Een jaar zonder vrouwen magazines

De afgelopen paar weken heb ik al een hit met de drang om te wissen. Ik heb al deze stapels boeken en papieren en zines en tijdschriften, en ik weet niet precies wat er gebeurd is, maar op een dag kon ik niet meer omgaan met het feit dat bijna elke horizontale ondergrond die ik bezit is gedekt in de een of andere manier van de dode boom verband met detritus. Ik hou van om te doen alsof ik ben een minimalist die niet nodig spul, en kleine bergen van spullen die niet past in heel goed met dat zelfbeeld, en dus heb ik de reiniging.

Een van de interessante dingen die ik heb ontdekt, net als niet-verzonden brieven die ik schreef over hoe koud het was in Boston (waar is mijn thuis, oh, dertien jaar geleden) en notebooks waarbij ik krabbelde mijn Zeer Diepe Gedachten over de vreemdheid van het werken voor zes man ob/gyns, was het besef dat is het zowat een jaar geleden kocht ik een magazine dat was a) gericht op vrouwen b) dat is niet expliciet feministisch. Dit klinkt misschien niet als een big deal, maar het is. De geschiedenis van mijn relatie met vrouwen tijdschriften dateert uit de tijd toen ik nog een knock-benen preteen met afschuwelijke roze plastic glazen en vrij veel verder op, met een paar onderbrekingen, tot vorig jaar.

Zoals veel jonge Amerikaanse meisjes, ik lees Bop en Teen Beat en een gestuct mijn muren met foto ’s die ik trok uit hun pagina’ s (met inbegrip van, hilarisch, een jonge Neil Patrick Harris in volle Doogie Howser modus). Ik al snel gepromoveerd tot Zeventien, YM en mijn favoriet, Sassy, die afwisselend links van me het gevoel helemaal dorky en hoopvol voor de toekomst, maar ik was ook aan de ontwikkeling van deze vreemde gehechtheid aan mijn moeder meer verfijnde reeks high-end tijdschriften zoals Vogue, Elle en dergelijke. Als Brutaal was mijn zuurstof, het ding dat me hielp te overleven, dan modebladen waren mijn spleet. Ik kon pas uren liggend op mijn buik, het bladeren door de editorials en staren naar de mooie foto ‘ s van mooie vrouwen in prachtige kleding die meer kosten dan mijn familie het huis.

Het kwam niet bij mij op om mezelf te vergelijken modellen voor een paar jaar – dat zou hebben gedaan over zo veel zin mezelf te vergelijken met een giraffe of een gazelle – totdat ik veertien, kreeg contactlenzen en begon te horen dat ik moet proberen om een model te zijn. Plotseling vond ik mezelf instellen van een onderzoekscommissie van de vrouwen in de pagina ‘ s van de tijdschriften, en tot mijn eeuwig verdriet, ik was altijd kort. Mijn dijen aangeraakt, mijn huid was niet gladde en poriënvrije, mijn neus had een rare bolle ding aan de hand, mijn ogen waren ongelijk, mijn oren waren ongelijk, mijn boobs – wat was er van hen – waren ongelijk, ik had borstelige wenkbrauwen en haren op mijn bovenlip en zo verder en zo voort. De lijst van manieren die ik kon gewoon niet meten werd uitgebreid, en het achteraf, meer dan een beetje hartverscheurend.*

Vervolgens kwam een paar jaar, ik was toen een tiener, toen ik ontdekte Feminisme met een hoofdletter F. ik lees De Schoonheid Mythe en laat al mijn abonnementen op bladen vervallen (vervangen door die voor de muziek magazines, natuurlijk) en ik droeg mijn broer kleding en ik gaf slechts de kleinste shit over het feit dat een Hete Meisje. (Zoals ik wilde jongens te denken dat ik het was leuk maar ik was niet zo wanhopig geïnteresseerd dat ik een hoop moeite in het.) Dat duurde totdat ik sloeg mijn twintiger jaren, en langzaam, langzaam, vrouwen tijdschriften vinden hun weg terug naar mijn stapels leesvoer, en voordat ik het wist, was ik zorgen te maken over of ik was aan het slapen te lang op een kant van mijn gezicht of de andere, opdat ik de leeftijd ongelijk, of het wel of niet drinken van frisdrank met een rietje was van plan om me lip rimpels. (Op deze dag, ik heb nog steeds zorgen maken over die dingen.)

Toen ik werd meer en meer geïnteresseerd in het krijgen van fit, ik ontdekte de wereld van de women ‘ s health en fitness tijdschriften en begon te verslinden die ook. De fitness tijdschriften werden een tweesnijdend zwaard voor mij. Aan de ene kant, ze gevalideerd mijn interesse in het heffen van gewichten en hielp me het gevoel een beetje minder als een totale speling van de natuur omdat ik geen zin had om te besteden een uur per dag op de Stairmaster net als alle andere meisjes, maar samen met die ontstond er een hele nieuwe set van manieren die ik niet meten. Ik zou kijken naar de foto ‘ s van de vrouwen met hun wasbord abs en hun gebeeldhouwde billen en ik voel me neerslachtig. En de tijdschriften die waren sterk gericht op vrouwen die streden in figuur wedstrijden zou soms zelfs expliciet gelegd op de manieren waarop ik en vele andere vrouwen, niet fysiek perfect. Ik herinner me nog een functie door Zuurstof uitgever Robert Kennedy in die, onder het mom van "tough love" hij sprak over de toppen van de biceps en de vormen van de kalveren en de buitenste vegen van de quad waren en hoe deze zijn genetisch bepaald en geen enkele hoeveelheid van het werk zou stellen dat sommige vrouwen ontwikkelen dat ideale lichaam type.

