Atletische vrouwen willen leuke kleding en schoenen ook!

3029307-slide-s-barbell-09' /2014/04/3029307-slide-s-barbell-09.jpg 360w, /2014/04/3029307-slide-s-barbell-09.jpg?w=108 108w, /2014/04/3029307-slide-s-barbell-09.jpg?w=216 216w

Ik werd vanmorgen wakker om te zien dat ongeveer de helft van mijn Facebook vrienden lijst was gevallen in de buurt-religieuze mijmering over een Kickstarter gelanceerd door lange-Halter-Denim, een functionele kleding lijn door en voor sporters. Uit de Kickstarter-pagina:

Ontworpen voor sporters, deze jeans zijn gemaakt om te passen comfortabel over gespierde benen door de opvang van uw quads en kont zonder u te dwingen kopen grotere maten, voor de kleine taille en je werkt zo hard voor.

Ik was een van de mensen in extase. Mijn quads en billen zijn niet zo ontwikkeld dat ik een speciale jeans om hen op te vangen, maar mijn kuiten zijn een ander verhaal. Ik ruk aan mijn favoriete skinny jeans om ze te krijgen rond mijn kuiten, en dan als ze eenmaal op zijn, heb ik het grootste deel van de dag het gevoel alsof mijn kuiten zijn worst in een denim behuizing. Wanneer ik kocht ze van alles over ze passen perfect, maar nu…niet zo veel. Ze zien er nog steeds geweldig en ik draag ze regelmatig, maar het zou leuk zijn als mijn kuiten niet het gevoel dat ze werden opgeslokt door een denim boa constrictor elke keer als ik ze op. Ik stel je deze situatie alleen maar verder zullen versterken de grotere mijn quads krijgen (ik hoop dat ze dat doen).

Dus toen ik hoorde over de Kickstarter, mijn reactie was *gooit geld op het computer scherm* Gelukkig, het lijkt alsof er een heleboel andere mensen ook hebben gegooid hun geld op hun computer schermen, zoals de Kickstarter bracht meer dan tien keer de hoeveelheid geld die het bedrijf in eerste instantie gericht voor, die hopelijk betekent deze "anti-thigh gap" jeans zijn een realiteit op een dag al snel.

Lange-halter-Denim stapt in te vullen in een kloof (no pun intended) dat een heleboel anderen hebben geschreven over. Sam bij Passen, Feministische en Bijna Vijftig heeft een post over proberen te vinden om kleding te passen bij haar atletische bouw. Moeder Fitness gevraagd een bos van hoge-profiel passen dames voor hun favoriete picks als het gaat om jeans voor vrouwen met dumps als een vrachtwagen. Fit en Feministische pal Jen Sinkler stelde deze vraag op het Gedijen van de gemeenschap en leden van de gemeenschap massaal. Het is vrij veel goed begrepen onder Ijzeren Dames die de wereld van de kleding is nog niet helemaal bedacht wat te doen met de fabulousness van onze onderste helften.

Het lezen over de reactie op lange-Halter-Denim maakte me aan het denken over een schoen-shopping trip, ik nam dit weekend. Winkelen voor schoenen is ongeveer net zo moeilijk voor mij om te winkelen voor kleding van elk type. Ik ben zes meter hoog (dat heeft zijn eigen set van problemen wanneer ik kleding shoppen, als iemand wiens lichaam zet ze op het einde van de mensheid de verschillende bell-curves kan getuigen) en als gevolg daarvan heb ik een aantal mooie honkin’ voeten, die vernauwt mijn selectie aanzienlijk.

De verdere samenstelling van de situatie is dat ik moe ben van mijn geld besteden aan dingen die niet goed passen of voel ik me ongemakkelijk of kijkt raar op mij, wat betekent dat ik misschien kopen ongeveer een uit elke honderd dingen die ik probeer op. Het is een reis op een lijn met de Odyssee.

Met schoenen, ik heb gemerkt dat hoe meer ik, de pickier ik krijg over wat er op mijn voeten. (Invoegen "Clueless" gif hier.) Hakken die meer dan een duim in de hoogte gesteld vreemde druk op mijn knieën en mijn bogen pijn, dat maakt het moeilijk voor mij om te draaien en later op de dag. Als de schoen niet over enige vorm van ondersteuning van de voetboog, ik ben waarschijnlijk niet van plan om het te kopen.

