Die rug het woord “jock”

Ik werd onlangs opgenomen in een functie over van het Library Journal over zinesters die onlangs naar buiten komen van het pensioen.

Als onderdeel van de functie, Christopher Wilde van de Queer Zine Archief Project geëvalueerd drie van mijn zines, en hij schreef:

Fans van Caitlin ‘ s vorige meisje-jock verhalen zullen merken dat ze nu een marathon loper en blogs over fitness en feminisme.

Ik heb al duizelig bij de beschrijving van mijn sport en fitness schrijven als "girl-jock verhalen." Ik hou van het meisje jocks. Als ik denk aan die twee woorden bij elkaar, dan denk ik aan haar getrokken in paardestaarten, gespierde kuiten, sportieve sokken gedragen met voetbal sandalen. Ik denk dat meisjes die niet sway heupen ondeugend, die strut met vertrouwen tegemoet. Meisjes die het dragen van flodderige basketbal shorts en vage t-shirts van club volleybal teams. Meisjes met gekneusde ellebogen en geschaafde knieën die kijken uit op de rokken dragen ze alleen op wedstrijd dagen.

In het geval dat ik nog niet voor de hand nu, ik was helemaal een meisje jock. Ik was zo een meisje jock dat er meer foto ‘ s van mij in mijn middelbare school jaarboek in mijn varsity letter jas dan zonder. Ik was niet een begenadigd atleet, maar ik was een atleet, en trots op.

Helaas, niet iedereen deelt mijn trots in een jock. In feite, "jock" wordt over het algemeen gehanteerd als een belediging, het soort van word geslingerd met spot bij het beschrijven van een homofobe meathead die wordt gebruikt om fellated door zijn gemeenschap omdat hij super goed in het gooien van een bal. Sporters zijn meestal te zien als een verwende, arrogante, stoetel, vijandig.

Ik bedoel, denk dat van elke tiener film die je ooit hebt gezien, en de manier waarop de mannelijke sporters geportretteerd. Ze zijn bijna altijd klootzakken. Grote, domme, oxlike klootzakken. Breng Het Op voetbal spelers komen voor de geest, met name de scène waar ze ruzie de dude cheerleaders zelfs al hadden ze net zijn vernietigd op het voetbalveld.

En natuurlijk, het is niet zoals deze is beperkt tot films. Bij de Uitoefening van Harpyness, BeckySharper neemt gericht op een recente trend in de pro-honkbal ontgroeningen, waar rookie kruiken zijn gemaakt om te dragen – snik! – rugzakken bedoeld voor kleine meisjes.

Van de oorspronkelijke New York Times-artikel:

In dit traditie-gebonden sport…een ontgroeningen ritueel dat er al jaren lijkt te hebben bereikt een nieuw niveau van absurditeit in de major league ballparks: rookie verlichters worden gedwongen om te dragen schoolmeisje rugzakken — opzichtige in kleur, volkomen onmannelijk — voor het vervoer versnelling.

Allereerst, namens mezelf als een klein meisje, die op een of andere manier weten om te overleven van de soort shit, dat zou minder volwassen mannen te plassen van plassen, zou ik willen zeggen fuck you naar de spelers die denken dat het gelijkstellen van de volwassen mannen met kleine meisjes is gelijk aan een soort van absolute vernedering.

Maar ten tweede, het heeft zeer weinig te doorbreken van het stereotype beeld van de mannelijke atleten als vrouwvijandige, homo-shits. In feite, het vrij veel versterkt met stalen balken en bakstenen muren.

Dit is super frustrerend voor mij, als iemand die houdt van een sporter en die houdt van sporten en get physical en bezweet en pijnlijk. Het voelt alsof dit essentiële deel van mij is besmirched door associatie met het slechtste van wat de Amerikaanse dudebro cultuur te bieden heeft.

Mijn vriendin Nicole onlangs verzameld en bewerkt een zine ‘Get Fit voor de Put #1" (die u kunt (en moet! – kopen van Klik Klak Distro) dat gericht dit zeer problematisch link tussen sport en lul dudebros. Nicole en de andere medewerkers aan de zine komen aan de vraag vanuit het perspectief van mensen die zijn ondergedompeld in de punk rock en alternatieve jeugdcultuur, en ze schrijven over de manier waarop ze had bijbehorende fysieke activiteit en sport met de aard van de jock cultuur ze minachting hadden.

Nicole in haar essay "Freak op de Kruiken Heuvel," schrijft:

Op de middelbare school, de kloof bleek veel groter tussen de punkers en de sportfanaten. De sporters (en opgenomen in die cheerleaders, als ik weet uit de eerste hand tumbling neemt mad vaardigheid) waren degenen die het gooien van homofobe beledigingen naar mij en mijn vrienden in de gangen.

Nicole gaat schrijven over het spelen van vereniging bal toch, dat was geweldig, tot de dag dat ze besloten om te verven haar haar roze:

Het oversteken van de regel was als lopen op een koord boven een vurige kuil van zelf-belangrijk punks aan de ene kant en vlees-headed jocks op de andere. De meisjes die ik speelde softbal begonnen met de naam roept. "Zonderling!" zou een normale zaak voor mij om te horen, stond ik op de kruiken terp.

De meeste mensen die het niet jocks op de middelbare school hebben een verhaal of het andere. Brian vertelt me dat toen hij een tiener was, hij en zijn stoner vrienden spotten de jocks, die bespot hen terug. Ik heb zeker zag mijn deel van de bad-jock gedrag als een high-scholier en student in Oklahoma, die is net ground zero voor dit soort dingen.

Wat is het eindresultaat van al deze moorddadige tribal knipt? Dat de lul jocks krijgen om te beweren dat alle van de sport zelf, en in het proces rijden ze door iedereen uit de buurt van hen.

Dat is zo fucking triest voor mij. Hoeveel kinderen er zouden kunnen profiteren van een fysieke uitlaatklep voor hun agressie of hun frustratie? Hoe veel mensen die niet sporten, want ze zijn geïntimideerd zou hebben eigenlijk vond zelf te genieten van een potje voetbal of echt te graven triatlons? En toch zijn ze nooit zelfs maar aan denken om pick-up een basketbal of trek een paar goede loopschoenen, omdat in hun gedachten, sport alleen voor klootzakken.

Dus ik denk dat het over de tijd die we nemen terug het woord "jock." Nemen we het terug uit de major league bal spelers in de roze rugzakken en de high school football spelers die roepen iedereen "flikker" en de tieners die denken dat iedereen die zich niet kleden als een Abercrombie & Fitch-model is een freak. Laten we breken de onderdelen van de cultuur die zeggen om een jock is een homofoob, en voor een sporter is een arrogante eikel.

Sport is zo veel groter en beter dan deze. Laten we niet afstand doen van het aan de ergste van onze cultuur, niet wanneer het de potentie heeft te vertegenwoordigen het beste van.