De rustige genoegens van de atleet leven

Ik realiseerde me onlangs dat ik een neiging om te praten over mijn leven als sporter in termen van prestaties, doelen en, soms, storingen en moeilijkheden. Ik kan me voorstellen dat het de indruk geeft dat ik altijd achter een nieuw PR of duwt altijd voor langere afstanden of proberen om nieuwe vaardigheden te leren. Dit is tot op zekere hoogte waar, maar de nadruk te veel op dat verhult het feit dat er een heleboel dingen die ik leuk vind over het feit dat een sporter, en niet alle van hen zijn afhankelijk van meetbare doelstellingen en resultaten.

Ik begon te overwegen dit op dinsdag nacht, toen ik op weg naar huis van het zwembad na een duik training. Ik ben gekomen om de liefde van de dertig minuten of zo tussen de tijd dat ik verlaten van het zwembad en de tijd dat ik thuis kom, zo erg dat ik het niet eens erg zitten in het verkeer op weg naar het zwembad. Elke dinsdag-avond, rol ik de ramen naar beneden naar mijn auto, wijzigt u de zender naar een van deze eenvoudige stations te luisteren (die met namen als "De Duif" of "Magic" en dat altijd spelen Delilah ‘ s Nachts) en geniet van de rust die enveloppen mij als de schemering valt. Zo vreemd als het klinkt, het is een van mijn favoriete momenten van de week.

Het viel me op dat mijn leven als sporter is vol van deze rustige genoegens, die zelden over gesproken, vooral omdat ze niet zo opzichtig als sommige van de andere dingen die we atleten graag over praten. Maar ik denk dat deze kleine dingen zijn net zo belangrijk als de groten, als dat niet meer zo, omdat de grote prestaties kan zo ver uit elkaar, terwijl de kleinere genoegens gebeurt bijna elke keer als we de trein. Dat zijn de dingen die ervoor zorgen dat we terug komen, niet de heerlijkheid van het inslaan van een PR-of beknellen een age-group award.

Dus heb ik besloten om een lijst te maken van mijn rustige genoegens, als een soort van viering van de alledaagse aspecten van het leven van een sporter:

 • Die eerste trek van ijs-koud water of Gatorade uit de koelkast na een warm lopen buiten.
 • De geur van chloor hangen op mijn huid uur na een zwembad workout. In feite, de geur van chloor, periode.
 • Steken in op mijn fiets bij een afdaling, die heb ik pas onlangs werkte de moed om te doen zonder het aanraken van mijn remmen nog een keer.
 • Het nemen van een middag dutje na het lopen van een halve marathon of een hele marathon. Slaap zelden voelt zo goed. (En slaap meestal voelt geweldig voor mij. Ik slaap zo hard, de hele tijd.)
 • De eerste keer dat ik op een racerback tank top en merkte hoe gespierd mijn valkuilen en schouders had gekregen. In feite ben ik vaak ontzag-geslagen door mijn armen en schouders. Ze zijn niet iets spectaculair in het grote schema van de organen, maar voor mij betekenen van de wereld.
 • De laatste kilometers van een lange race. Niet alleen de kennis, dat het bijna gedaan is, maar het feit dat de een of andere manier heb ik het punt waar mijn lichaam kan roepen genoeg energie om te lopen een stukje harder en een stukje sneller, geen kwestie hoe lang ik al op.
 • De eerste echte maaltijd eet ik na een lange race. Op dat punt mijn honger is bodemloos, en alles wat ik eet, smaakt het manna.
 • De manier waarop mijn spieren pijn na een goede hijs-sessie. Ik heb het niet DOMS, maar dat mooie, gezellige doffe pijn dat maakt me het gevoel dat mijn spieren zijn zwelling iets.
 • Vertragen na het doen van een snelheid interval, op de fiets of te voet. Mijn benen en longen zijn dankbaar voor de hulp, en zij vergelden mij door hardlopen/fietsen sneller dan ooit tijdens de volgende training.
 • Merken nieuwe blauwe plekken op mijn benen na een pole-klasse. Ik hou ook van het zien van nieuwe callouses op mijn handen en voeten, het vinden van de schaafwonden op mijn schenen van de halter en catalogiseren van al mijn bizarre tan lijnen.
 • Trappen moeiteloos op de top gear op mijn fiets, en vroeg me af of dit is hoe het voelt om te worden Evelyn Stevens.
 • Zwemmen buiten op een heldere zomerdag. In helder water met een stralende zon boven mijn hoofd voelt aan alsof je zweeft in een saffier.
 • Het gevoel van een halter in mijn handen als ik me voorbereiden om deadlift.
 • De knikt van erkenning van andere lopers en fietsers.
 • Het gevoel van voldoening dat komt wanneer ik aan het doen ben een uitdagende workout en ik eigenlijk doen de hele zaak. Nog beter als ik uiteindelijk leggen in een plas van mijn eigen zweet op het einde.
 • Op dat moment tijdens het uitvoeren van een been van een triathlon wanneer je lichaam neemt het over activiteiten en je geest trekt zich terug naar de achtergrond en je begint te voelen minder als een mens en meer als een machine.
 • Vroeger was ik een van die mensen met zweet allergieën, maar nu ik ben gekomen om te genieten van de sensatie van schoon, gezond zweet van mijn lichaam. Het vertelt me dat mijn lichaam levend en gezond en werkt precies zoals ze zouden moeten.

Een deel van uw eigen in de opmerkingen hieronder als je wilt. Ik zou graag horen!