De vernederende ervaring van het hebben van uw kont geschopt door een trail race

Check out die post-race vuil lijn! SEXY.

Dit is niet altijd de weg? Kom je uit van een van uw grootste triomfen, het gevoel alsof u in de wereld met één hand gebonden achter de rug, alleen vallen ze plat op uw gezicht. Het is alsof het universum zintuigen mijn overmoed en problemen een snelle schop in de kont om me weer in de rij. Of ben ik de enige die ervaringen?

Hoe dan ook, dit gebeurt mij de tijd, met de meest recente gebeurtenis plaats gisteren. Brian en ik had aangemeld voor het uitvoeren van de XTERRA Wild Horse Trail Halve Marathon in Dover een paar weken geleden, ik dacht dat het zou een leuke trail race in een mooie, landelijke deel van Florida, op een leuke manier laten we onze benen herstellen van de beukende we zouden ze in het weekend voor.

Ik bedoel, na alle, de website beschreven de race als paden met een paar delen van off-trail lopen, die de race organisatoren omschreven als "onconventionele" en "een beetje anders." We willen onconventionele en we willen anders zijn, dus we betaalden onze race vergoeding en kwam bij de start van de race vroege zondag ochtend.

Meteen zag ik een aantal verschillen tussen weg en spoor racing. Neem de schoenen – trail running schoenen hebben de neiging om donkerder van kleur (beter te verhullen, de modder) en ze hebben een stevige zool. Zelfs de barefoot schoenen zijn als deze. Plus, trail lopers dragen vaak beenkappen die houden van rotsen uit hun schoenen, en ze dragen compressie mouwen te beschermen hun benen.

Het grootste verschil is echter in persoonlijkheid en gedrag. Ernstige road racers kan vaak lijken militaristische monniken, hun magere, gespierde lichamen doen schrede na schrede in heel kleine racing flats. In vergelijking, trail lopers lijken wild-eyed hippies. Ze zijn niet minder ernstig over hun sport dan de road racers, maar ze zijn zeker een beetje kookier, en ik vind dat. (Alle soorten lopers lijken bloem kinderen op heldhaftige dosissen van LSD vergeleken met triatleten.)

Voor de eerste mijl of zo, was ik genieten van mezelf, ik denk dat ik wel zie mezelf als een trail runner. Natuurlijk, dit was niet uw gemiddelde trail run, als de mensen bij XTERRA trots op het ontwerpen van evenementen zoals wedstrijden sprong omhoog op steroïden en psilocybine paddestoelen. Ik dacht dat zodra ik merkte dat ik bijna reverse-abseilen-up van het gezicht van een steile heuvel, dan loopt langs de enkele-track gemarkeerd door fluorescerende oranje vlaggen terwijl het proberen om te voorkomen dat takken en wortels steken uit het gras.

Toen kwamen we bij een plek waar moesten we een afdaling van een steile heuvel, dan springen over een stream voordat u op weg gaat naar een ander halve mijl of zo van de single-track. Ik had niet verwacht, maar het was leuk en ik vond het niet erg.

Uiteindelijk zijn we druk het eerste deel van het brede pad hadden we eigenlijk verwacht, en dus hebben we geprobeerd om een beetje van de tijd. Brian was het gevoel antsy verhuurd omdat we van plan waren hella langzaam, dus we probeerde te duwen. Echter, de side-to-side en springen had ik een zere plek in de zijkant van mijn linker quad, en ik was niet helemaal de manier waarop ik normaal gesproken zou doen.

Voor de volgende paar kilometer, zijn we overgeschakeld tussen het brede pad, dat was duidelijk bezocht door ruiters (zoals blijkt uit de enorme stapels paard onzin, we hadden om te springen over), en de single-track. De dag was prachtig en bewolkt, en Brian en ik hadden ons iPods thuis dus konden we echt onszelf onderdompelen in de ervaring van het zijn in de natuur. (Nee, we hadden niet zingen "Kumbaya" en nee, we doen het niet dragen van patchouli.)

