Belle en het beest: een flatlander neemt big sur marathon

Er is altijd een moment tijdens een grote wedstrijd als je jezelf afvragen waarom je in hemelsnaam aangemeld voor dit ding. Tijdens de meeste races, op dat moment komt wanneer u sleept je kont uit bed om 4 uur en u probeert niet te kotsen terwijl verstikking enkele havermout. Gisteren tijdens de Big Sur Internationale Marathon, op dat moment kwam op ongeveer 20 km. Ik had letterlijk nooit zo verzwolgen in pijn en pijn in mijn hele leven, en het ergste van alles was dat ik had gekozen voor deze ellende.

Toen hebben we ons ingeschreven voor de marathon in augustus van vorig jaar, het is nooit bij me opgekomen dat ik mezelf in dat soort van mentale ruimte. Ik bedoel, ik wist dat het moeilijk zou zijn, maar ik besefte niet hoe moeilijk het is. Wanneer ik miste drie weken van training door een serie van allergie en sinus infecties, wist ik dat het zou gooien me een beetje af, maar ik dacht dat ik zou improviseren met wat back-to-back opleiding loopt. En ik hoopte dat ik zou kunnen adequaat voor te bereiden voor mezelf km van de heuvels door de bruggen van Clearwater in de 80-graden temperaturen. Ik hoopte dat mijn leven als een Floridian zou tellen niet mee voor mij te veel op de heuvels. Ik had veel hoop, is wat ik zeg.

Runner ‘ s World roept de Big Sur marathon de race iedereen moet ten minste één keer uitgevoerd voordat ze sterven. Ondanks de vorige twee alinea ‘ s, ik moet zeggen dat ik het eens. De race slangen noorden van Big Sur langs de Pacific Coast Highway en komt er een einde aan in Carmel. Meer dan vijftien kilometer van de race wiegen de grillige Pacific-kust van noord-Californië, die is zo mooi ik kan het bijna niet doen rechtvaardigheid met woorden. We reden de loop van de dag voor en de hele tijd we waren als, "Oh mijn god, oh mijn god, oh mijn god." (En dat was niet alleen vanwege de wind, wat denk je, was groot.) We namen een ton van foto ’s met onze mobiele telefoon camera’ s en alle van hen kwam mooi, want hoe kunnen zij niet? Haar schoonheid kan niet worden verslagen door zelfs de crappiest van de mobiele telefoon camera ‘ s.

Alle schoonheid niet kon afleiden uit deze knagende gevoel van angst die ik had dat gevoel in mijn maag. Ik heb slechts een marathon voor de walt Disney World marathon in 2010, en dat was berucht om zijn extreme koude temperaturen – het was zo koud dat het water letterlijk bevroor in onze kopjes op het water stopt – het was ook heel vlak. Plus, ik gebruikte de Galloway-methode, waar ik liep drie minuten en liep een minuut. Het was de enige manier waarop ik kon psychologisch omgaan met de ervaring, en het zorgde er ook voor dat ik het gevoel chipper en verende helemaal over de finish.

Deze keer zet ik mijn zinnen een beetje hoger. We hadden in eerste instantie dacht dat we zouden kunnen proberen te breken vier uur, maar als we het als mijn drie weken van ziekte plus alle van de heuvels, we aangepast voor een 4:15 finish. Ik had een ander doel, maar, en dat was om het hele ding zonder te stoppen. Meer dan iets anders, dit was het doel dat had me zo bang.

Die ochtend gaan we aan boord van onze bus in ongeveer 4 uur aan het hoofd van Pfeffier Big Sur State Park, dat was ongeveer een uur rijden. Ik heb geprobeerd om wat te slapen terwijl we op de bus, maar de rit was zo bouncy dat ik gelukkig was om mijn ogen dicht een beetje. Zodra we daar waren, vestigden we ons in voor een uur met een kopje koffie en plain bagels, en praatte met een vrouw van Denver en aan de andere kant van L. A. (L. A. dame gaf me haar vrije vuilniszak om te dragen als een make-shift-jurk, die is standaard runner dragen, maar ook voelde me erg Debbie Harry te zijn. De runner punx, eh?) Daarna was het tijd om te beginnen.

We opgesteld in de weg, ten minste 4,500 van ons staan te midden van dit bos van enorme sequoia ‘ s, het luisteren naar Jeff Galloway en Bart Yasso grapjes over een luidspreker. Iemand gespeeld "Chariots of Fire", die me al opgepompt al weet ik dat het ook vreselijk cheesy (maar hey, ik daag iedereen die loopt niet krijgen kippenvel bij het luisteren naar dat nummer!) Wij verscholen achter de 4:15 tempo van de groep, en we waren weg!

