De kleine geneugten van het racen

Morgen om 7:30 uur, ik zal beginnen met mijn eerste wedstrijd van het seizoen. Ik heb mijn race kleding gelegd en mijn nummer klaar om te gaan. Vandaag pakte ik een paar van Newton Distancias dat ik je testen uit voor een lokale winkel lopen, en nadat ik klaar ben met deze en de hond voor een wandeling, ik zal het bijwerken van mijn iPod afspeellijst met een aantal nieuwe power jam (TM david © copyright … op het Rad Racer). Ik ben ongeveer net zo klaar als een persoon zou kunnen worden.

Ik heb een goed gevoel over de race, zij het een beetje zenuwachtig. Ik ben altijd zenuwachtig de nacht voor een wedstrijd, zelfs een kleine 5K zoals deze. Ik weet hoe dom dat is. Ik ben niet een professionele, na al, en het is niet zoals geld of prestige op het spel.

En nog steeds, de nacht voor een wedstrijd heb ik altijd kunnen rekenen op het ontwaken van zeven of acht keer, gewoon om ervoor te zorgen dat de wekker niet op een storing en mij te missen van de start. Dan, natuurlijk, de wekker gaat af na ben ik eindelijk in staat geweest om in slaap te vallen, meestal als het nog donker buiten, en ik breng de eerste twintig minuten van de ochtend vraagt Brian waarom doen we dit aan onszelf. "Dit is zo stom," zeggen we tegen elkaar. "Waarom gaan we niet gewoon terug naar bed? Dit is zo dom." Elke keer dat we dit doen.

Toen we daadwerkelijk de race, en we beginnen om te zien de mensen in kleren lopen met nummers opgespeld om hun shirts schotse kern op de weg en in de richting van de startlijn. Vervolgens komt een beetje warm-up, een laatste plasje in wat hopelijk nog steeds een relatief schone haven-een-potje, en vervolgens hebben we een line-up.

En elke keer kijk ik rond naar alle andere lopers, en denk ik, "We zijn allemaal zo dom. We betaald om dit te doen. Dan zeiden We: "Hier, laat ons je geld dus we kunnen draaien rond in cirkels, terwijl iedereen ligt te slapen.’ Elke persoon hier is dom."

Nog voor zeven of acht maanden van het jaar, heb ik het grootste deel van mijn weekend te doen. In feite, ik heb al aangemeld voor de zes halve marathons en een volledige marathon, en ik weet zeker dat ik zal aanmelden voor een dozijn meer 5k ‘ s en 10k tegen de tijd dat ik het bijltje erbij neergooien voor het seizoen.

Veel lopers doen dit niet. Veel van hen zijn alleen de inhoud wakker in de ochtend, riem op hun schoenen en ga voor een paar kilometer. Anderen zijn prima met een grote race een jaar een marathon of een halve marathon of iets.

En dan zijn er wat mij en Brian, die gaat uit, weekend na weekend, en raken alles van het grote werk dat de aandacht van mensen uit de naburige staten te kleine 5k ‘ s dat de aandacht van een paar honderd mensen. We zien dat deze lopers de hele tijd, en we weten zelfs een aantal van hun namen (meestal omdat ze consequent opruimen in hun leeftijd-groepen).

Er is iets met racen, dat is echt hits die weinig plezier bar voor sommige lopers. Brian zegt dat hij houdt van hen, omdat ze zijn als de vieringen van de fysieke, als kleine partijen voor mensen die enthousiast zijn over hun gezondheid en hun welzijn. Ik vind ze om die reden ook, maar ik moet toegeven, ik hou ook van de concurrentie. Het maakt mij hard werken en het geeft me een duw mezelf moeilijker dan ik zou als ik gewoon rond op mijn eigen.

Ik beschouw mezelf als een goede midden-afstand loper op het lokale niveau. Ik ben niet uitstekend of zeer goed, hoewel ik denk dat ik de potentie om een zeer goede loper. Ben ik goed genoeg dat ik voortdurend kunnen nemen age-group awards in 5K races, zelfs degenen met velden van aanzienlijke omvang. Bij de langere afstanden, zoals de halve marathon, ik meestal eindigen in de top drie van het veld.

Ik gebruikte om te gekscherend credit mijn goede voorstellingen in mijn leeftijd groep aan het feit dat vrouwen van mijn leeftijd 25-29 werden lui of hebben van baby ‘ s. Maar toen ik 30 werd, en ik hield plaatsen, ook al was ik in een aanzienlijk concurrerender leeftijdsgroep. Ik moest opnieuw op dat punt, en ik besefte dat ik wel aanleg had voor dat ik zou moeten overwegen te ontwikkelen.

Mijn punt is niet om op te scheppen, maar om te zeggen dat ik race behoorlijk serieus. Het vooruitzicht van het gaan naar een cursus en het testen van mezelf in een gestructureerde omgeving motiveert me als een paar andere dingen. Ik bedoel, ik heb van de zomer de training mijn benen en mijn kern, het werken aan mijn vorm, met het veranderen van mijn eetgewoonten en zelfs het verliezen van een paar kilo, alles in de hoop te kunnen blazen in het verleden een doel dat ik voor mezelf. Het is niet zomaar een beetje hobby ik doen om de tijd te doden of om mijn kont te kijken schattig. Het is iets waar ik enthousiast over ben.

En als ik blow verleden die doelen, die ik een aantal keer vorig seizoen…het is een ongelooflijk gevoel. Omdat het over meer dan alleen het uitvoeren van een paar kilometer sneller dan ik ooit tevoren. Het gaat ook over al het harde werk en discipline en focus ik in de weken in aanloop naar die wedstrijd. Het gaat over het zien van iets tastbaars, dat kan ik wijzen en te zeggen, ja, ik ben beter geworden, ik heb gekregen sneller, ik heb gekregen sterker, de moeite heeft geloond.

Het mooie is dat dit geldt voor iedereen die houdt van om te racen, niet alleen de snelle degenen die teen van de lijn of het één of twee aspirant-Olympiërs die circuleren in onze lokale werking van de gemeenschap of zelfs iemand zoals ik. Gewoon omdat het mijn doel is om hopelijk twintig minuten in de 5K, het betekent niet dat een ander persoon het doel om de gehele 5K zonder te stoppen een of andere manier minder waard.

In feite, een van mijn favoriete dingen om te doen nadat ik klaar ben en nadat ik pak een post-race snack – is om naar de finish en juichen op de racers die komen in de richting van het einde van de verpakking. Ik herinner me nog hoe zenuwslopend het was de eerste keer dat ik liep een race, en hoe hoewel ik eindigde in het onderste derde deel van mijn leeftijd, ik was meer dan blij toch, want ik had eigenlijk klaar. Ik denk dat het veel moeilijker zijn voor iemand die ouder is of overgewicht of uit vorm is of een handicap heeft, omdat ze misschien denken dat het een race is niet voor een persoon als hen. En toch zijn ze er en ze doen het toch. Het is een prestatie op zich als een waardig applaus als eerste de finish.

De post-run bagels (en soms bier, yum!) en de spiffy technische shirts en de koele medailles en de goody bags zijn allemaal geweldig kleine extraatjes, maar dat is alles wat ze zijn – extraatjes. De echte vreugde komt voort uit het deel uitmaken van een gemeenschap van mensen die samen komen in de viering van een sport dat heeft onze levens veranderd. Het is dat gevoel van concurrentie vermengd met gezelligheid, dat maakt mij verder weer vroeg op zondagmorgen na de andere, ook al ben ik altijd zeker van zijn dat het is het stomste wat ik ooit heb gedaan.