Als u niet een atleet…: scènes uit florida ironman 2013

Het was meer dan een jaar geleden dat ik begon te vertellen dat Brian dat ik dacht dat hij zou worden in het doen van een Ironman op een dag. Hij zegt dat ik dat idee in zijn hoofd, maar ik blijf erbij dat ik alleen was het identificeren van een latent verlangen alvorens hij had zelfs al van bewust, maar hoe dan ook, hij tekende uiteindelijk voor de Ironman van Florida 2013, die gehouden werd afgelopen zondag in Panama City Beach.

Brian had doorgebracht vijf maanden training voor IMFL, die niet alleen omvatte uur op elke discipline maar ook het lezen van zijn exemplaar van "Lang" van Joe Friel, totdat het werd ezelsoren en het testen van elke permutatie van sporten, drankje, maaltijd vervangende shake en mueslireep bekend cheerleading en de mensheid. Ik moet toegeven, het was echt inspirerend om op de eerste rij zit om zo een intense niveau van focus en toewijding. Het deed me wilt stap met mijn eigen spel, dat, als ik enter week 7 van de opleiding voor mijn januari marathon, realiseer ik me precies wat er is gebeurd. Meer over die voor een andere post, dat wel.

Een paar dagen voor de wedstrijd, ik plaagde hem een beetje, ik zei dat ik eigenlijk gehoopt had hij een goede race, want anders zou hij het me kwalijk nemen voor de ergste dag van zijn leven en ik zou terug van PCB niet met een Ironhusband maar met een Irondivorce, maar de waarheid is dat als ik echt dacht dat hij zou hebben een verschrikkelijke tijd, Ik zou nooit stelde hij zich aanmelden voor IMFL en vervolgens de gebeurtenis om te bepalen wat de inhoud van ons weekend en onze gezamenlijke bankrekening voor bijna een half jaar van mijn leven.

Gelukkig is mijn wifely intuïtie niet let me down, en Brian had een goede dag op IMFL, het afronden van zijn eerste iron afstand triathlon in een respectabele 11:47, en het beste van allemaal, blij en energiek elke keer als hij ons voorbij op de race course. Hij had niets, maar gloeiende dingen te zeggen over de hele ervaring: de vrijwilligers, de cursus, de kameraadschap, alle van het. Hij hield van elke seconde van het.

If you can't be an athlete...

Als u niet een atleet…

Mijn rol in het weekend was dat van cheer-team coördinator, die was iets wat ik nooit eerder gedaan, maar ik nam aan zo natuurlijk als de spreekwoordelijke vis in het water. Ik t-shirts gemaakt met ijzer-op de stickers voor mezelf, Brian ‘ s ouders en zijn broers en zussen. (De achterkant van mijn shirt, in overeenstemming met mijn rol en mijn enigszins juveniele gevoel van humor, lezen "Sportieve Supporter." Zie de bovenstaande foto). Ik kocht bendy glow-sticks voor ons om te dragen in het donker. Ik maakte affiches voor ons te houden, mijn favorieten zijn "Teennagels zijn Overrated" en "Je bent nooit te oud om te huilen voor je mama," dat Brian ‘ s moeder gehouden. Het was alsof al mijn slapende LDS-meisje genen sprong terug tot leven voor een evenement.

mommy

Maar de waarheid is dat vrijwel de hele tijd – van-pakket pick-up naar de start van het zwemmen naar de finish – ik kon het gevoel niet kwijt dat ik aan de verkeerde kant van de race barrière. Ik wist er was geen enkele manier kon ik zijn klaar voor dit jaar IMFL, zelfs niet als ik was begon de training met Brian vanaf het allereerste begin. Mijn lichaam is gewoon niet in staat zijn geweest om voor het volume, en ik heb geen ervaring op een half-ijzer afstand die zouden bereid mij voor een dergelijke onderneming.

Dat zelf-bewustzijn was niet genoeg om me van het ervaren van een piercing mix van verlangen en jaloezie elke keer zag ik triatleten met hun blauwe polsbandjes. Ik probeerde staat het een beetje door het doen van marathon training wordt uitgevoerd in het midden van triatleten doen van de pre-race-shake-out loopt en dan op zaterdag door het uitvoeren van tien kilometer van de werkelijke run natuurlijk, maar het maakte alleen het gevoel meer acuut. Ik had al gedacht dat ik misschien wilt targeten van een ijzer-triatlon in 2015, maar in het afgelopen weekend hard voor mij. Ik ga doen. Niet volgend jaar, maar zeker het jaar na dat. Plannen zijn in de maak, yo.

