Avonturen in open water zwemmen #3: de odyssee blijft

Zo veel als ik zou willen beweren dat mijn vorige avontuur in open zwemmen – je weet wel, de tijd toen ik zag dat een bull shark en heb gestoken op het hoofd door een kwal, binnen de ruimte van dertig seconden had gesmolten mij een soort van aquatische superwoman, zoals Diana Nyad minus dertig jaar, de realiteit is dat mijn evolutie als een open water zwemmer is bewegen in horten en stoten, soms zelfs niet in voorwaartse richting.

Neem zwemmen Brian en ik heb twee weken geleden, uit Zand-Toets in Clearwater. De hemel was bewolkt, waardoor het water een beetje donkerder en ondoorzichtiger dan normaal, en dus heb ik de hele 30 minuten van onze duik bepaalde dat de donkere vormen hield ik het zien in het water waren bloeddorstige wezens met een voorliefde voor lange, blonde vrouwen. Het alomtegenwoordige gevoel van paniek verarmd mijn vermogen om te zwemmen, en ik bracht het grootste deel van de tijd backstroking, deels uit vermoeidheid maar vooral omdat ik zei tegen mezelf dat als ik niet kon zien de moorddadige monsters in het water, dan zijn ze er niet waren. (Een beetje zoals hoe mijn kitten verbergt door steekt zijn hoofd onder het stof roes van het bed terwijl de rest van zijn lichaam bloot. Ja, ik ben zo slim is als een quasi-wilde kitten.)

Gezien het feit dat ik een triathlon met een halve mijl zwemmen komen op Okt. 7, wist ik dat het tijd was om te bellen in de grote kanonnen. Dus toen kregen we een e-mail over een triathlon zwemmen clinic gehouden door een duik te nemen coach die zeer hoog aangeschreven in onze gemeenschap, ik stond er op dat we te melden. Ik had al last van Chrissie Wellington tijdens een Brooks-gesponsorde Twitter chat voor tips over het open-water-zwemmen – ze verplicht door het sturen van dit zeer nuttig document, maar soms heb je behoefte aan een coach die u kunnen kijken en vertellen wat je verkeerd doet, wat in mijn geval ben ik er zeker van was alles.

Dus afgelopen zaterdag ochtend, Brian en ik vergaderde met een handvol andere triatleten en zwemmers op het Strand North beach in Clearwater Beach. Coach Joe Biondi en zijn dochter, Alexis, had boeien in het water op verschillende tijdstippen. We begonnen met enkele eenvoudige informatie, zoals de voordelen van het dragen van uw bril onder je badmuts (die was ik niet doen) en het belang van de warming-up (die ik nog nooit heb gedaan). Coach Joe had ons zwemmen naar de eerste boei en terug als warming-up, daarna als we allemaal onze weg naar het strand, hij gaf ons onze assessments. Toen stond hij voor me, zei hij, "Hoe lang ben je al zwemmen?"

Ik bloosde, zeker, dat hij naar eviscerate mij. "Een paar maanden."

"Je slag is te kort. Geef me een uur, kan ik herstellen wat er mis is met u."

Ik hield zijn eerste zin in gedachten elke keer gingen we na dat. In plaats van te proberen om woedend paddle mijn weg door het water, dat ik denk dat ik aan het doen was te wijten aan een aantal onbewuste hoop dat het maken van een ruckus zou houden alle vissen weg van mij – ik in plaats gericht op de verlenging van mijn arm en vegen het langs mijn lichaam. Het verschil was opmerkelijk. Ik weet niet of ik sneller, maar ik was zeker bewegen met veel minder inspanning.

We verhuisden op te draaien rond de boeien, dat is waar de Coach Joe werd behoorlijk scherp met ons op. "Blijf uit de buurt van de boeien," vertelde hij ons. "Ik wil niet dat je in de buurt van hen." Hij legde uit dat iedereen zou gaan worden om hen heen, die ik had gezien de eerste hand op mijn eerste triathlon – en dat zouden we minder energie gebruiken, gewoon zwemmen verder en blijven uit de scrum is. Hij toonde ons deze handige draai waar we vegen de arm die het dichtst bij de boei over onze lichamen, flip-over onze rug en maak vervolgens een 90-graden bocht. Ik deed het op het land een paar keer, deed het vervolgens in het water, het gevoel de hele tijd als een sportieve Esther Williams. Ik werd duizelig van genot. "Dit heeft mijn leven veranderd," zei ik tegen Brian toen we uit het water.

