De nummers en hoe ik schopte het beest

De laatste voorbereidingen zijn aan de gang voor mijn volgende marathon, die zal plaatsvinden op zondag. Ik ben in de staart van mijn taper – en dank hond voor, want het heeft echt gesloopt ravage met mijn gevoel van welzijn! – en ik ben het inpakken van al mijn spullen in afwachting van mijn reizen. (Had ik al gezegd dat ik deze marathon in de Bahama ‘ s? Nou, ik ben het. Ja, ik weet hoe dom, ridonkulously, bijna oneerlijk bevoorrecht ik ben.)

Het enige wat nog te doen zijn het selecteren van de perfecte tint nagellak ter aanvulling van mijn zeker-te-worden-snelle voeten – ik ben geneigd in de richting van glanzend goud als een tip Michael Johnson, of hot pink, want, hey, Bahama ‘ s – en om mijn race afspeellijst in orde is.

De muziek waar ik naar luister als ik race is een van de meest kritische onderdelen van my racing gear, recht omhoog daar met een hoogwaardige sport-bh die ervoor zorgt dat de mams en een paar schoenen die niet zal laten mijn teennagels bungelend door een hoek. Ik probeerde het uitvoeren van Big Sur zonder muziek, om beter te ervaren "de volledige geestelijke sfeer" van de race of enkele hippie woo-woo shit, maar tegen de tijd dat ik op km 21, mijn oren waren pijnlijke voor het geluid van iets, iets meer muzikale dan het geluid van de race. (En nee, de man die dansen op blote voeten op de kant van de weg op de klanken van "Iemand Zoals Jij" die uit zijn autoradio met een sigaret in zijn hand helemaal niet tellen.) Ik gleed in mijn oordopjes in en het was alsof iemand had jackhammered een adrenaline shot direct in mijn hart, een la Uma Thurman in Pulp Fiction. De transformatie was ongelooflijk. In de ruimte van tien seconden had ik gegaan van "uitgedroogd slug" "superheld."

Les geleerd.

Dus nu, want dit is een veel kleinere marathon, met een paar honderd deelnemers, de muziek zal nog kritischer dan ooit. Ik zal geen grote stad van energie te rev mij, noch zal ik de drukte van de mensen juichen me op. Ik ben er zelfs niet zeker van dat ik vreemde mannen met Adele fixaties te motiveren mij. Dus ik ben in het proces van zorgvuldig curating the running playlist, die mij door de volledige 26.2 km van het ras en over de finish, hopelijk terwijl het eerste nummer van de digitale finish lees-out is nog steeds een drie. Ik ben bezig in een aantal van mijn beproefde en ware favorieten, liedjes die in het verleden hebben me geholpen te overleven voor een van de moeilijkste momenten van mijn carrière, en ik dacht, waarom niet over schrijven? Op die manier kan men nog meer ideeën voor uw eigen workout playlists, en in ruil kan je misschien hook me up met een aantal nieuwe ideeën op te frissen mijn afspeellijst. Ik ben een en al oor, hardy har har.

"Laat Je Gaan," Eminem

Ik ben net aan de voor de hand liggende uit de weg. Dit nummer is de "Rocky" thema voor mensen van 35 jaar en jonger. De stuwende gitaar, de kleine beats, de toenemende urgentie van die agressieve rijmt met de nadruk op de off-beat – alles over het is wetenschappelijk ontworpen om u alle jacked-up en klaar om te vechten. Ik voor het eerst tikte in de kracht van dit nummer tijdens de 2011 Gasparilla Classic Ultra Uitdaging, dat is een vier-sommige rassen, die gedurende de loop van een enkel weekend: een 15K en een 5K op zaterdag, gevolgd door een halve marathon en een 8K op zondag voor een totaal van…nou ja, een fuckload van km. Wanneer we dit gedaan heb, ik was serieus undertrained, vooral omdat ik in de greep van mijn allereerste aanval van de soort van seizoensgebonden allergieën die je het gevoel dat iemand gedoopt op je hoofd in een bak van snot en dan hield het er voor twee maanden. Ik hing in de door de eerste drie wedstrijden, maar tegen de tijd dat we op de vierde race, ik was zo ziek van het zien van Bayshore Boulevard, ik was te sterven van de hitte en alles deed pijn als iemand gewoon had gewerkt, mij met een hamer. Op een gegeven moment mijn kramp-doorzeefd benen struikelde en ik schreeuwde: "FUCK ME!" zonder oog voor de hordes van kinderen om mij heen. Maar dan is dit lied kwam op mijn iPod. Mijn hart begon te pompen in de tijd met de beat, en dat er vers bloed was als kracht en energie rubriek meteen mijn spieren. Ik zet het liedje op repeat en luisterde naar het door de laatste vier kilometer van mijn zelf-gekozen voor de beproeving. Zegene u, Eminem. Ook al heb je een kont belasting van het geld wat het soort muziek dat maakt mijn feministische hackles stijgen zo hard dat je ze praktisch pop uit mijn rug, ik zal altijd van je houden voor deze song.