Ik had gekozen om mijn hoofdtelefoon af te zetten, zelfs al had ik ze met mij, want ik had het idee dat ik wilde om te genieten van de volledige zintuiglijke en geestelijke ervaring van de race. Die keuze betekende dat ik kreeg om te luisteren naar amateur-acteurs grapjes ("Hey, is dit het begin van de 5K?" "Goed, we zijn bijna klaar!") maar wat heb ik gelachen. We liepen gemakkelijk en bergaf voor de eerste paar kilometer, maar we realiseerden ons dat het tempo van de groep was op weg van tempo dus we laten ze gaan. Ik was eerlijk gezegd bang te branden op mijn been kracht in de eerste vijf kilometer, en was ik dus heel voorzichtig over mijn tempo.

Op vijf mijl, verlieten we het bos en is verhuisd naar de open. We hadden verteld, zowel door het Weer Kanaal en door de wedstrijdorganisatie, dat er geen wind stond op de loop voor de race dag. Andere jaren, we kregen te horen, de lopers had geconfronteerd met tegenwind van maximaal 30 km / u. Dus we waren optimistisch dat de omstandigheden optimaal zou zijn. Dat is, totdat we in het open deel van de snelweg en vonden onszelf uitgevoerd in winderige mist.

Ten eerste, ik was als, "Oh, de wind is niet zo slecht! Het is als een personal air conditioner!" Ik werd ziek van het vrij snel. Gelukkig kwam de zon door en dingen verwarmd tot heel snel. Ik deed mijn jas, en bond die om mijn middel, waar het gebleven totdat we in de koude mist op acht mijl. Terug ging! De mist was echt heel mooi, ook al verduisterd ons uitzicht op de oceaan. Ik heb soms zelfs vergeten we liepen langs de oceaan, totdat ik zou horen golven.

Mile negen was de plek waar de beruchte klim naar Hurricane Punt begint, en het was ook één van de aspecten van de race sloeg het meeste angst in mijn hart. De cursus duikt 50 meter boven de zeespiegel te stijgen tot 560 meter in de loop van twee mijl. Ik lees in het programma dat het was één van de zwaarste hellingen van een marathon. Natuurlijk heb ik niet een programma nodig om me te vertellen dat, vooral nadat ik was een halve meter de heuvel op en al mijn benen voelden als roze vlees slijm.

Het was op dat moment dat Brian stelde voor dat we dumpen onze tijd doel. Hij hoorde mijn ademhaling, die kon liefdadig worden genoemd "kreunde," en gevraagd of ik genieten van mezelf. Mijn antwoord was een heftige "nee," dus we vertraagd het tempo en alleen gericht op de weg naar de top.

Ik ben niet zeker wanneer we liepen in de tegenwind weer, maar ze maakten hun aanwezigheid voelde. We zetten onze hoofden naar beneden en liep naar hen, af en toe draaien ons hoofd om te kijken naar het water. Het uitzicht was een rustgevend effect dat werd borderline verdoving, en ik vond dat door aandacht te besteden aan mijn omgeving en het toestaan van me om de ervaring van de schoonheid van het moment, ik was in staat om te gaan met de wind, de mist en de helling.

Een van de wreedste aspecten van de Orkaan Punt is dat het vervalsingen. Vind je jezelf te kijken naar elke uiterlijke curve, denken dat het gaat om het eindpunt, en u bereiken, alleen te vinden dat, nee, je hebt nog steeds meer om te gaan. Ik denk dat het niet als drie of vier keer. En dan, natuurlijk, als je eenmaal op de top, je krijgt gestraald in het gezicht met felle wind, vandaar de ‘ Hurricane Point." Ja, je grote beloning voor oplopende 500 meter meer dan twee mijl is een explosie van gale force wind in je gezicht. Hiep, hiep, hoera!

Toen we eenmaal rond de curve is de wind verdwenen en vonden we onszelf bijna omgevallen de andere kant van de heuvel in de richting van de beroemde Bixby Bridge. Een jonge man speelt op een vleugel aan de andere kant van de brug, en je hoort hem het spelen van de manier van de top van de berg. We hebben het over de brug – het halverwege punt van de race – en in het verleden de piano speler, met slechts een pauze te nemen. Het was zo sensueel mooi in deze verfijnde manier de mist, de zee, de kliffen, de piano – dat ik het gevoel dat ik had laten vallen in een soort van wijn commerciële, of misschien wel een advertentie voor de Zuivere Stemmingen compilatie CD. Als een grote, kleffe doof, ik begon te huilen. Goede heer, ik ben zulk een sukkel.

