De aftrap van seizoen met een undertrained halve marathon

holiday-halfathon' /2015/12/holiday-halfathon.jpg?w=470 470w, /2015/12/holiday-halfathon.jpg?w=940 940w, /2015/12/holiday-halfathon.jpg?w=150 150w, /2015/12/holiday-halfathon.jpg?w=300 300w, /2015/12/holiday-halfathon.jpg?w=768 768w

Foto met dank aan Lewie Langford

Het is winter, dus in de topsy-turvy-universe die is Florida, dat betekent dat het officieel seizoen. Het is niet echt cool maar – 75 graden buiten nu – maar het betekent dat ik kan gaan voor een run in de ochtend, zonder de uitgaven de hele tijd het gevoel alsof ik probeer te ademen door een vochtige wollen deken.

Ik nam een paar weken af van het lopen na de 1/3 afstand op de Grote Floridian Triathlon omdat mijn band is een totale pijn in mijn kont, of liever, mijn knie. Ik heb veel van die tijd cross-training en het heffen van gewichten en doen veel oefeningen gericht op het versterken van mijn heupen, zoals mossel schelpen en been liften met een therapeutische band rond mijn benen en billen, net zoals de waanzinnig beschamend barbell hip boegschroef. De mens, die de oefening zal nooit het gevoel niet pervy, vooral wanneer deze wordt uitgevoerd bij een gewicht kamer vol met kerels.

Ik heb ook besloten om afscheid te nemen van mijn Newton Afstanden, als zij blijkbaar iets veranderd met het meest recente model, en nu kan ik niet eens een blok zonder mijn kuitspieren gevoel alsof iemand ze liep via een rasp, dus op advies van een paar collega-lopers, schakelde ik over naar de Brooks Pureflow en omg. Pijn-vrij draaien voor de eerste keer in een tijdje. Sorry Newton, mijn hart is met Brooks nu.

Anyways, dit is al een lange manier om te zeggen dat ik heb gekregen mezelf in de versnelling voor het lopende seizoen, met mijn ogen getraind stevig op mijn Heilige Graal van een A-wedstrijd: 2016 de Marathon van Boston.

De waarheid is, zo veel als ik hou van triathlon – en holy shit, doe ik graag een groot deel van mij miste de eenvoud van een loopwedstrijd. Je hoeft niet te laden op een enorme rugzak vol met stront en vinden uw logistiek in de overgang. U zet gewoon uw schoenen uit en ga. En de wedstrijd zelf is ook simpel: iedereen gaat op hetzelfde moment. Geen van deze blik op mensen kalveren om te zien of ze in uw leeftijdsgroep, en dus of je pick-up het tempo zo kunt u kiezen uit. Moet je gewoon lopen. Het is prachtig.

En zo was het ook met dit in het achterhoofd dat ik me aanmeldde voor de Vakantie Halfathon, dat was gisteren. De Vakantie Halfathon is een lokale wedstrijd die ik gedaan heb, goh, vier of vijf jaar? Ik heb het veel is wat ik zeg. Het is een van een serie van vier halve marathons op mijn vriend Chris Lauber, en een deel van het parcours is op het gedeelte van de Pinellas Trail waar ik, net als 95% van mijn opleiding. De start van de race in Madeira Beach en eindigt bij Taylor Park in Largo, en we allemaal hangen en daarna bier drinken en eten pasta en luisteren naar een man met een gitaar spelen, Pink Floyd en CSN betrekking heeft. Het is pretty awesome. Zeer aan te bevelen, vooral als u woont ergens anders dan in Florida en u wilt een pauze van de waardeloze winter blahs.

Dus vorig jaar, toen liep ik deze wedstrijd, ik wist te trekken van een PR uit mijn kont, ondanks de kater van het bijwonen van mijn vriendin Anne ‘ s fancy pants bruiloft in het Don CeSar de nacht ervoor. En toen ben ik overgegaan naar nieuwe Pr ‘ s op elke halve marathon liep ik in de rest van het seizoen. En dan heb ik gevolgd die door smashing mijn marathon PR EN het hebben van een solide triathlon seizoen.