Vervolgens hebben we geoefend met dolfijnen te duiken, die had ik blijkbaar doen het helemaal VERKEERD. Wist je dat je verondersteld om te grijpen het zand voor het voortbewegen van u een beetje naar voren? Ik niet! En dat je om te houden van uw hoofd verscholen tussen uw armen? En voor de zaak van god, niet opstaan in duiken? En wanneer je in en uit het water, moet je de kick van je benen aan de zijkant? DUS VEEL NIEUWE INFORMATIE. Ik voelde me als Keanu Reeves, zeggende: "Whoa" na elk nieuw feit-bom ontplofte in mijn hersenen.

Ten slotte was het tijd voor onze halve mijl zwemmen, dat zou ons naar het strand en weer terug omhoog. We begonnen met draaien en dolfijnen-duiken in het water, en bijna meteen, ik liep in een materieel probleem, dankzij mijn bril, die gehouden te vullen met water. Ik probeerde bij te sturen en opnieuw te verzegelen ze aan mijn gezicht, maar het mocht niet baten. Dus ik had zoiets van "fuck it" en ik trok de losse uiteinden van de goggle bandjes super-strak, hoewel ik wist dat dit betekende dat ik zou hebben zuignap vlekken rond mijn ogen en hoofdpijn later. Tegen deze tijd was ik achter iedereen die mij een beetje angst, want ik ben niet gebruikt om te zwemmen alleen in dieper water.

In plaats van ernaar uit, al ben ik gericht op het houden van mijn arm slagen lang en glad. Al snel maakte ik de eerste beurt, en toen begon ik zie de bleke omtrek van de voeten van een van mijn klasgenoten schopt een paar meter voor me. Het was op dit punt dat ik begon het gevoel van de vreemdste gevoel, als kleine zachte poofs galmde door mijn lichaam. Het was de meest raadselachtige zaak, en ik kon niet achterhalen wat het was. Ik heb niets te zien, alleen voelde het. Ik dacht dat ik misschien wel het gevoel turbulentie van de zwemmers voor me, of misschien bellen? Ik had geen idee, dus ik haalde zijn schouders op en zei tegen mezelf: Oké, bubbles het is.

Het rare gevoel ging weg na een paar minuten, en vond ik mezelf in een mooi ritme. Het water voldoende duidelijk was, dat kon ik zien op de zandbodem en de zon scheen, een van die momenten die mij het gevoel, "hell yeah, ik ben zo blij dat ik het leven in Florida." Begrijp me niet verkeerd, ten minste een keer een dag dat ik face-palm over iets compleet idioot dat gebeurd hier beneden, maar het is gemakkelijk om te vergeten de domme criminelen en corrupte politici en de bullheaded ontwikkelaars van onroerend goed bij het zwemmen in het midden van de heldere, blauwe Golf van Mexico op een warme, zonnige herfstdag. Ik voelde me volkomen rustig gelegen, in het geheel niet bezorgd over de andere dieren in het water of het zeewier of een aantal van de dingen die anders zorgen dat ik freak out wanneer ik ga zwemmen.

Het beste deel was dat ik was bezig met een gestage vooruit kruipen zonder het gevoel alsof ik moest omdraaien op mijn rug of wat dan ook. In feite, was ik eigenlijk al bezig te gaan mensen. Ik zwom naast een man die ook in de klas voor een paar meter, dan op een gegeven moment liet hem achter. Tegen de tijd dat ik klaar was, was ik de derde persoon uit het water, slechts een paar seconden achter Brian. (We waren allebei weg achter een vrouw van middelbare leeftijd die een gekke-goede meester zwemmer.) Wat meer is – ik voelde me alsof ik kunnen blijven zwemmen voor ander halve mijl als ik nodig had.

Nadat ik uit het water en begon te praten met de andere zwemmers, kwam ik erachter dat de rare kleine poef-bubbels kwamen we in werkelijkheid waren de kwallen. Ik had een moment van "holy shit?!" die snel voorbij toen ik me dat realiseerde, hey, ik zwom door een stelletje kwallen! Ik voelde net alsof het een soort van een badass.