Ik hersteld was echt goed en ik voelde me sterk en energiek, dus we bezig hielden km 14, 15, 16, 17. Mijn hoofdtelefoon waren nog steeds uit en mijn benen, terwijl de plaag, waren nog in orde. Ik wist dat mythische muur wachtte ergens voor me, maar een piepklein deel van mij hoopte dat ik misschien zou zien dat ik had een soort van geweldig talent voor lange-afstand lopen en dat de muur bestond niet voor mij. Oh, de overmoed van onervarenheid!

Bij km 18, gingen we wat Brian genaamd de "no man’ s land ‘ van de wedstrijd. Het was op dit moment realiseerde ik me dat we actief waren voor zoooooooooooo lang, en toch hebben we nog steeds was dus ver te gaan. Acht mijl! Het leek mij onmogelijk toe, en ik had geen idee of ik was van plan te kunnen maken of niet. Ik maakte de fout te zeggen te Brian, "ik denk niet dat ik iets naar links." Hij zei: "Ja, je doen, stoppen met denken.’

We mile 19, tegen die tijd was ik niet alleen te maken met vermoeide benen en een opstandige hersenen, maar ik was ook zo ‘ n honger dat ik kon hebben gegeten van de wilde bloemen aan de kant van de weg. Ik had nog een energie gel te nemen, maar gah, het was gewoon zo onsmakelijk. Het was op dit punt begon ik het te grijpen sinaasappels bij elke stop. Ik had dat nog nooit gegeten sinaasappels tijdens een wedstrijd, dus ik had geen idee of dit een slecht idee was of wat, maar de honger was het overschrijven van alle rationele denken en ik duwde de stukjes sinaasappel in mijn gezicht als een hongerige gorilla.

Op 20 km, de snelweg verplaatst door middel van een inkeping in de bergen. We maakten de bocht naar links en begon kop omhoog de heuvel op, alleen te worden geslagen in het gezicht met de sterkste wind van de gehele cursus. Dus laten we het samen te vatten: 20 km, bergop, gale force wind. Ik weet niet waarom de race goden niet beslissen om het volledige zuigen en dump regen of zelfs sneeuw op ons. Ik bleef het proberen uit te voeren, hoewel nog steeds hulpeloos het zich vastklampen aan de hoop van het maken van die niet-wandeling doel. Op een gegeven moment keek ik even op mijn Garmin en zag mijn tempo was gedaald tot 13 minuten per mijl.

Het ergste van alles was het kloppende ik was psychisch. Een andere dag, als je had me op de weg, zelfs een heuvelachtig één met de wind, en zei: "Ga het uitvoeren van een 10K," ik zou zijn geweest als, "Cool, NBD, snel terug." Ik ben op het punt waar ik het kan doen een 10K relatief moeiteloos. Maar als we voorbij de 20-mile marker, ik was huilende bij de gedachte van een 10K. Het was gewoon zo ver! En zo lang!

We hebben het over de heuvel af, die ons uit de wind, en alles ging goed tot net voor de mijl 21, toen kwamen we in een andere heuvel. Ik probeerde en probeerde ik, maar mijn benen niet meewerken, en ik stuitte op een lopen. We liepen een minuut en een half, en ging vervolgens terug te lopen, vooral omdat ik besefte dat het pijn meer te lopen dan om te draaien. Op dit moment beseften we dat we de wedstrijd, die in een gebied dat bekend staat als de Carmel Highlands, een reeks glooiende heuvels. Zo ver als heuvels gaan, ze zijn vrij onbetekenend, zelfs niet verdient een vermelding op de hoogte diagram van de race, maar aan iemand die net heeft lopen 20 kilometer, ze kijken positief de Himalaya.

Km 22 doorgegeven, en ik besefte dat ik was vermakelijk de meest bizarre gedachten. Misschien wel het ergste – en achteraf, de meest hilarische – één kwam toen ik keek naar het centrum streep die door het midden van de weg, en ik dacht er aan hoe mooi het zou zijn om vast te stellen op dat van de streep. Zoals, het leek een wettig goed idee om krullen in een bal in het midden van een snelweg en een dutje doen. Ik had nooit begrepen hoe iemand zou kunnen gaan slapen in een sneeuwstorm en dus zeker van zijn dat ze vriezen dood, maar nu denk ik dat ik het krijgen.

