Een goed zelfbeeld is het niet nodig om een goede feministische

Vorige week las ik een bericht door Feministing editor Chloe Angyal waarin ze toegelaten tot de honger zich voor twee jaar, zelfs terwijl ze aan het werk was als een openbare feministische op één van de meest high-profile feministische blogs in de VS gaat Ze op om vergeving te vragen van haar lezers:

De reden dat ik de vragen u om uw vergeving is, omdat feministische leiders zijn niet verondersteld om te vallen naar beneden in dit gat. Feministische leiders, vooral degenen die in de voormalige Voorzitters van de Princeton Eten Betreft Adviseurs voor god ‘ s sake, worden geacht beter te leren kennen. Immers, we weten alles over de Schoonheid Mythe en we weten hoe photoshop werkt en we weten dat het een radicale daad om te weerstaan aan de gehomogeniseerd onmogelijk onbereikbaar commerciële visie van wat schoonheid is. We weten dit allemaal. Dat is waarom, toen ik viel neer dat gat, ik kon het niet aan iedereen vertellen over het. Op de top van al het andere – op de top van ongelukkig en beschaamd, en echt fucking honger – ik voelde me een slechte feministische, en ik vertrok als een vlammend hypocriet. Ik voelde me alsof ik liet mijn lezers naar beneden.

Ik heb piekeren over haar bericht, omdat het te lezen, in een poging om de betekenis van de chaos van gevoelens en gedachten, haar woorden hebben geïnspireerd in mij. Ik heb zeker sympathie voor haar; immers, wanneer je je in het openbaar te identificeren als een feministe u aan te kondigen dat je een idealist, op een manier, en het kan worden verpletterende om te bevestigen dat u valt, ver, veel te kort van je idealen. Het is uitdagend genoeg om deze dingen op uw eigen, maar om het te doen in het openbaar? Op het internet? Waar perfect strangers voelen geen compunction over beslag op uw tekortkomingen en draaien ze in wapens tegen je en je idealen? Het is een wonder, iedereen is heel open over alles wat op het internet.

Ik kan me ook inleven in haar. Ik beschouwde mezelf als een feministische voor alle jaren was ik in mijn moeilijke, gewelddadige huwelijk, en ik kon nooit helemaal uitzoeken hoe het plein van de dichotomie, hoe om te gaan met het feit dat ik niet kon heel erachter te komen hoe om te bevrijden van mezelf uit dit huwelijk, dat was in wezen het leerboek definitie van een anti-feministische relatie, dat kon ik niet goed genoeg lef om te doen wat ik in mijn hart wist te kloppen. Voelde ik al deze schaamte over mijn situatie was, maar het besef dat ik dat was nog niet zo ver, ver korte van mijn idealen misschien wel het meest beschamende ding.

Maar dit is de zaak: die schaamte is sindsdien verdwenen. Dit is deels omdat het alweer een aantal jaren geleden was ik betrokken in die relatie, en ik heb veel van helende werk te gaan dan dit. Maar het is ook deels omdat ik heb geleerd dat ik niet alleen ben. Ik ben niet de enige feministische die in een gewelddadige relatie – niet eens in de buurt. En Chloe is niet de enige feministische die heeft geworsteld met het lichaam van problemen – niet eens in de buurt. Ik weet dat zo veel vrouwen, sterke, intelligente vrouwen die een hekel hebben aan hun lichaam, die voel me lelijk, die worstelen met zelfacceptatie en zelfliefde.

In feite, zou ik zeggen dat als het alleen de vrouwen die werden toegestaan om je te identificeren als feministen zijn degenen die zich aan het Perfecte Feministische Sjabloon, dan zou er geen feministen links. Zeker, dit is voor een deel omdat we zijn allemaal menselijke wezens, met alle onvolkomenheden en frailities die het mens-zijn met zich meebrengt, maar ook omdat de krachten die we bekleed zijn met de lange tegen het consumentisme, kapitalisme, patriarchaat, racisme, een geschiedenis van geweld, psychologische trauma ‘ s, noem maar op – zijn net zo krachtig. De instrumenten die we hebben om onszelf te beschermen – onderwijs, economische en politieke empowerment, de kritische theorie, ondersteunende gemeenschap, liefde – kan worden krachtig, maar soms zijn ze niet genoeg van een bolwerk, en ze krijgen ons, ondanks onze beste inspanningen te onttrekken aan hen.

Dan stapelen op onszelf – voor zelfs dat het probleem in de eerste plaats, dan voor het niet voldoen aan onze idealen – doen we er goed aan te snijden onszelf wat speling. Niemand zal ons langs te komen en intrekken van uw feministische referenties als je soms in de spiegel kijk en haten wat je ziet.

Wat we ook kunnen doen is open te zijn over onze strijd. Stilte dwingt ons om de schouder van de last van schaamte alleen, en het draagt ook bij aan het idee dat we een of andere manier uniek is in ons lijden, dat niemand anders om ons heen zouden begrijpen, dat wij alleen zijn gebrekkig in dit bijzondere manier. De werkelijkheid is dat bijna alle van ons hebben een hart dat dienen als slagvelden, en dat de meesten van ons zijn redelijk goed in het verbergen van dat feit. Maar we hoeven niet te vechten deze gevechten alleen. We nemen onze zwakheden en ze om te zetten in sterktes, in empathie en compassie en begrip. In het einde, dit zijn de dingen die ons goed feministen – en echt, goede mensen – niet naleving van een denkbeeldige standaard van perfectie, dat niemand ooit heeft bereikt, hoe dan ook.