Ik hield het opmerken van al deze rare weinig pijn had ik nog nooit meegemaakt, en ik was in staat om ze aan de kant gezet totdat we in een grote vijver en moesten doorkruisen de ‘ moguls."

De moguls zijn eigenlijk een serie van spleten die ring de hydrilla-verstikt vijver. Geen weldenkend persoon zou kijken naar de moguls en zeggen: "Ziet er geweldig uit voor een race!" Een berggeit is misschien het best uitgerust voor het verwerken van de moguls, maar ik denk dat zelfs de zwakste berg geit zou hebben genomen een blik op de moguls en peaced.

Er werd nog een string van oranje vlaggen en slingers, en adviseert ons om onze weg door ze.

Dus voor de volgende twintig minuten, we sprongen en gleed naar beneden naar de bodem van de kloven, daarna krabbelde de andere kant is het gebruik van blootliggende wortels en boomstronken als met de hand houdt, vervolgens gleed weer naar beneden en gecodeerde back-up. Over en over en weer, deden we dit, totdat uiteindelijk bereikten we een laatste afdaling die nam ons mee naar een veld van mest, verplaatsbare alleen dankzij een reeks van auto-banden geplaatst over het smalste gedeelte.

We tip-toed aan de andere kant, klampt zich vast aan bemoste takken en dikke touwen van de wijnstok, alleen om begroet te worden door meer moguls.

"Oh, verdomme," zei ik hardop, waardoor iemand achter mij te lachen.

We gekomen, van dat deel van de cursus, bedekt met vuil, zoals een vreemd ras van sportieve moeras mensen, en probeerde weer te lopen. Door deze tijd, mijn quad was kramp en mijn rug deed pijn. Ik heb ook gemerkt dat een draad getrokken waren uit de enkel van mijn hot-pink Thorlo sok, die bijna deed mij een Cher Horowitz-stijl meltdown: "Ze maakte me klim vuil heuvels en springen over een rivier en een wandeling door muck, en ze dwong me te gronde mijn Thorlos."

En toen realiseerde ik me dat het ergste van al was dat ik was van plan om dit allemaal weer opnieuw. Toen we raken het water tabel en leerden we slechts zes mijl, ik bijna nam een DNF. Ik heb nog nooit een DNF, maar dit alleen over het voor mij gedaan hebben.

Mijn houding was shit, er is geen weg omheen. Het was zo shit dat Brian pikte het op, en zegene in zijn hart, en geprobeerd om alles te doen wat hij kon om te motiveren mij. "Laten we snel lopen op de paden," zei hij. "Je weet dat we dat kunnen doen." Hij was; dat was iets wat ik zou kunnen doen. Ik stond voor een tijdje gingen we terug voor een paar mijl van de single-track en ruiterpaden, maar zodra we raken die moguls weer, dat ik bijna in tranen uitbarstte. Ik stikte terug de snikken door zei tegen mezelf dat er geen manier was Catra Corbett of Kami Semick zou huilen op negen mijl van een race. Wat was ik, een soort van pansy?

We hebben onze weg weer door, klauteren omhoog en omlaag als smerige alpinisten, en op een gegeven moment besefte ik dat mijn hersenen was te zeggen over en weer, "Dit is moeilijk…dit is moeilijk…dit is moeilijk…" als een mantra van vanzelfsprekendheid. Het was een feitelijke verklaring, maar het was ook helemaal niet handig. Dus veranderde ik mijn mantra om en begon te zeggen: "Je doet dit omdat het moeilijk is." Dit is ook een feitelijke verklaring, maar het is veel meer nuttig, omdat het herinnert me eraan dat ik ervoor gekozen om dit te doen en dat ik het wilde doen. (Ik weet het, ik weet het – het is absurd dat mijn leven is filosofie is geworden om te zoeken naar de hardste shit ik denk dat ik eventueel kan doen, en dat is een set van richtlijnen die loopt volledig in strijd met alles wat we zijn evolutionair geprogrammeerd om te doen. Maar wat kan ik zeggen? Ik hou van om moeilijke dingen te doen.)

