Body image warrior week: elissa van de jurk met moed (gastpost)

”Body Image Warrior Week

De series voor het lichaamsbeeld Warrior Week verder met deze gast post van Elissa Stern, die schrijft over het lichaamsbeeld, problemen van vrouwen en stijl over op haar blog Jurk Met Moed. Ze graaft vintage, ze is afkomstig uit Texas en ze heeft prachtige tatoeages. Plus ze is slim als een zweep, net zoals alle bloggers in deze serie. (Serieus, is het niet verbazingwekkend om te zien hoe veel slimme, doordachte, barmhartige vrouwen zijn die er met bloggen? Het doet mijn hart goed, zeg ik je.)

Wat zie je als je in de spiegel kijkt? Waar je je aandacht op richt? Als je iets als ik, je ogen nul in op de gebieden waarvan u denkt dat het meest nodig hebben te verbeteren, zich schamen, of op andere wijze de oorzaak van uw verdriet en angst.

Als ik in de spiegel kijk, mijn ogen onmiddellijk zoom in op mijn maag. Ik ben veruit de meest gevoelige over dat deel van mijn lichaam dan alle andere, zelfs zo veel dat heb ik gewijd hele blog posts gewoon om mijn controversiële relatie met dat deel van je lichaam. De staat van mijn maag bepaalt mijn stemming, mijn dieet, en de mate van angst die ik voel tijdens de dag. Als het vlak ben ik ervan overtuigd dat; als het opgeblazen of opgezwollen ik voel me angstig en depressief. Ik wil niet worden aangeraakt; ik draag een lange shirts en Spanx in een poging om te verbergen wat ik ben er zeker van dat eruit ziet als een 9 maand zwangerschap buik; en, het ergste van alles, ik mis de dagen van mijn anorexia en boulimia, toen mijn hipbones jutted vooruit trots en mijn maag was hol.

Ik had een diner met twee vrienden de andere dag, toen het gesprek wond aan ons lichaam – in het bijzonder, wat delen die elk van ons veracht het meest. Een vriend klaagde haar kuiten en dijen, die ze uitgeroepen tot "enorm." Haar ongemak in de richting van hen was zo sterk dat het bepaald hoe ze gekleed – geen korte rokken, shorts of lichaam skimming broek voor haar. De andere klaagde over de "junk in haar romp" – haar buit, die ze gevoeld had gekregen, groter en groter in de afgelopen jaren. Voor het leven van mij, ik kon niet zien wat hadden of om over te klagen. Ik zag enorme benen, of een grote kont, of eventuele fouten. Zij iedere zag er prachtig uit – twee goed geklede, intelligente vrouwen, ik was er trots op te eten.

De meeste van de tijd, het beeld dat iemand heeft van hun lichaam is vrij dicht bij haar uiterlijke verschijning. U kan uw dijen als iets groter dan ze in werkelijkheid zijn, of je arm spieren zo iets kleiner, maar het verschil is meestal minimaal. In sommige psychische stoornissen, echter, lichaamsbeeld kan worden drastisch vervormd. Degenen die lijden aan body dysmorphic disorder denken dat delen van hun lichaam zijn misvormd of groteske, zelfs wanneer deze vermeende gebreken niet zichtbaar voor anderen. In eetstoornissen, zoals anorexia-patiënten blijven denken dat ze nodig hebben om gewicht te verliezen, zelfs als hun lichaam vermageren.

Toen ik in behandeling voor anorexia, een gemeenschappelijke groep therapie activiteit lichaam traceren. We zouden schets een overzicht van ons lichaam op een groot stuk van de slager papier, dan liggen in het overzicht als een andere patiënt getraceerd onze werkelijke grootte van de binnenkant van het. De discrepantie tussen wat we dachten dat ons lichaam in vorm was, en wat het eigenlijk was, verbaasde ons. Ik kon het niet helpen, maar flash-back naar dit geheugen na het diner gesloten. Ik vroeg me af hoe ver de gemiddelde vrouw perceptie van haar lichaam, van haar werkelijke grootte.

Wat mensen zien in hun spiegel en hoe ze denken dat ze kijken varieert wild op basis van leeftijd, etnische afkomst, seksuele geaardheid, stemming, wat ze al van het kijken op TV, wat tijdschriften die ze lezen, of ze nu gehuwd of ongehuwd zijn, wat voor soort jeugd ze gehad, of ze nemen deel aan sport, in welke fase van de menstruele cyclus waarin ze zich bevinden, of ze zwanger zijn, waar ze zijn geweest shopping – en zelfs wat ze hadden voor de lunch. Alle onderzoek-to-date op het lichaam van afbeelding laat zien dat vrouwen veel kritischer over hun uiterlijk dan mannen, en veel minder kans om te genieten van wat ze zien in de spiegel. 8 van de 10 vrouwen ontevreden zijn met hun reflectie, en meer dan de helft ziet een vertekend beeld. Volgens de auteurs van de website van Mijn Lichaam Gallery, 95 procent van de niet-eten van slechte vrouwen overschatten de omvang van de heupen met 16 procent en hun taille te verminderen met 25 procent, maar de vrouwen waren in staat om het correct inschatten van de breedte van een vakje. In een wereld vol beelden van hoe we ‘moeten’ kijken het kan moeilijk zijn om te vertellen hoe we dat DOEN kijken.

Uw lichaam beeld is hoe je waarneemt, denkt en voelt over je lichaam. Dit mag geen invloed hebben op uw werkelijke uiterlijk. Ik heb het gevoel echt crappy over mijn uiterlijk de laatste tijd, maar terwijl ik worstel, ik probeer erachter te komen wat heeft geleid tot deze negatieve gedachten. Mijn twee vrienden genoemd, de angsten die ze momenteel worstelen met – stress op het werk, en de schaamte voor het feit dat het niet bijwonen van college. Ik geloof dat er een direct verband is tussen hoe zien we ons lichaam en onze externe stress.

Elissa Stern is een Texas-based blogger die schrijft over het lichaamsbeeld, problemen van vrouwen, thrifting en vintage op haar blog Jurk Met Moed. Je kunt haar volgen op Twitter @dresscourage.


Heb je iets te zeggen hebben over hun eigen lichaam en eetstoornissen? U kunt bij ons door het grijpen van deze code en plakt deze op de bovenkant van je post:

””

En alsjeblieft, door alle middelen, het delen van een link naar uw post in de comments! Ik zou graag lezen wat je te zeggen hebt.

Al Vrij | Zag | Decodering Jurk | Jurk met Moed | Eten Verdomd Cake | Fit en Feministische | Geneesmiddelen Marsepein | Nog Niet Dood Stijl | Rosie Molinary | Virginia Zool-Smith | Gewichtloos