Het kan zijn dat point – of het probleem in die Zuurstof lezers schreef in te klagen over First Lady Michelle Obama ‘ s status als een fitness-icoon, die ze voelde was niet verdiende, want ze had het ‘te veel lichaamsvet," of misschien is het probleem dat een het eten plan werd vastgesteld met een cheat dag, die bestond uit een stuk pizza en een licht bier – dat zei ik: "fuck this shit, ik ben."

Ik laat alle abonnementen vervallen en wordt gestopt met het kopen van de tijdschriften in de supermarkt. Ik heb gekozen voor boeken over krachttraining en blogs geschreven door Krista van Stumptuous en Nia Schachten, onder anderen. Toen ik wilde een hit van de geest-crack, ik zou er op één van de miljarden fashion/make-up/stijl blogs die er zijn, en dan zou ik verder gaan. Ik heb geprobeerd om aandacht te besteden aan de manier waarop bepaalde dingen maakten me voel. Als ik keek naar iets en ik begon te voelen als onzin over mezelf, ik klikte op afstand. Als ik keek naar iets en het werd me opgewonden of geïnspireerd, dan wist ik dat ik op het juiste spoor. Ik stopte met het kijken naar een veel junkier TV rond deze tijd, en ik stopte ook een wandeling door het winkelcentrum, omdat ik vond dat beide van deze dingen liet me het gevoel ontevreden met mezelf en mijn leven. Ik denk dat je zou kunnen zeggen dat ik heb geprobeerd om meer bewust met mijn visuele consumptie.

Na verloop van tijd, een nieuwsgierig wat er gebeurde: ik gestopt met kijken in de spiegel en zien van alles dat er mis was met mij. Ik begon met het zien van dingen over mij die ik vond. Ik niet langer was het vergelijken van mezelf tegen de gespoten, gesteld was, slag-droog, geolied-up, dieted-down vrouwen in tijdschriften. Ik kon nauwelijks nog herinneren wat ze eruit zag, laat staan ze als een psychologische standaard waarmee ik was veroordeeld te worden.

Nu, ik weet dat er mensen zijn voor wie de beelden in de women ‘ s magazines is niet van invloed op hen. Ze kunnen kijken naar de foto ‘ s en herkennen hoe onnatuurlijk ze zijn en begrijpen dat het vergelijken van zichzelf aan een mode foto is als het vergelijken van zichzelf aan een schilderij. Dat is geweldig. Ik wou dat ik de mogelijkheid om dat te doen. De waarheid is, ik niet. Ik kan mezelf over en weer dat de foto ‘ s werden weggewerkt als een gek, en het niet een enkel ding om rustig de stem in mijn achterhoofd dat wil weten waarom kan ik geen huid zoals dat, waarom mijn buikspieren niet kunnen worden gesneden als dat.

Maar hier is het ding – dat is precies wat deze tijdschriften werden ontworpen om te doen. Ze bevorderen de beauty producten door ons te vertellen hoe ze "fix" ons, en ze bevorderen van de kleding door de belofte van een meer romantische, stijlvolle, zorgeloze levensstijl. Wanneer magazine editors praten over het feit dat "een intentieverklaring," dit is precies wat ze bedoelen, ze willen hun publiek te streven naar deze dingen. Ze niet willen dat je tevreden bent met jezelf en je leven, want hoe gaan ze om je te "streven" om welke producten ze verkopen? Dat is wat ik denk elke keer hoor ik het woord "intentieverklaring" te pas en te onpas. Ik denk dat van ontevredenheid. Ik denk dat van eindeloze nodig. Ik denk dat van consumptie omwille van de consumptie. Ik denk dat een heleboel dingen die niet op het verbeteren van de kwaliteit van mijn leven, en in feite, is het nog erger maken dan het was voordat ik opengeklapt het magazine.

De enige manier voor mij om mezelf bevrijden uit deze cyclus van zelfhaat is te snijden vrouwen tijdschriften uit van mijn leven. Ik verloor de toegang tot een heleboel goede dingen in het proces, dingen zoals de interessante functies en essays in de Elle of de rapportage over de problemen van vrouwen in Marie Claire, maar dat was iets wat ik moest doen. Ik ben blij dat ik het heb gedaan. Ik ben beter af. De wereld is een uitdagend genoeg plek om te zijn zoals het is. Ik ben niet langer geïnteresseerd in het maken van het is moeilijker dan het hoeft te zijn.

*Bewerkt toe te voegen dat een deel van wat vind ik zo triest is dat als je me kent en weet je hoe ik eruit zie, ik sta op het punt zo dicht mogelijk bij dat conventionele schoonheid standaard als ze komen. Lange, dunne, witte, hoge jukbeenderen, blond haar, able-bodied, enz. enz., en toch, ondanks dit alles, ik voelde nog steeds als een grote zak lelijk. Als iemand die lijkt mij voelt deze manier na te kijken, zoals tijdschriften, ik kan me niet voorstellen hoe het moet zijn voor andere vrouwen die niet voldoen aan de strikte schoonheid standaard.