Adidas hardloopschoenen voor vrouwen maken me verdrietig

Eerder deze week hoorde ik over een nieuw paar hardloopschoenen die van Adidas zijn speciaal gemaakt voor vrouwen, en dat is iets waarvan je zou denken dat ik graag door, toch? En tot op zekere hoogte ben ik. Het proces achter het ontstaan van de PureBoost X staat voor een radicaal afscheid van de "krimp en roze." Voor een lange tijd, sportieve kleding is ontworpen met het idee van mannen als standaard, dus het is toch vrij opmerkelijk wanneer een sport bedrijf ontwerpt met vrouwen specifiek in het achterhoofd. Dus props voor Adidas.

Maar zo veel als ik waardeer wat Adidas heeft gedaan met de PureBoost X, ik moest zeggen ik was verbijsterd als ik lees Zoe McKnight ‘ s review van de schoenen, die ze schreef over voor de Toronto Star eerder deze week. Ze nam de schoenen uit voor de training loopt – zij is de voorbereiding voor de 30K Rond de Bay Road Race in Hamilton en ze vond dat de schoenen niet echt voor haar, vooral wanneer zij ging voor een 24K training uitvoeren. Die, oké, niet elke schoen gaat werken voor iedereen op elke uitvoeren, zelfs een schoen die speciaal ontworpen is met vrouwen in het achterhoofd.

Dat is niet wat me, dat wel. Wat me werden de antwoorden van de onderneming om haar te vragen nadat ze had die ze voor de aandrijving van de test.

Toen ik vertelde Adidas over mijn ervaring, aldus het bedrijf via een woordvoerder dat mijn ongemak was niet verwonderlijk, want de schoen is echt ontworpen voor de afstanden tussen de vijf en 10 kilometer, voor vrouwen die zijn uitgevoerd als onderdeel van een groter workout routine.

De schoen is marketing houdt in dat het is bedoeld voor een vrouw die loopt zo goed, dat ze uiteindelijk wordt gevoed omhoog met die vervelende schoenen bedoeld voor mannen en vraagt om een schoen gemaakt voor haar voeten. En toch is het bedrijf zegt het is niet bedoeld om te worden gedragen voor loopt langer dan zes mijl. Dat is geweldig als u uitsluitend run 5k ’s en 10k, maar dat is niet echt in lijn met de grote trend in de women’ s running, dat is de totale overheersing van de halve marathon. Als u een herinnering nodig is 21.1 K/13.1 km en is dus meer dan twee keer de langste afstand aanbevolen voor de schoen.

Dus als je een van de honderdduizenden vrouwen deel te nemen aan een halve marathon dit jaar? Deze schoen is niet voor u.

De Adidas woordvoerder erkent dat er vrouwen zijn de drijfveer achter de laatste boom in, dan gaat zeggen:

"Het is verplaatst deze grote, fundamentele verschuiving, weg van de ernstige, competitieve aspect veel meer een sociale aspect gedomineerd door vrouwelijke hardlopers," Wardlaw zegt.

Dit is waar ik facepalmed.

Luister, ik zal niet ontkennen dat het voor veel vrouwen, rennen en racen is veel meer een sociaal iets, iets wat ze doen met hun vrienden of hun familie leden. Ik ken veel vrouwen die alleen maar race het hele jaar lang is de Iron Girl halve marathon in Clearwater, en ze lopen met hun vrienden of hun dochters of hun zusters. Dit is natuurlijk niet hoe ik rol, maar dat is prima. Ik weet dat dit een schokkende ding toegeven hardop, maar niet iedereen heeft exact dezelfde prioriteiten en perspectieven in het leven die ik doe.

DAT GEZEGD, ik ben niet de enige vrouwelijke loper die is moe van het horen over hoe we zijn niet echt serieuze lopers. Ik ben moe van het horen over hoe we de sport minder concurrerend. De instroom van vrouwen in de sport kan hebben gemaakt van een meer inclusieve – en gelukkig voor de die – maar minder concurrerend? Minder ernstig? Please.

Verder, ik zou het argument dat veel van die sociale, zogenaamd minder ernstige vrouwelijke hardlopers? Ze eigenlijk zijn heel serieus over hun werking. U niet meerdere keren per week en volgt een opleiding als u niet ernstig. Het is gewoon dat de ernst ervan neemt een andere vorm dan wat we hadden historisch gezien ernstige uitgevoerd. Ik bedoel, je hoeft niet te draaien 70+ km weken om een serieuze loper, en je hoeft het niet te doen zijn in split, korte broek en een katoenen race shirt uit 1986. Dat komt omdat de ernst niet over externe betekenaars; het gaat over wat er in uw hart en uw geest.

Ik wilde echt van ganser harte hou van wat Adidas is te doen, omdat ik het op prijs stellen wanneer sportkleding bedrijven erkennen de lichamen van vrouwen hebben de neiging hebben andere behoeften dan die van mannen. Dat is de reden waarom ik ben zoals: *gooit geld* bij Coeur de Sport en zou zelfs als ik niet een ambassadeur, omdat ze dat er geen vrouwen in tri shorts gemaakt voor jongens en niet verwachten dat alles te krijgen knoestige en ze ontwerpen hun producten. Ik wil het belonen van bedrijven die dit doen met mijn geld! IK GEEF MIJN GELD.

Maar ik kan dat niet doen als het bedrijf alleen ontmoet me halverwege. Vertel me niet over hoe je hebt gemaakt van deze geweldige running schoen die is bedoeld voor vrouwen, maar dan om te draaien en zeggen dat dit geweldige running schoen is eigenlijk niet voor serieuze hardlopers omdat iedereen weet dat vrouwen niet serieuze lopers. Je kunt niet woo atleten als ik van de ene kant van de mond en vervolgens beledigt ons van de andere kant. Zo werkt het niet.

Adidas zegt dat ze hebben grote plannen voor de toekomst van de vrouwen lopen. Ik hoop dat deze toekomstige plannen omvatten het behandelen van vrouwelijke lopers als echte lopers.