Brian had voorgesteld dat ik de moguls gedwongen-herstel tijd, maar ik kon het niet, want ik had mijn hele lichaam te krijgen door hen. Toen we eindelijk kwam de tweede keer, dit keer hebben genavigeerd een uitgestrektheid van blootgestelde prikkeldraad in de vuil – was ik volledig buiten adem en moest lopen.

Toen we raken meter tien, Brian en ik had een beetje een tiff dat was, achteraf gezien, helemaal mijn fout. Ik was moe en pijnlijk en warm, en ik was niet op mijn best. Dus vertrok hij voor me, en ik begon logge mijn weg langs de paden, hardlopen in een tempo dat het beste kan worden beschreven als een vooruit-steek. Door deze tijd, mijn quad was kloppende, mijn linker hamstring was kramp en mijn beide enkels waren pijn. Ik voelde me als een zeventig-jarige vrouw met artritis, maar toch, ik bleef bewegen.

Ik ontmoette een vrouw genaamd Uta, die het moeilijk had met een knie-probleem, en ik vertelde haar dat ik was gaan houden met haar voor de laatste kilometers. We praatten soms, maar meestal liepen we in stilte samen, en af en toe gaan we bezig een vrouw met de naam Allison in gesprek. Allison aan het voorbereiden was voor een deel van de ultra-trail races die toevallig hier in de buurt en praten met haar herinnerde me dat als ik ooit wil om een ultramarathon, ik ben van plan om te leren hoe te zuigen pijn en angst en verveling en duw mezelf door al die dingen.

Eindelijk, we hit van de laatste mijl of zo, die volledig was op het gras, en we strompelde over de finish. Geen kick, geen grote glimlachen, gewoon enorme golven van opluchting te breken over mij als een emotionele tsunami. Het display van de klok lees 2:49. Het had me meer dan een uur langer om deze halve marathon dan ik zou lopen van het vorige weekend. Ik was verpletterd.

Ik bracht de rest van de dag in bed, het lezen van "De Eenzame Polygamist" op mijn Kindle en de spelen van De Sims Social op Facebook. Ik was zo moe en verdrietig en diep teleurgesteld in mezelf. Het ging niet over mijn tijd, die, laten we eerlijk zijn, het is niet te vergelijken met een weg halve marathon die ik ooit heb gedaan, maar meer over mijn houding. Hoe was ik ooit van plan om een 50K op de paden als een halve marathon bijna brak me?

In het licht van de ochtend, hoewel, veranderde mijn houding. Brian en ik heb een uur praten over de race – wat werkte, wat niet – en ik besefte dat ik was eigenlijk blij dat ik zou lopen die gekke halve marathon. Het was hard, en het pijn en soms gezogen, maar ik heb veel geleerd.

Ik heb geleerd dat angst en twijfel zal altijd een deel van mij, en dat ik altijd zal hebben om tegen hen te strijden als ik wil om te slagen. Ik heb geleerd dat ik nog een lange weg te gaan als het gaat om negatieve self-talk (sorry voor alle psychobabble hier, maar het is de enige manier die ik weet hoe het te beschrijven). Ik heb ook geleerd dat ik wel de mogelijkheid hebben om te herformuleer mijn denken, en dat zelfs als ik niet kan verpletteren de gedachten voordat ze gebeuren, kan ik herkennen wat ik aan het doen ben en om te zetten in iets positiefs.

En misschien nog belangrijker, ik heb geleerd dat zelfs als shit zuigt nog erger dan het ooit heeft gezogen voor, ik niet stoppen. Ik zag deze in februari, toen nam ik deel aan een race-uitdaging die had me dekking van 30 km in twee dagen, en ik zag het gisteren opnieuw. Who cares dat ik was een pijnlijke en langzame en kieskeurig als een baby met een vieze luier? Wat van belang is, is dat ik niet te stoppen.

Ik heb het al eerder gezegd en ik zal waarschijnlijk zeggen blijven tot ik sterf, maar ik leer net als veel van mijn "fouten" als ik van mijn successen.

En hey, de volgende keer dat ik besluit om deel te nemen in een XTERRA geval, tenminste ik weet wat te verwachten. Want er zal een volgende keer. Oh ja, er komt.