Als je niet kunt meedoen, geef ze kopjes water

Ik ervoer het eerst als een loper dit weekend. Nee, ik kwam niet in de eerste plaats aan een race, noch heb ik de bodem van mezelf tijdens het hardlopen. Ik wilde niet verliezen van een teennagel en ik niet reis en gaan vliegen face-first in een telefoonpaal.

Nee – ik als vrijwilliger bij een race.

Het is verbazingwekkend om te beseffen dat ik in de race voor over vijf jaar nu, en ik heb nooit een keer geholpen. Ik heb honderden kopjes water uit vrijwilligers, vervolgens gooide de cups, zodat andere vrijwilligers kunnen oppakken, maar ik ben nog nooit aan de andere kant van de beurs. Dat veranderde gisteren, toen Brian en ik als vrijwilliger om te helpen bij de Meisjes op de vlucht voor het water stopt tijdens de Iron Girl halve marathon in Clearwater. De groep was in de behoefte van vrijwilligers en aangezien ik nog niet het uitvoeren van de race omdat ik in een Volledige Geblazen Marathon Taper-Modus, dacht ik waarom niet? Want, weet je, we zijn allemaal over het geven en niet enkel nemen, of iets dergelijks.

Tegen de tijd dat we aankwamen in het water stoppen vroege zondag ochtend, een stelletje Padvinders had al opgevuld twee tabellen waard van Dixie cups van water en sportdrank, zo stonden we rond en praatte terwijl we wachtten op de eerste lopers van crest de Belleair Dijk, die is een van de drie grote bruggen in het gebied. (We hebben geen heuvels in dit deel van Florida. We hebben bruggen. Als ze de heuvels ze lijkt klein, maar ze zijn bruggen en dus lijken ze monsterlijk.) Ik was vooral benieuwd naar de leiders, het is alweer een tijdje geleden dat ik heb gezien de voor-pack van een race van dichtbij. Ik heb aanzienlijke verbeteringen in de halve marathon van de afgelopen paar maanden, met tijden die had me happen op de hielen van de voor-pack. Ik vermoed dat met meer opleiding en een aantal gerichte speedwork, ik zou breken van de 1:40 mark in de halve marathon van volgend seizoen. Dus ik moet bekennen dat ik was nieuwsgierig om te zien wat dames die sneller zijn dan ik eruit, gewoon om te zien hoe ik kan meten.

Het verrassende was dat ze eigenlijk niet zo heel anders als van mij! Ik bedoel, ik was veel groter dan alle van hen, maar bijna geen van de koplopers had dat nul-procent lichaamsvet kijken wij associëren met de snelle lopers. Wat was verrassend was hoe moeiteloos ze onderhouden de aard van de stappen die ik ben nog steeds aan het worstelen te bereiken voor ten minste één meter. Ik liep een 6:47 mijl in februari en ik deed mezelf zo veel in het proces dat ik moest stoppen en op adem te komen met mijn handen op beide knieën toen ik klaar was. Natuurlijk, er was ook een tijd dat ik het gevoel had dat ik dood ging na het uitvoeren van een enkele mijl in 7:47, maar dan in februari liep ik dertien kilometer in een tempo dat was iets langzamer dan dat, dus ik heb geleerd dat ik nooit kan zeggen nooit, vooral als het gaat om draait.

Hoe dan ook, als ik keek naar de koplopers en de achtervolging pack blazen langs onze tafel, ik heb al duizelig en enthousiast, en ik voelde me een beetje verdrietig dat ik niet die er lopen met hen. Het ironische is dat zelfs als ik niet de spits toelopende voor een marathon, volgend weekend, ik zou waarschijnlijk het niet uitvoeren van deze race. Zie, vorig jaar heb ik besloten dat ik geen zin had om in een meer vrouwen alleen-races. Ik had al een paar van hen, en terwijl ik graag draaien in de straten met honderden vrouwen, een enkele aspecten over hen een soort van last van mij.

Er is het feit dat de races hebben de neiging om ongelooflijk duur, zeker in vergelijking met co-ed-races. Een van onze lokale wedstrijd bestuur brengt op een fantastisch half-marathons, compleet met pasta en bier in de post-race partij, voor dezelfde prijs als een van de vrouwen, 5k ‘ s. Ik ben bereid om geld uit te geven voor de wedstrijden, maar dat is gewoon absurd, denk je niet? Tenminste, als race bestuur gaat te veel, ons haak met wat bier en wat de werkelijke voedsel wanneer we de finish. Ik vond ook ik geïrriteerd door het ‘ you go girl!" sfeer van deze rassen. Dat soort uitbundige "female empowerment" altijd voelt soort cheesy en neerbuigend naar mij. Ik bedoel, ik nam mijn "Meisjes Kick Ass" bumper sticker uit mijn auto in 1998, weet je wel? En uiteraard de roze. Oh mijn god, het roze! Een vriend van mij heeft een vrouw alleen-triathlon en ze meldden roze wc-brillen in de Port-a-laat!

Ik heb andere redenen voor mijn ambivalentie, redenen die leek erg belangrijk voor mij, totdat ik stond op de hoek van de straat en keek naar de vrouwen stroomden langs me heen. Er waren groepen van vrouwen die droeg aangepaste bijpassende shirts. Groepen van vrouwen die werden vrienden of familieleden. Vrouwen die ouder waren. Vrouwen die hadden duidelijk een handicap. Vrouwen die jonger waren. Vrouwen die hadden samen outfits speciaal voor die dag. Vrouwen met tatoeages. Vrouwen met glitter tutu ‘ s. Vrouwen met hot pink compressie mouwen op hun benen. Vrouwen van alle rassen. Vrouwen van alle soorten en maten. Vrouwen die werden uitgevoerd. Vrouwen die liep.

Sommige van de vrouwen gooiden hun kopjes in mijn zak en bood zijn excuses aan wanneer ze missen. Veel van de vrouw bedankte me voor het zijn er te vinden is. Ik toegejuicht zo veel als ik kon, vertelde ze dat ze er te gek uitzag en sterk, en ze beloonde me met grote, zwetende koppies. Ik wilde haar omhelzen alle van hen.

Ik vroeg me af hoe veel van die dames kwam die ochtend gewoon omdat het een vrouwen-alleen race. Ik wed dat nogal wat van hen deden. Het was een soort van een vernederende ervaring, aan herinnerd worden dat alleen maar omdat ik iets zie als cheesy en betuttelend, maar dat betekent niet dat andere mensen het gaan om het te zien op dezelfde manier. Ik bedoel, er is een reden waarom "you go girl!" blijft bestaan, zelfs al maakt me sterven van plaatsvervangende schaamte wanneer ik het hoor, en dat is omdat het ding het is een verzamelnaam voor, dat gevoel van zusterlijke ondersteuning, is iets wat velen van ons de prijs in onze dag-tot-dag leven.

Toen we na de laatste van de wandelaars voorbij het station, ik was enthousiast en attent. Ik weet dat ik zo verstrikt in de competitie van de autosport, zowel met mezelf en tegen anderen, dat ik soms het zicht verliezen op het feit dat er zo veel redenen om te racen als er racers. Ik denk dat je zou kunnen zeggen dat een ander perspectief op racing gaf me een andere kijk op het racen.

Ik ben alleen gaat om het plaatsen van een paar keer tussen nu en de volgende zondag, dus dit zal de laatste keer dat ik op u om donaties voor de Meisjes op de vlucht. Houdt u rekening met een opzegtermijn van als je kunt!

Ook als u nog niet vond Passen en Feministische op Facebook bent, waar wacht je nog op?