De tirannie van de platte buik

Gisteren, toen Brian en ik klaar om onze uitvoeren, hebben we besloten om te stoppen bij het zwembad, daarna voor een snel afkoelen dip. (Een van de geneugten van het leven in Florida!) Ik deed mijn bezwete tank top en mijn schoenen, en Brian mij gevraagd wanneer ik zou gaan beginnen te lopen zonder een shirt op.

Dat is iets wat ik al aan het praten over een paar jaar, sinds ik liep een 12K race in een sport-bh en broekje. Het was een benauwde, bruto dag, maar het ontbreken van kleding draaglijk, en toen ik over de finish op het St. Petersburg Pier, ik was blij om te hebben afgewerkt in iets meer dan een uur, en met slechts minimale lopen, ook.

Totdat ik zag mijn wedstrijd foto ‘ s.

Alsof het niet erg genoeg dat ik was gespoeld scarlet en mijn haar was in slierten langs mijn hoofd, mijn buik was overhangende de bovenste band van mijn broek. De trots die ik voelde van de kennis dat ik had van de Intracoastal Waterway, de Golf van Mexico, verdampt, en in haar plaats voelde ik schaamte en verlegenheid. Ik moest langs een van de drukste wegen in Pinellas County, met duizenden andere mensen zoeken?

Sindsdien heb ik nooit draaien zonder een shirt op.

Na die dag, wanneer ik naar wedstrijden of competities, kijk ik met jaloezie naar de vrouwen die blote gebeiteld abs zo nonchalant als de rest van ons aan te tonen aan onze handen. Ik denk na over mijn eigen kleine rol en voelen zich beschaamd omdat het bestaat, die vervolgens wordt gevolgd door boosheid op mezelf omdat ik nog zorgen te maken over iets zo oppervlakkig als een beetje flab op mijn buik, en frustratie omdat ik weet dat ik ben helemaal in te kopen in een bullshit schoonheid normen als ik me zo voel.

En dan rol ik naar beneden in een spiraal van schaamte en self-haat, totdat ik realiseer me dat het gewoon makkelijker om een verdomd overhemd en niet van het denken over het.

Ik ben niet alleen in de zorg, dat wel. Loop voorbij een supermarkt check-out gangpad met de stapels van het Zelf en de Vorm en Zuurstof en vrouw Gezondheid, en vaker wel dan niet het deksel bevat een aantal kop in de 36-punts lettertype veelbelovende platte buikspieren in slechts vijf minuten per dag. Never mind dat de oefeningen zijn altijd dezelfde permutaties van crunches en Pilates beweegt en draait. De wens voor een platte buik is zo machtig, zo overweldigend is, dat het is ingeschakeld generaties van vrouwen fitness magazine editors recyclen van dezelfde inhoud voor jaren en dus het uitvoeren van hun werk met zo weinig mogelijk inspanning.

Maar het ding dat maakt me een beetje gek over de ab obsessie is dat platte buikspieren zijn bijna geheel cosmetisch. Er is absoluut niets functionele over een flatscreen abs. Je hoeft niet sneller met een flatscreen abs. U kunt geen lift meer gewicht. U don ‘ t shoot een basketbal met een grotere nauwkeurigheid. Kan je niet de fiets sneller. U kan niet zwemmen verder. Je moet gewoon een platte buik.

Zeker, een sterke kern is zeer nuttig voor de vele, vele redenen, maar niet fout kern van kracht voor de vlakheid. Het is heel goed mogelijk om een sterke kern, terwijl het nog niet hebben van een platte buik. (Ik ben het bewijs van!) Het is mogelijk om fit te zijn en niet een platte buik hebben. Shit, het is mogelijk om te concurreren op een hoog niveau en niet een platte buik hebben. Ik keek eens naar een meisje kick ass in de national collegiate kampioenschappen 5000 meter race, en haar buik zag er precies zoals de mijne. Het was super geweldig om iemand te zien die niet passen dat whippet-dunne afstand-loper stereotype eigenaar van een race als dat.

