De geest van de marathon leeft in boston

Credit te roanzone @ Instagram

Ik meestal niet schrijven als ik ben uitgeput en te huilen, omdat ik het gevoel alsof de blog – en u, de lezers – verdienen beter dan dat, maar het feit is dat ik niet kan denken over van alles, maar wat er gisteren gebeurd is in Boston. En wanneer ik probeer te schrijven, de woorden voel me zo klein en onbelangrijk in vergelijking met de grootsheid van wat er is gebeurd. Maar ik ga het proberen.

Voor degenen die het niet weten, mijn baan, dan is werken als een web editor en producent voor een 24/7 cable news network in Florida. Normaal gesproken mijn werk betekent het schrijven van quippy nieuws stukken over idioot criminelen – die, zoals zon en alligators, is een van mijn meest overvloedige middelen en kopiëren-bewerken om ervoor te zorgen dat alle komma ‘ s staan op de juiste plaats en dat alles voldoet aan de normen van de almachtige AP Stylebook.

Voor het grootste deel behandel ik mezelf met de emotionele afstand, dat is een kenmerk van mensen die in het nieuws, maar soms is een verhaal dringt mijn zorgvuldig opgebouwde afweer en ik vind mezelf met tranen stroomden over mijn gezicht als ik dit schrijf. Newtown was één van die dagen. Zo was de dag dat we geleerd een 14-jaar-oude meisje had naar verluidt de geboorte van de jongen in haar badkamer, en vervolgens gewurgd het kind en verborg zijn lichaam in een doos in haar kamer.

Gisteren was weer een van die dagen. Ik huilde toen ik zag foto ‘ s van de gewonde. Ik huilde toen ik me realiseerde dat de klok toonde 4:09, en dat ik een 4:08 marathonloper. Ik huilde toen ik leerde mensen had verloren hun benen. Ik huilde toen leerde ik een 8-jaar-oude jongen was overleden, terwijl zijn vader te voltooien. Tegen de tijd dat mijn ploeg eindigde na een lang 14 uur per dag dag, mijn traan luchtinlaten zijn burn-out en mijn oren voelde verdoofd aan de geluiden van het geschreeuw en explosies komst van de televisie heb ik bewaar op mijn bureau op het werk, maar dat verdoving niet houden me uit te dromen over rook en bloed laatste nacht.

Misschien wordt het beïnvloed me nog meer dan de meeste van de ergste verhalen die ik omgaan met voor het simpele feit dat de bommenwerpers, wie ze ook zijn, slaan in het hart van een van de dingen die ik, als een marathonloper, houd je meest dierbare in mijn leven, dat inchoate wirwar van trots, lijden, triumph, uitputting en opwinding die komt in de laatste kilometers van een marathon. Die plaats is heilig voor mij. Het is in die laatste kilometers heb ik ervaren dat een van de meest vernieuwende momenten van mijn leven, het moment dat ik stopte met mezelf zie als een plas van een menselijk wezen, een puinhoop van zwakheid en gebrek, en in plaats daarvan begon beschouw mijzelf als iets dat veel sterker is, als iemand die zou kunnen pakken verdomd in de buurt van iets en een manier vinden om uit te komen op de top

Sterkte, veerkracht, moed: dat is wat de laatste km van een marathon voor mij betekent.

De marathon – 26.2 mijlen tussen de start en de finish lijnen – biedt ons die een veilige ruimte om onszelf te testen, om te zien of het waar is, dat we gemaakt zijn sterker staal dan we ooit voor mogelijk had gehouden. We krijgen een plek om te beginnen aan deze zoektocht, waarin we worden ondersteund door vrijwilligers en een juichende menigte en ook de geesten en de herinneringen van al diegenen die hebben lopen voor ons. Maar in Boston, die veilige ruimte werd uitgewist in de ruimte van twintig seconden.

Het maakt me ziek, boosheid en verdriet dat sommige laffe individuen, ongeacht hun motivaties, wie ze ook zijn, koos voor de laatste mijl van de Marathon van Boston als de plaats om te spelen uit hun verdraaide weinig kleine drama. Ik neem het als een diep persoonlijke belediging, niet alleen als mens, maar als een marathonloper.

Ik ben niet te kiezen voor wonen op dat, omdat in het midden van al het bloed, rook en terreur, de realiteit is dat de bommen niet kon vernietigen de mensheid, dat maakt de laatste mijl van de marathon zo speciaal. Inderdaad, in het midden van de tragedie, de beste van de mensheid kan overal worden gezien: in de eerste hulpverleners en toeschouwers die liep in de richting van de explosies te helpen, die geholpen trek mensen aan veiligheid, met weinig oog voor hun eigen veiligheid, in het medisch personeel die geklikt in de noodsituatie versnelling met verbazingwekkende efficiëntie in de duizenden Bostonians die hun banken en bedden te marathonlopers in nood. Het was niet moeilijk om te doen, zoals de Heer Rogers stelde voor, om te kijken voor de helpers, want ze waren overal.

Zeker is dit niet terug te brengen van mensen die overleden zijn. Noch zal het herstel van verloren ledematen of mensen psychisch weer compleet. Ik heb, net als iedereen, zou liever hebben gisteren de marathon is een rustige, kalme, dat de menselijke drama ‘ s die gespeeld worden beperkt tot de kunstmatige grenzen van het parcours, dat de ergste verwonding van een persoon zou kunnen hebben verwacht, was een verloren teennagel of een trok HET band. Dat is wat er gebeurd is, en wat niet.

Dus in plaats daarvan, vandaag zal ik na te denken over de helden van de Marathon van Boston, niet alleen de Kathrine Switzers en het Dick Beardsleys en Alberto Salazars, maar de Carlos Arredondos, de Joe Andruzzis, de talloze hulpverleners en medische professionals, de duizenden mensen die hun namen aan dat Google spreadsheet, de lopers, die klaar zijn met hun marathon en bleef draaien tot de Massa over het Algemeen op de poten, die waren zeker zo moe ze zich voelden, zoals marmer, zodat ze konden doneren van bloed. Ik zal over hen denken wanneer ik voel de wanhoop, en ik zal niet toestaan dat de moed en onbaatzuchtigheid van duizenden worden overschaduwd door het kwaad van een paar.

De marathon kan verstoord zijn in een gewelddadige, wrede manier, maar de geest van de marathon leeft voort in de harten van alle Bostonian vandaag. Ik hoop dat op een dag zal ik snel genoeg en goed genoeg dus ik kan lopen in de straten van Boston, en als ik dat doe, het wordt een eerbetoon aan alle mensen die tentoongesteld dergelijke pracht en praal in het midden van dergelijke horror.