Niets van dit alles is om te zeggen dat ik niet geniet van de hel uit van het meekijken. Ik heb, heel veel dus. Het is gewoon dat…nou…andere atleet die horloges van andere atleten concurreren in hun sport kent dat gevoel van ontheemding, vooral als je zo gepassioneerd over jouw sport. Het is moeilijk om te zien andere mensen dit te doen wat je liefde, wanneer u niet in staat bent om dat te doen wat jezelf.

Er zijn andere dingen die ik zag of ervaren dat ik denk dat wellicht interessant is voor de lezers van deze blog, maar omdat ik het gevoel een beetje versleten van de reis ga ik de luie manier uit en maak daar een lijst met opsommingstekens in plaats van te proberen om een vaartuig een samenhangend verhaal te vertellen.

 • Celebrity waarneming #1: Mirinda Carfrae was vrijwel de tent pro op het evenement, komende uit haar geweldige winnen bij Kona vorige maand, waar ze liep op 2:50 marathon en maakte het eruit ziet als ze uit voor een easy jog in de buurt. Ik zag haar tot drie keer toe – eenmaal in de parkeergarage van het appartement gebouw werden we verblijven in, een keer toen ze sprak tijdens de sporter het diner van de avond ervoor, en zodra tijdens de warming-up vóór de duik beginnen. We wensten haar en haar verloofde, Tim O ‘Donnell – die nu in een high-profile door de combinatie van zijn engagement om één van’ s werelds bekendste triatleten – geluk, dan lieten hen met rust, terwijl ze met rits elkaar in hun wetsuits en gebruikt weerstand banden op te warmen hun schouders. Rinny was genadig en vriendelijk naar iedereen die haar spraken, en voor real, iedereen wilde met haar praten. Wie kan het ons kwalijk nemen? Ze is geweldig!
 • Celebrity waarneming #2: ik lees en loer op Shut Up and Run voor een tijdje nu, en ik was zeer geïnteresseerd in Beth ’s training voor IMFL want het was fascinerend om te vergelijken haar aanpak met Brian’ s. Ik wist dat ze zou worden op het evenement, maar ik was niet zeker of ik zou haar herkennen, want laten we reëel zijn, veertiger blonde vrouwen met nul procent lichaamsvet bestaat uit een volledige tiende van de wedstrijd het veld, en ik weet ook niet overdrijven. Maar toen zag ik een van die veertig-iets blonde vrouwen op de expo met een vizier dat lezen "Shut Up and Run" en als de enorme sukkel die ik ben, riep ik "Shut up and run!" Beth, op haar naam, was niet afschrikken door de goofy hoge vrouwe willekeurig roepen de naam van haar blog, en stopte ze en praatte met ons op voor een paar minuten. Ik dig SUAR dus het was cool om haar te ontmoeten in persoon. Ik ben gewoon sorry ik kan het niet vinden in mij een sukkel, de hele tijd.
 • Celebrity waarneming #3: Dus ik denk dat twee zonen van de kroonprins van Bahrein werden concurreren op IMFL, en zij brachten samen met hen een entourage van 30 jongens en 10 zwarte Suv ‘ s en wie weet hoeveel serieuze gezichten mannen in pakken. De Bahreinse royals’ aanwezigheid was een eindeloze bron van speculatie en roddels. Mijn favoriet, echter, kwam met dank aan de kassa bij het benzinestation, die Brian zei was vloeken op en neer dat ze had gehoord dat President Obama was te feesten bij de Spinnaker Beach Resort (waar ze hield de atleet afterparty). Brian was, Nee, ik ben er vrij zeker van was dat de prins van Bahrein, maar ze was overtuigd dat het Obama. Obama, Khalifa, het is allemaal hetzelfde, toch?
 • Ik weet niet of het is gewoon de twee Ironmans ik heb gezien, maar dit Ironman? TOTAAL SAUSAGE FEST. Ik denk dat dit de tijd van het geslacht split was zoiets als de drie mannen aan elke vrouw. De grootste leeftijdsgroepen waren de 40-44 en 45-49, en dus als een gevolg verwees ik naar de Ironman als "een gigantische midlife crisis" meer dan een paar keer. Ik zeg dit met grote genegenheid, door de manier, als mijn geliefde echtgenoot is in de leeftijdsgroep 50-54, en dus heb ik toestemming tot het maken van grappen maken over deze dingen. En hey, weet je wat? Ik denk dat het veel beter is om te werken via uw midlife crisis met duursporten dan met een kleine rode sportwagen, onhandig haar stekkers en een barely legal vriendin. Ik ben gewoon sayin.
 • Ik schreef een paar weken terug over hoe Brian werd onderbroken voor loopt achter me aan een race, en een hoop van de vrouwen merkte op om hun ervaringen te delen met jongens die paniek over "chicked" (UGH DAT WOORD) zelfs tijdens een training. Goed, dit kwam weer tijdens de sporter briefing. Zie, in triathlons waar stayeren is niet toegestaan, triatleten zijn verplicht om op terug te vallen wanneer ze worden ingehaald door een fietser of lopen het risico van een boete. De omroeper zei toen: "Zo jongens, als u rijdt en een vrouw komt tot aan je voorbij, probeer niet om sneller te rijden om haar te slaan. Laat haar gaan. Ze gaat waarschijnlijk om je te verslaan door vier uur toch." Iedereen lachte om zijn grap, en het viel me op dat er zeer weinig duursporters die zou de spot drijven met een man voor ingehaald worden in een race door een vrouw, maar er zijn blijkbaar een heleboel van ons die lachen om een man die de pedalen verwoed om te voorkomen dat het lot van mens – omg! – doorgegeven door een vrouw. Hoor je dat, jongens? We zijn allemaal lachen naar je, maar niet voor de redenen waarom je denkt!
 • We ontmoetten zo veel ontzettend aardige mensen in de loop van het weekend, maar mijn favoriete moest worden Brenan en Jamie, twee twentysomething dames van de DC-gebied die in de rij stonden achter ons, terwijl we wachtten een uur-plus te kopen finisher swag. Ze waren hilarisch, het delen van verhalen over steken hun handen langs hun tri shorts, zodat ze kunnen van toepassing zijn chamois crème terwijl excuses aan de veranderende tent vrijwilligers. Ze gaf me ook tips over welke zadels zij het beste vond voor de lange ritten en hoe kon ik gebruik maken van een klem van de hardware winkel om het aan te passen naar mijn smaak en die online retailers hebben goede beleid van de terugkeer. Ze wees erop dat er niet veel vrouwen die ijzer-triatlon (zie punt 4), dus ze hebben soort van gekregen om te proberen dit soort dingen op hun eigen. Ik waardeerde dat ze het doorgeven van de informatie naar mij, een beetje zoals een ondergrondse netwerk voor lady triatleten.