Brian vertelde mij dat hij was echt bezorgd over hoe ik zou reageren op de kwallen, omdat in het verleden als die ik heb ontmoet dieren, terwijl in de oceaan ik heb vrij veel verloren mijn shit in een groot aantal creatieve en profane manieren. Ik vertelde hem over hoe ik had net besloten dat ik te maken had met wat belletjes of enige turbulentie, en het hield me van freaking out te veel. Kortom, ik was tegengekomen iets raar dat ik het niet begreep, en dus in plaats van het maken van een verhaal dat gaat mij te bang en in paniek, ik in plaats daarvan ervoor gekozen om mezelf vertellen een verhaal dat me toegestaan om verder te gaan met een gevoel van vertrouwen en veiligheid. (HET LEVEN METAFOOR ALERT!)

Later, voordat de dag voorbij was, maakte ik een praatje met Coach Joe voor een paar minuten, en hij vroeg of ik ooit had gespeeld sporten voor. Ik vertelde hem dat ik had gespeeld basketbal en volleybal op de middelbare school. "Nou, je hand-oog coördinatie is fantastisch," zei hij. Ik straalde. Ik heb een paar complimentjes over mijn atletische capaciteiten in de afgelopen jaren, die altijd maakt me aan het lachen. Want wat ik zeg niet dat mensen als we praten over mijn high school sports ervaring was hoe positief hopeloos was ik bij de sport, hoe ik was onhandig en verlegen ik was, en hoe niemand van mijn coaches had dat ooit gedacht ik was van nature begaafd als een atleet. Het fascineert me dat ik kon gaan van het soort van meisje, die schiet basketballen bij het andere team de hoop om de aard van de vrouw die ontvangt complimenten over haar hand-oog coördinatie.

Toen we een paar uur later voelde ik me alsof ik was geschoten met een monster dosis zelfvertrouwen. Het is niet dat ik denk dat ik ga zwemmen op zondag, maar ik denk dat ik een goede kans hebben om daadwerkelijk te genieten van mezelf, en op zijn minst niet een hele zwemonderdeel in een staat van rauwe paniek.

Maar ik denk dat wat nog belangrijker is, is dat ik voortdurend leren dat, omdat het iets was waar voor mij op een punt in mijn leven, is het niet noodzakelijk dat blijft zo voor de rest van mijn leven. Het is waar dat ik was – en ben nog steeds, tot op zekere hoogte – bang van het zwemmen in open water. Het is waar dat ik niet opgegroeid in een deel van het land dat leidt tot het zich comfortabel voelt in het water. Maar dit betekent niet dat ik het niet kan vinden het in me om het overwinnen van deze angsten. En het kan waar zijn dat ik ooit was onhandig en unathletic, maar het hoeft niet per se te betekenen dat ik was altijd al lastig en unathletic.

We zijn niet statisch en onveranderlijk entiteiten. We gaan denken dat we in een manier toen we jonger waren, maar dat betekent niet dat we moeten altijd op die manier. Toen ik achttien jaar oud was, ik dacht dat ik slecht was om te zwemmen, slecht uitgevoerd, unathletic, lui, een beetje laf. Nu, bijna vijftien jaar later, ben ik een atleet die is goed in hardlopen, steeds beter in te zwemmen, in staat van harde werk en momenten van moed. Ik denk dat dit geldt voor ieder van ons op zoveel manieren. Die ontwikkelen We ideeën van onszelf als we jonger zijn – als we niet eens volledig gevormd als mens toch! – en laten we deze ideeën te geven aan ons leven en in de volwassenheid en daarbuiten. Ik denk dat we veel beter gediend zijn als wij ingezet om onszelf open voor de mogelijkheid dat we misschien de talenten en vaardigheden die waren gewoon niet klaar te komen toen we jonger waren, dat ze misschien de nodige rijpheid en wijsheid, voordat ze zou zich openbaren aan ons.

Ik kan nooit een van die ongelooflijk begaafd atleten die deelnemen aan een elite-niveau, maar door hard werken, doorzettingsvermogen en verlangen, ik heb in geslaagd om te koesteren, welke mogelijkheid ik heb, totdat het zich heeft ontwikkeld in iets dat maakt me trots.