Ik hou van het dragen van leuke, stijlvolle kleding, maar ik vind het erg prettig om te lopen zonder lijden nog meer. Helaas, de meeste schoen makers lijken te geloven dat mijn verlangen om pijn-vrije en comfortabele betekent ik wil shuffle rond in verpleegkundige schoenen, misschien wel met een mooie paar van chartreuse polyester broek met een elastische taille band die ik op de coupon sectie van de wekelijkse krant gemeenschap.

Omdat er zo weinig bedrijven die voorzien in een redelijk stijlvolle schoenen die niet met mij op de express trein naar de Voet Pijn, pop. ik, de bedrijven die prioriteit geven aan comfort, zonder in de veronderstelling dat ik de gevoelens van een 93-jarige ALF woonachtig zijn in principe welkom om zichzelf te helpen om de inhoud van mijn bankrekening. Ik ben zo dankbaar voor de erkenning dat de vorm en functie zijn niet elkaar uitsluitende begrippen als het gaat om dressing mijn lichaam dat ik beloon bedrijven die begrijpen dat dit met mijn zuurverdiende geld. Ik begrijp wel waarom zo veel mensen waren bereid om in te gaan op de Barbell Denim Kickstarter, omdat ik hetzelfde doen als het gaat om schoenen te bedrijven.

Ik denk dat het de moeite waard op te merken dat het enthousiasme voor iets als lange-Halter-Denim staat voor een omslag van het script als het gaat om kleding van vrouwen en organen. Heb ik wel gebruikt worden om het horen van de vrouwen zeggen dat ze haatte hun lichaam, omdat ze zouden proberen op een item van de kleding en niet zoals de manier waarop ze eruit zag of voelde. Ik gebruikte om zich zo te voelen ook, totdat ik besefte dat ik was te oordelen mijn lichaam volgens de normen naar voren gebracht door een $20 schmatte dat had massa-geproduceerd in een sweatshop ergens in zuidoost-Azië. Dat ongeveer net zo veel zin als het ophangen van de Mona Lisa in een vuilnis gevuld steegje, dan beslist het schilderij is volslagen onzin als gevolg van zijn omgeving.

Als een stuk van de kleding ziet er niet goed uit op mij, en de waarheid is dat, hoewel ik ben lang en dun, de meeste kleding ziet er niet goed uit voor mij helemaal, vooral als het goedkope fast-fashion – het is niet mijn lichaam is fout. Zeker, het is verzwarende en onhandig en soms ik zou graag in staat zijn om een spijkerbroek die niet overstroming, zonder te proberen op de helft van de vloek op te slaan, maar het is geen bewijs dat mijn lichaam zuigt. Het is gewoon dat de kleding werkt niet voor mij. Ik ben niet over om te stoppen met het heffen van gewichten of laat mijn atrofie van de spieren als die vrouw in dat trieste Harper ‘ s Bazaar artikel gewoon zo kan ik maken wat kleding past een beetje beter, weet je? En als een paar schoenen maakt mijn voeten bloeden en geeft me hamer tenen, ik ben niet van plan om mijn voeten chirurgisch veranderd, dus ik kan het dragen van de schoenen. Ik ga het dragen van andere schoenen.

Het lijkt meer en meer vrouwen te begrijpen dat het probleem niet in hun lichaam, maar wel met de kleren die beschikbaar zijn voor hen om op hun lichaam. Dat is wat ik graag over lange-Halter-Denim, evenals alle andere kleding-specifieke crowdfunded projecten die ik heb gezien de laatste tijd (en er zijn er een heleboel!) Het is een afwijzing van het idee dat we moeten veranderen en het lichaam past de kleding in plaats van het veranderen van de kleding om het lichaam fit.

Het project is niet zonder zijn problemen. Iemand gewezen op de blog van de Facebook pagina dat de lederen patch op de achterkant is niet vegan-friendly en het grootte aanbod is nog vrij beperkt, wat betekent dat veel van de sportieve vrouwen van wie de lichamen niet fit rechte maten niet in staat zal zijn om te kopen zelf een bedrogen-out paar super-elastische skinny jeans. Maar ondanks deze nadelen, ik ben nog steeds enthousiast over het project en kan niet wachten om te zien hoe het eindproduct eruit komt.