2011: Het jaar dat ik werd een atleet

Ik schrijf dit terwijl het zitten in de lounge van een hotel in het centrum van Orlando, waar ik ben frontman alsof ik een soort van jonge professional op een zakelijke reis – die ik denk dat ik ben, maar toch – en ik ben het nemen van voordeel van de relatieve rust bijwerken van mijn blog, die kwijnde weg als een verwaarloosde puppy hond veel te lang. (Niet dat ik dat OOIT zou verwaarlozing een puppy hond, maar toch.)

Hoe dan ook, ik wilde schrijven over het afgelopen jaar, met name hoe ik onderging een persoonlijke transformatie van dit jaar. Ik weet het, ik weet – wat een heel saai, afgezaagd en cliché ding te zeggen. Maar ik bedoel het. Iets met mij gebeurd het afgelopen jaar. Ik veronderstel dat je zou kunnen zeggen dat 2011 het jaar dat ik werd een atleet.

Zeker, er zijn de oppervlakkige tekenen, zoals het feit dat er gemakkelijk twee-derde van de kleren die ik zelf ofwel Lyrca, zweet afvoert of dragen het logo van een aantal race-evenement of een andere. Er is ook het feit dat ik dat permanente zonnebril tan lijn, dat maakt me eruit als een omgekeerde wasbeer. En, ik moet toegeven, mijn schouders zijn erg gescheurd.

De dingen die graven gaat veel dieper dan dat, dat wel. Bijvoorbeeld, ik heb de soort van focus en discipline, dat heb ik nog nooit gehad. (Ik gebruikte zo ongericht en ongedisciplineerd, dat ik dacht dat ik had volwassene. Nee! Blijkt dat ik gewoon een pothead.) Ik bedoel, ik krijg enthousiast over het hebben van een vrije dag, omdat het betekent dat ik kan gaan voor een lange termijn of fietstocht. Ik ga naar de sportschool op mijn lunchpauze. Ik heb zelfs gebruik maken van het fitnesscentrum in hotels. What ‘ s up met dat? Die doet dat? Mij, denk ik!

Hier is het gekke – ik heb geen zin ik heb om deze dingen te doen. Ik doe ze omdat ik dat wil. Ik hoor zoveel mensen grap over hoe te werken is martelende voor hen, hoe ze zouden eerder zagen hun eigen arm eraf met een spork dan drie mijl lopen, en toch is het één van mijn favoriete onderdelen van de dag.

En check this out – me en de pijn? We hebben eigenlijk een vrij goede relatie. Ik leef voor het soort training dat laat mijn longen en spieren branden als een vuur. Wanneer ik ren zo hard over een finish die ik het gevoel dat ik ga kotsen mijn hersenen uit, ik heb iets goed gedaan.

Ik heb eens gelezen Runners World artikel waarin de schrijver sprak over hoe Dathan Ritzenheim kan lopen tot hij zakte in elkaar op het gras, maar nog steeds vragen zijn coach voor meer, en ik denk niet dat "Damn, die kerel moet zijn hoofd gecontroleerd." Ik dacht, "ik wil dat ook!"

Zo veel andere dingen zijn verschillend, ook. Wat ik eet, hoeveel ik slaap, hoe veel ik drink – al deze veranderd in een manier die ik alleen maar kan beschrijven als biologisch. Zo raakte ik meer geïnteresseerd in het feit dat een betere loper, ik veranderde langzaam de rest van mijn leven, en een manier die alleen maar diende om mij te helpen voelen zich energieker, gelukkiger en gezonder. En toen ik doen afwijken, bijvoorbeeld, de dag at ik pizza/cheeseburgers/chili honden – ik voel me als een grote, stapelen stapel stinkende kont die ik heb vrijwel geen zin om het opnieuw te doen.

Natuurlijk, ik besef dat ik het ben een uitschieter. Ik zou nooit vermoeden dat iemand heeft om dit om gezond te zijn. In sommige opzichten ik ben bang dat ze door alle "ja, ik liep een halve marathon dit weekend!" en "hoera voor asperges!’ kunnen mensen aan het denken moet je alle hardcore om gezond te zijn. Dat is niet waar. Ik denk dat zolang je een redelijke inspanning om actief te worden en te eten whole foods, je zult het gewoon prima.

Maar ik kan niet echt ontkennen mijn eigen ervaring, dat is dat steeds hardcore over de sterkte/gezondheid/fitness is een transformerende voor mij. Het is zo krachtig dat ik gestart met deze blog in een poging om het te kanaliseren in iets concreets en naar buiten, want dat is misschien wel een van de meer problematische dingen over een fitness-georiënteerde levensstijl, dat is dat je heel gericht op jezelf. Ik heb ook plannen om te beginnen met het nastreven van een master in exercise science, dus stay tuned voor meer informatie.

In de tussentijd ben ik druk bezig met het installeren van meer persoonlijke doelen voor mijn leven als topsporter en het werken naar het bereiken van hen. Ik ben ingesteld op het uitvoeren van de Big Sur Internationale Marathon in April, en ik heb aangemeld voor een triathlon in juni en verschillende duatlons, waaronder een Olympische afstand. Ik heb ook een lange termijn doel van het uitvoeren van een ultramarathon in 2013.

Ik ben er zeker van dat ze zal moeilijk worden, en ik zal zijn momenten waarop ik mezelf af te vragen wat precies ik denk dat ik aan het doen ben, en ik zal waarschijnlijk voelen als zeggen dat de hel met al meerdere keren, maar ik weet dat in het einde, toen ik over de finish lijnen, het zal dus de moeite waard. En voor de dagen daarna, elke keer als ik wince tijdens het lopen de trap of knip een losse teennagel, zal ik straal een beetje trots. Want ik ben een sporter, en dat is hoe ik rol.