Ik realiseerde me dat ik het al geblazen voor mijn geen-doel lopen, dus ik dacht dat ik zou afzien van de hele "dit is dus geestelijk woo woo" – kant van de dingen en deed mijn oordopjes in. De verandering was zo direct, ik was begonnen mezelf voor het niet hebben gedaan vroeger. Ineens had ik de energie om, indien deze niet draaien in de heuvels, dan is het zeker de power-lopen. Ik liep naar beneden de heuvels en op vlakke grond, op een sub-9:00 tempo. Toen George Michael ‘ s Freedom ’90 kwam op, ik zong mee. Ik besefte dat ik op deze vreemde plek waar ik had overstegen pijn. Ik bedoel, het nog steeds pijn en ik was nog steeds moe, maar het maakte niet meer uit. Het enige wat telde was dat ik nog leefde en dat ik gezond was en ik sterk genoeg was om een marathon te lopen langs de kust van de Stille oceaan. Al het andere is onbelangrijk.

We bleven met onze nieuwe strategie van de macht-wandelen in de heuvels en het uitvoeren van de rest van de tijd, en het leek goed te werken voor ons, als we langs een heleboel mensen in de richting van het einde. Toen ik zag dat de km-24 markering verschijnt in de verte, ik stikte een beetje en voelde dat ik begin te huilen. Het weer gebeurde op 25 km. Het gemengde gevoel van opluchting en trots en het geluk was zo intens dat ik niet kon helpen.

We hadden nog een laatste heuvel – de D-Grote terts op D Minor – maar we liepen over en bleef rennen. Op dit punt, zou ik overgeslagen mijn iPod vooruit te "Groeien" door de PiL, dat is gewoon de meest passende song voor iets als dit, denk je niet? In de verte, zag ik een rij van vlaggen in de aanloop naar de finish. Het teken voor kilometerpaal 26 verscheen en ik barstte in tranen weer. Deze keer kon ik niet voorkomen dat ik te huilen. Brian liep naast me en wees me naar de menigte, die gek zijn als ik liep in het verleden. Een paar mensen uit sprong om mij vijf, en op dat moment begon ik nog harder snikken.

Brian wees vooruit en zei: "Kijk, de finish!" Ik had slechts één gedachte in mijn hoofd: "ik wil naar daar." Ik dacht dat ik links het is allemaal op de cursus, maar ik was zo klaar om te worden gedaan, dat ik begon sneller en sneller, totdat ik werd sprinten. En toen was ik klaar! Brian stak een paar seconden later, en we hielden elkaar stevig vast, terwijl ik huilde over zijn shirt.

De mooie vrijwilligers gaf ons onze koele keramische medailles, en we high-fived één van de wedstrijdleiding, die stond aan de finish in zijn blauwe blazer. Alle pijn en ellende die ik had gevoeld in deze vijf of zes mijlen verdampt het tweede dat ik klaar, en nu werd ik overspoeld met trots en vreugde. Mijn trots geïntensiveerd toen ik me realiseerde dat ik klaar in 4:18:13. Ik had 35 minuten uit mijn vorige PR, op slechts drie minuten van mijn doel. Later, toen we spraken met meer ervaren marathonlopers, waaronder een aantal die gelopen Big Sur meerdere malen, alle van hen zeiden dat ze nog nooit met de uitvoering van zo een moeilijke race in hun leven. Ik voelde nog beter over mijn tijd daarna. Immers, als ik het kon een 4:18 op een uitdagend parcours, er is geen reden waarom ik niet kan breken vier uur op een vlak parcours.

Ik heb veel geleerd tijdens deze race. Ik had verteld over en weer dat er komt een punt waarop de marathon wordt een mentale inspanning, dat je geest geheel de rebellen tegen u en u moet worden voorbereid. Ik begreep niet wat dat betekende, totdat ik merkte dat ik overwegen een dutje op het asfalt. Naast tijd – en er zal een volgende keer, oh ja, ik zal niet stoppen tot ik mijn eigen Boston Athletic Association windjack – ik zal er klaar voor zijn. Want er zijn sommige dingen die je gewoon niet begrijpen totdat je hebt ervaren ze zelf, weet je wel?

Dus nu ben ik de verpleging mijn arme quads, en die hebben mij hobbling rond als een artritis van de grootmoeder, en verwonderden zich over het feit dat ik verloren nul teennagels tijdens deze wedstrijd, en dat ik maar een blaar aan de binnenkant van mijn linker grote teen. Ik weet zeker dat ik mank lopen voor een paar dagen, maar als iedereen die loopt kan je vertellen, er is ook veel plezier te vinden in dit soort pijn.

P. S. ik bijna vergeten te vermelden, maar de dame die de handen uit aardbeien op km 23? Dat is GENIAAL. Die aardbeien waren misschien wel het beste wat ik ooit had geproefd in mijn hele leven. Meer aardbeien in races, alstublieft!