Freedom ’90 – George Michael

Ga terug naar het punt waar ik het over de Big Sur Internationale Marathon, en hoe mijn iPod opgeslagen mij op km 21. Ik had net al gezandstraald door 30 mph windstoten die sloeg me om een dode stilstand als ik heb geprobeerd om mijn weg te maken door de inkeping in de bergen richting Carmel. Ik begon een periode van zes kilometer aan glooiende heuvels, wat denk je, niemand praat over omdat ze het te druk afluisteren uit over de Orkaan Punt – en ik was het bestrijden van de drang af te leggen, in het midden van de weg en doe dan een dutje. Ik draaide me op mijn iPod en dit nummer was het eerste nummer dat kwam op. Het was alsof de hemel geopend en een host met een lange ledematen engelen gekleed in de bezaaid bh ‘ s en oversized truien daalde op mij neer en tilde mijn arme, ellendige lichaam op hun benige kleine schouders, droeg me door de volgende mile. Sindsdien heb ik nooit niet geluisterd naar dit lied tijdens het racen.

"C’ mon (Catch ‘Em By Surprise)" – Tiesto vs. fabriek diplo feat. Busta Rhymes

Dit nummer is niet per se een running-pas nummer. Ik luister er altijd als ik iets moet doen fysiek zwaar, zoals het oppakken van zware gewichten en zet ze neer of push-ups of planken. Er is iets met de combo van de drijvende beats en de motorboot-op-crank rijmpjes van Busta Rhymes dat maakt me in de Ongelooflijke Hulk. Ik kon zitten in het verkeer wanneer dit nummer komt op, en alles wat ik wil doen is en deadlift mijn auto. In totaal asskicker als er ooit een was.

"Bang On" – Propellerheads

De eerste keer dat ik het hoorde dit lied stond ik in het donker in de voorkant van de American Airlines Arena in het centrum van Miami, in een poging om mezelf al psyched voor de ING Miami een Halve Marathon. Ik was nog nieuw voor de afstand – nog steeds in de dagen, als ik Gallowalked alles wat langer dan een 12K – en halve marathons joeg me angst aan. Ik zou blijven zitten, "Oh mijn god, dertien mijl is zo lang, ik kan niet eens geloven dat ik ondertekende omhoog te lopen die ver, dit gaat pijn zo slecht, waarom doe ik dit, waarom waarom waarom whyyyyyy?" Maar dan is dit lied kwam op mijn iPod en ik vond mezelf stuiteren op en neer, als ik wilde gaan dansen of iets. Dat was de vraag, zelfs al ben ik er zeker van dat als ik echt wilde kon ik gevonden heb enkele club in South Beach, dat was nog hosting sommige coked-out party-achterblijvers op dat goddeloze uur, dus in plaats daarvan heb ik besloten om te draaien.

"Sinnerman" – Nina Simone en Felix da Housecat

Het kostte me een paar jaar om erachter te komen mijn eigen persoonlijke runner-persoon voeding, met inbegrip van de juiste inname van zuivel. In mijn geval, ik kan niet eten van zuivel helemaal niet wanneer ik ben gaan rennen. Blijkbaar alle up-en-down en de hitte kwamen de zuivel in gestremde funk, die op zijn beurt vraagt mijn maag te ontdoen van het in de meest snelle manier mogelijk. Een bijzonder stomende September ochtend werd ik halverwege een 10K wanneer het graan zou ik gegeten deze morgen begon te schreeuwen te krijgen, dus ik trok de trail, boog zich voorover en projectiel-braakten een tsunami van melk en half-verteerd raisin bran. Een paar jongens rennen door mij waren, "Dat is bruto en zo bad ass." Na dat ik had zoiets van fuck dit, ik ben er klaar mee, dus ik spoelde mijn mond en begon te draven langs, denken ik was net gaan hangen er lang genoeg om te eindigen. Maar dan wonder boven wonder, ik voelde me beter. En dan dit nummer kwam op. En ik begon te rennen sneller, de soort moeiteloos uitgevoerd dat voelt niet alsof dat zo veel als het voelt glijden. Ik eindigde nemen de derde plaats in mijn age group. Niet slecht voor een dame die kotsen haar ingewanden uit niet twintig minuten eerder.

"Sexy and I Know It" – LMFAO

Ik weiger te beschaamd worden over mijn liefde voor dit nummer. Ik heb niet echt een geweldig verhaal over hoe dit nummer inspireerde me om het te schoppen tijdens een zwaar onderdeel van een wedstrijd, maar ik wilde het, want het heeft nooit nagelaten om me helemaal enthousiast als het gaat op mijn iPod. P. S. De video is rad. Als je het nog niet hebt gezien, neem een paar minuten en bekijk het. Ik beloof dat ik het geweldig.

Oké, dit bericht is al 1500 woorden lang, dus ik zal het eindigen met een lijst van andere nummers die schopte mijn kont in de best mogelijke manier:

 • "Rebel Girl" – Bikini Kill
 • "Stap Opzij" – Sleater-Kinney
 • "B. O. B." – Outkast
 • "Bitch" – Rolling Stones
 • "Fergilicious" – Fergie
 • "Lopen (ik ben een natuurramp)" – Gnarls Barkley
 • "Goede Leven" – DJ Rap
 • "99 Problems" – Jay-Z
 • "Goed Gevoel" – Flo Rida
 • "Perfect Exceeder" – Princess Superstar vs. Mason
 • "Pro Nails" – Kind Van Zuster

Oké, jouw beurt. Welke liedjes luister je naar dat je het gevoel alsof je de wereld met één hand gebonden achter je rug?