Ik veronderstel dat ik voel me een beetje eigenwijs, want ik besloten dat ik zou gaan om te zien of ik kon PR. (Huidige PR van 1:39.) Ondanks het feit dat de temperatuur was weersverwachting te raken van de jaren ‘ 70 vroeg op. En ondanks het feit dat ik alleen gedaan, oh, over acht legit opleiding loopt over drie weken in de aanloop naar de race. En ondanks het feit dat ik wist diep in mijn botten dat ik niet eens in dezelfde postcode als topconditie. Maar #yolo, toch? Rechts.

We toed de lijn en vervolgens gingen we, richting het noorden voor 3.5 km, Gulf Boulevard, die loopt door de barrière-eilanden van Pinellas County. Ik probeerde om zich te vestigen in een tempo dat goed bij voelen, en dat eindigde tussen 7:45 en 7:50, dat was eigenlijk een beetje uit mijn PR tempo. Maar ik dacht dat het was geen big deal, omdat ik waarschijnlijk een ontspannen op ongeveer 5 km en zou alles los te maken en ik voel me geweldig.

Maar dan staken we een ophaalbrug terug naar het vasteland en oostwaarts in de richting van de Pinellas Trail, en ik was iets te voelen, maar geweldig. Ik was vechten voor elke stap. Ik vond mezelf gevangen in die paradox waar ik wist dat ik nodig had om te ontspannen, maar dat dwingt me om te ontspannen zou mezelf niet ontspannen, en dus in plaats daarvan heb ik alleen hing er in deze shitty gespannen limbo, in de hoop mijn lichaam zou zich aanpassen zonder bewuste tussenkomst van mijn kant.

Ik was begonnen met een voorsprong van 1:45 tempo van de groep, maar deze keer was ik aan het hardlopen met hen. Een paar minuten later, keek ik naar ze hoofd in de verte. So much voor een PR. Ik laat ze gaan. Niet alleen waren mijn quads al in brand, maar de hitte was echt begint te beïnvloeden mij.

Op ongeveer 6 km, zag ik Brian roll-up op onze beach cruiser. Hij liep niet met mij, als hij de tijd genomen uit waarop zijn om deze hardnekkige Achilles tendinitis situatie genezen, dus in plaats daarvan besloot hij om te rijden langs het parcours aan te bieden wat aanmoediging, zowel voor mij en de andere lopers. Hij geprobeerd om me aan te moedigen om sterk te blijven en hangen op mijn tempo, maar een sidelong blik van mij, en hij wist dat ik was gewoon te doen wat ik kan om te overleven.

Tot slot, we hebben op de Pinellas Trail waar we zouden lopen vanaf km 7 km 12. Zoals ik al zei, dit was mijn eigen grasmat, dus het was makkelijk voor me om monumenten voor mezelf, omdat ik weet dat het ongeveer een mijl van 102nd Avenue aan Walsingham, en nog een mijl te Ulmerton, en zo verder en zo voort. Dus ik probeerde het te vergeten tempo en tijd en alleen gericht op het verblijf in het moment.

Ik had een paar momenten van mooie afleiding. Op een gegeven moment een heleboel mensen van de KLR-team kwam rijden langs het pad en ze schreeuwde "CAITLIN!" en hun handen om mij de moeilijkste fucking high-fives die ik ooit heb ontvangen. Voor een echte, één van hen bijna rukte mijn arm uit de kom, maar ik gaf niet want het was geweldig om ze te zien. En dan op ongeveer 10 km of zo, Danielle, die ik ontmoette toen we klaar waren vorig jaar de race samen, sprak met mij, en ik wist dat we zouden gaan tot het einde van deze race weer bij elkaar. (BTW ik heb zin om een Q&A met Danielle want kijk maar, ze heeft een wereld klasse zeiler die medaled op de Pan Am Games. Geweldig!)

Tegen deze tijd was ik hoorbaar te kreunen. Mijn grote teen deed pijn en ik wist niet zeker waarom. (Later realiseerde ik me dat het is omdat het pijnlijk was van eerder in de week, als ik per ongeluk laten vallen van een roomservice lade. Nu is het draaien van een mooie schaduw van gekneusde indigo en olijf groen.) En mijn quads voelde als lava. Het enige positieve was dat HET mijn band alleen woofed bij mij een paar keer, maar daarna bleef het stil voor de meeste van de race. Over het geheel genomen, ik was dus klaar om te worden gedaan. Ik was klaar om te worden gedaan voor mijl.

