Denk dat ik moet waarschijnlijk blog over mijn aankomende half-ironman

Het is een waarheid die universeel erkend wordt dat een blogger met veel dingen die het waard zijn te bloggen over het gebeuren in haar leven is een blogger zonder de tijd en de energie die nodig is om daadwerkelijk een blog over hen. (Oké, misschien is dat niet universeel erkende waarheid, maar het moet worden.)

Voor de afgelopen paar maanden, dit is van mij. Mijn job is al een vrij psychisch veeleisende, en dan op de top van dat ik heb nieuwe dingen uit te proberen en te duwen mijn grenzen als een atleet. Elke keer dat dat gebeurt, ik heb vaag dacht "Huh, dit zou een goede blog post," maar wanneer het tijd is om daadwerkelijk blog? Ik kan meestal een dozijn andere dingen te doen, zoals het doen van de was -, kijk op make-up video ‘ s, gaan uit eten met vrienden, onkruid in de achtertuin, etc. enz.

(En hier is een ander ding, dat ik de neiging om te veel druk op mezelf eigenlijk blijken meesterwerken – ook al mijn meest populaire berichten zijn consequent beetje rantlets dat,, dertig minuten te dashboard uit – en dus mijn hersenen een soort van wilts onder al die druk, en het eindresultaat is tumbleweeds rollend door de blog. "Het perfecte is de vijand van het goede" is een les die ik niet helemaal lijken te leren. Ah goed.)

Dus toch liever dan een enorme post waarin ik in detail alles wat ik heb gedaan de laatste tijd – trail races in de nacht! open water zwemt! deelnemen aan een race team! VOLLEDIGE PUSH-UPS ALS EEN BAAS! – Ik besloten om te beginnen met de grote, dat is de focus van mijn aandacht de laatste tijd: mijn eerste halve Ironman.

Ik was terughoudend over schrijven, aanvankelijk omdat een deel van mij herkende de roekeloosheid van het aanmelden voor een halve Ironman dat zou plaatsvinden over vier maanden na mijn eerste 50-miler, maar ach, als Brian is dol op wijzen, ik heb last van een eeuwigdurende geval van FOMO-itis.

Ik wilde proberen de half-Ijzer afstand voor een tijdje, misschien omdat het kijken naar Brian zijn eerste halve Ironman in Miami een paar jaar geleden. Dus toen we hoorden in de richting van het einde van vorig jaar dat Ironman is de lancering van een 70.3 afstand evenement in Princeton, het leek bijna toevallige, als hij heeft veel familie in New Jersey, waaronder een aantal in – yep – Princeton. Dus hebben we ons ingeschreven, en dan zijn zus, broer en zwager al besloten aan te melden als een relay team (Constantijn!). Het zal een hele familie aangelegenheid.

En nu we hier zijn, vijf en een halve week uit de race. Ik heb dit plan van TriNewbies met ongeveer 80-85 procent hechting, die ik heb geleerd is het beste wat ik kan verwachten van mezelf voor een training plan, of zijn voor een marathon of triatlon of een ultra. Perfecte hechting aan een plan bijna altijd lijkt te leiden tot letsel of uitputting. Ik neem het gezegde, dat het beter is om undertrained dan gewond, aan het hart.

Mijn grootste limiter is, by far, de fiets, en ik heb een enorme hoeveelheid tijd op mijn fiets, op het punt dat de nylon zitbekleding over mijn zadel is bijna volledig in vlokken weg. Ik heb zelfs een zadel pijnlijk, hard huilen. Als het niet 50 km ritten in het weekend, het is de sessies op de indoor trainer die duren ongeveer even lang als de gemiddelde film (laatste avond was "Bend It Like Beckham," vorige week "Empire Records").

Ik ben eigenlijk heel trots op hoe ver ik kom met de fiets, als ik begon in het begin van de training cyclus op de rand van tranen bij het vooruitzicht van een 17-mile rijden en langs het pad, en nu ben ik op het punt waar ik kan semi-vertrouwd bent met het werken met paardrijden op een aantal van Pinellas County in de drukkere wegen.

En hier is het belangrijkste onderdeel: ik heb eigenlijk komen om te genieten op de fiets. Het duurde een tijdje, en toegegeven er zijn tijden wanneer ik haat het, zoals afgelopen weekend toen we aan het rijden was in hoofd-wind-en cross-wind voor bijna de hele rit, maar voor het grootste deel, ik dig het. Ik heb momenten dat ik geïnteresseerd ben in aero en de route is duidelijk voor mij en mijn benen zijn pompen zoals zuigers en ik voel me voor een moment – als ik begrijp wat het is om te vliegen.

Ik verwacht dat als de dag komt dichterbij ik voel me zenuwachtig aan de wedstrijd, maar tot nu toe is dat nog niet het raakte me. Een deel van mij afvragen of mijn gebrek aan zenuwen is gewoon een ernstige onderschatting van de wedstrijd en een al even ernstige overschatting over mijn kwaliteiten, maar ik zal je vertellen wat ik echt denk. Ik denk dat het overschrijden van de finishlijn van de Toetsen 50 was als het vastlopen van een naald vol van PEDs in het vertrouwen van de centra van mijn hersenen.

Dus de grotere angsten heb ik gebruikt om de ervaring voor het innemen van nieuwe uitdagingen – zoals het leggen van wakker de hele nacht lang, omdat ik bang was van het zwemmen negende-tiende van een meter in een troebel meer – hebben aanzienlijk gekrompen, maten zou ik zeggen, dat zijn meer in verhouding tot de werkelijke uitdagingen zelf. En natuurlijk, het is veel van de niet-sportieve uitdagingen heb ik te maken met beheersbaar. Ik denk dat het moeilijk is om te worden geïntimideerd door iets als, zeg, het geven van een presentatie op het werk, als je weet diep van binnen dat je kunt doen en gedaan hebben – dingen die manier moeilijker dan dat.

Er is meer te zeggen, maar zoals ik al zei, ik denk dat ik liever gewoon splitsen het op in kleinere posten. Ik heb een heleboel te zeggen over het leren om een fiets te rijden (evenals een overzicht van een aantal how-to boeken!), een paar van de projecten door de blog-lezers, die ik hoop te presenteren, en mijn opmerkingen over de ervaring van het deel van een race-team. Ik beloof niet te wachten nog twee weken voordat ik een bericht over deze zaken.