De reden waarom een platte buik wordt gezien als zo wenselijk heeft niets te maken met kracht of conditie, en is al over de overdracht van de wereld die u hebt discipline. Want dit is de dirty little secret dat geen van deze "Plat Abs in Vijf Minuten!" beschikt over vertellen hun lezers – abs zijn gemaakt in de keuken, niet in de fitnessruimte. Dus niet alleen heb je te engageren in een consistente oefening routine, maar je hebt ook om te eten schoon en super-gedisciplineerd over.

Ik hou van bier drinken en ik hou van eten kaas. En wanneer leg ik de trade-off die dat willen – een koud biertje als ik thuis kom van het werk vs. wasbord abs, zachte Brie op crackers vs. een cut core – mijn enthousiasme niet alleen afneemt. Het volledig verdwijnt.

Zeker, ik bedoel niet laatdunkend doen over degenen die ervoor kiezen om het pad volgen van de gebeiteld-ab-kap. Ik kan niet ontkennen dat het een goed gespierd kern ziet er prima uit, op dezelfde manier stroperige armen en tree-trunk dijen zien er prima uit. Als een persoon kiest om te besteden de nodige tijd en de nodige aanpassingen aan hun dieet om te nastreven van dit doel door alle middelen, meer macht aan hen.

Maar het is de moeite waard te houden in gedachten dat het nastreven van een flatscreen abs is niet hetzelfde als het werken in de richting van een betere gezondheid of een betere conditie. (En in feite, is het mogelijk voor een persoon om plat abs en NIET in vorm. Ik wil geen namen noemen maar ik heb foto ‘ s gezien van beroemde vrouwen met dijen als tandenstokers die zijn voorzien van een flatscreen magen, en ik betwijfel of ze kreeg die van de maag door middel van een streng regime van hanging leg raises en geneeskunde bal wendingen. Ik ben gewoon sayin’.) Een platte buik is al over de looks, niets meer en niets minder.

Postscript: ik was van plan om het einde van de blog post, maar ik zat te denken over hoe ik al deze meningen over de platte buik, maar nog steeds worden dus investeren in hen die het heeft invloed op mijn zelfbeeld, de manier waarop het werkt. Waarom is dit?

Ik bedoel, ik heb gelezen op mijn derde golf feministische theorie, toch? Ik heb me verdiept in de media theorie. Ik breng een kritisch oog naar tijdschriften en celebrity nieuws en fitness-cultuur. Ik moet innoculated tegen dit soort dingen, toch?

En nog een.

Ik ben het niet.

Is dit een voorbeeld van hoe krachtig en hoe alomtegenwoordige media-afbeeldingen zijn? Dat iemand die weet met elke synaps in haar hersenen die Een ding is waar maar toch kan het niet helpen maar voel diep in haar darmen dat ding B is echt hoe het is? Als, na te denken over hoe we weten allemaal dat het Photoshop is gebruikt om uitgebreid te retoucheren van foto ‘ s in tijdschriften. Ik kan niet spreken voor anderen, maar toch, als ik zie een vrouw in een tijdschrift waarvan de huid straalt positief, ik voel me slechter over mijn eigen huid en ik haat mezelf een beetje meer. Dit, ook al weet ik al over de kracht van Photoshop.

Ik denk dat dit is de reden waarom ik niet aan boord te krijgen met mensen die het verminderen van de macht van media, cultuur, en haar uitgebluste zusje reclame, als een paar bemoedigende woorden van de ouders en geliefden zijn alle dat het noodzakelijk is af te wenden door de vloedgolf van glossy idiotie gooide bij ons van alle kanten.

En dat is hoe het werkt – de industrie genereert een vraag door het maken van ons voelen zich lelijk en als crap, dan vertelt ons dat we kunnen stellen onszelf als wij kopen dit blad en volg de deze routine, of investeren in deze DVD-set, of het gebruik van deze speciale verstevigende crème. Het is gedaan voor het decennia – bekijk deze round-up van Leisteen als je me niet gelooft – en dat blijft doen het omdat het WERKT. Zij hebben gezorgd voor schrijvers en kunstenaars en psychologen in hun kooi, en al deze mensen hebben hun aanzienlijke talenten te raken ons in de spreekwoordelijke witte, zachte onderbuik.

Het eindresultaat is dat u een vrouw als ik, die liever eet haar eigen zweterige sportschool sokken dan uitgevoerd zonder een shirt op.