We draaiden in het park voor de laatste kilometer, die een lus op vol wandelpaden rondom een klein meertje. Normaal ik hou van lopen op die kleine route, maar elke keer dat ik heb uitgevoerd op het einde van deze halve marathon, het pad voelt als het lopen door drijfzand. Plus, je bent alleen op het voor als een halve mijl, maar die halve mijl is gewoon in-fucking-opzegbaar.

Ik maakte de laatste bocht naar de finish, maar ik had vrijwel geen kick links, en over de finish in 1:47. Zodra ik stopte met lopen, mijn quads in beslag genomen en ik gebogen over net als Fargo ‘ s Marge Gunderson: "ik denk dat ik ga barf."

Niet om liegen, ik was echt teleurgesteld in de dag van de race. Ik was niet gelukkig met het op alle. Het was niet totdat Brian op gewezen dat het niet lang geleden dat ik geestelijk tot het uitvoeren van een 1:47 dat ik begon te cut me some slack. En dan tegen de tijd dat ik had een paar biertjes en wat tijd besteed aan het praten met mijn vrienden in de lopende communautaire, ik voelde me geweldig.

(En toen kwam ik erachter dat twee van mijn running/triathlon vrienden Chris en Sydney – er bij betrokken zijn geraakt bij de finish, goed, dat was gewoon geweldig. Ze leerden elkaar kennen toen Sydney trad Chris’ groep lopen, en ze hebben een totaal vermogen paar sinds. Het is een goede herinnering dat zo leuk als het racen is, het is niet het belangrijkste in het leven. Niet eens in de buurt.)

Ik heb een beetje tijd in de verwerking van mijn gevoelens over de race Hank Azaria stijl, die, als je het niet lezen van de eerste post over, het gaat als volgt: u noem drie dingen die je deed het goed, noem drie dingen die je zou kunnen hebben het beter gedaan, en verplaats vervolgens de fuck op. Persoonlijk vind ik dit ongelooflijk nuttig zijn in alle aspecten van mijn leven, omdat het helpt niet alleen perfectionist-y strivers zoals ik het identificeren van manieren om beter te worden, maar het biedt ook een tegengewicht voor de perfectionist-y striver door het forceren van je te herkennen wanneer je hebt het goed gedaan. En ga je op en je hoeft niet stilstaan bij dingen.

Dus hier zijn de drie dingen die ik beter had kunnen doen:

  • Mijn verwachtingen bijgesteld. De temperaturen waren warm en ik was undertrained. Het is leuk dat ik alle, "ik ben van plan om te gaan voor een PR!" maar meisje, realistisch volgende keer, ok?
  • Begon langzamer. Ik had een ernstige positieve split, en ik ben er zeker van dat zou zijn verbeterd had ik niet een schot uit de start corral als de spreekwoordelijke vleermuis uit de hel.
  • Misschien geef mezelf meer tijd tussen het einde van de triatlon van het seizoen en mijn eerste halve marathon. Of, indien niet, zie #1.
  • Hier zijn drie dingen die ik ben tevreden over:

  • Het feit dat ik in staat was om een 1:47 op minimale training is een goed voorteken voor de rest van het seizoen, op voorwaarde dat ik kan blijven gezond en blessure vrij. Ik denk niet dat het uit den boze om te zeggen dat een nieuwe half PR is in mijn toekomst.
  • Ik bleef moeilijk de hele tijd. Wanneer ik trok mijn self-talk dwalen naar het zielig en triest, ik omgeleid naar mezelf. En toen dat werd te moeilijk, heb ik me gericht op het verblijf in het moment.
  • Het feit dat ik teleurgesteld was in mezelf voor het uitvoeren van een 1:47 laat zien hoe grondig ik opnieuw mezelf als een atleet. Ik heb hierover geschreven in het verleden, hoe het realiseren van deze doelstellingen betekent dat ik heb gehad om te veranderen hoe ik denk over mezelf. In dit verband zijn teleurgesteld in mezelf is niet een slechte zaak.
  • Ik ben straks de volgende week herstellen met wat zwemmen en gemakkelijk met de fiets, en waarschijnlijk ook enkele hot yoga in de studio, dat is ongeveer een mijl afstand, en dan na dat ik klaar ben om te starten met de training voor Boston. Gisteren hebben een zware race, maar over het geheel ben ik echt enthousiast over het komende seizoen. Ik bedoel, ik ga naar Boston voor de eerste keer! Hoe kan ik er niet enthousiast over?