  Ze hebben misschien ook gekregen mij te heroverwegen mijn eerdere verbod op de tutu tijdens het hardlopen, omdat ze zei dat alle opmerkingen die ze kregen op hun roze sprankelende rokken hebben geholpen om de marathon (die, denk je, is uitgevoerd zonder koptelefoon) gemakkelijker. Brenan liep haar marathon in 4:07, en ik zal je wat vertellen, als dat wordt uitgevoerd in een roze tutu geholpen zorgen dat dat gebeurt, dan pas de motherfucking glitters, alstublieft.

 • Brian had altijd wel gedacht dat alle van de Ironman stickers waren een beetje dom. Dat was voor zondag. Het is nu dinsdag en ik heb de volgende stickers op de achterkant van mijn Honda Fit: een Ironman Florida sticker, een M-dot-sticker en een TRI-sticker. Dat is in aanvulling op de USAT sticker die we hebben gehad op er voor een paar jaar nu. Oh hoe dingen veranderen…
 • Ik had elbowed mijn weg tot aan de slagboom bij de finish met het doel van de video-opname van Brian als hij rende de finisher chute, zodat hij kon zien dat het later op. Ik had mijn telefoon uit en alles, maar als ik zag, dat zijn witte compressie mouwen en zijn zwarte knie brace die uit de duisternis, ik begon verwoed schreeuwen zijn naam. Hij zag mij, en toen besefte wat er gebeurd was en kwam terug. Het was op dit moment dat ik besefte dat ik ben niet een echte duizendjarige, omdat mijn instinct voor digitale documentatie me verlaten op dat moment dus kon ik knuffel en kus mijn bezwete, vermoeide man.

  De telefoon was nog steeds de opname, maar, en ik heb het een paar keer omdat want het is gewoon zo ontzettend hilarisch om te horen me freaking out, terwijl de video schokken omhoog naar de nachtelijke hemel, dan terug naar beneden naar de grond. Self-documentatie vaardigheden, ik zeker niet. Maar weet je wat? Ik ben dat goed. Ja, het is geweldig om in staat om document dingen te delen met mensen later op, maar er is ook iets te zeggen voor het leven in het moment als het gebeurt.

Dus hier eindigt mijn Ironman post voor het jaar. De volgende keer schrijf ik over de Ironman, ik hoop dat het is omdat ik het hebben ondertekend te doen.