Een korte lijst van lady atleten ik bewonder

Dit weekend was ik kijken naar de Prefontaine Classic op TV en verwonderden zich over de snelheid, de kracht en elegantie van de dames die met elkaar concurreerden. Er is iets over het kijken naar extreem getrainde, toegewijde atleten die is zo spannend en inspirerend voor mij. Het maakt me altijd wilt om harder te werken als hardlopen, tillen van zwaardere gewichten, zijn explosiever bij het spelen van basketbal, om onbevreesd op elke manier.

Als ik keek naar de vrouwen, dacht ik aan mijn eigen geschiedenis als een sport-fan en atleet, hoe ik ben al verliefd op en geïnspireerd door lady sporters, omdat ik een gawky tiener met armen en benen als een bidsprinkhaan, en hoe dat gaat tot op de dag van vandaag. Ik dacht dat over de schuld van dankbaarheid heb ik te danken hen voor mij en miljoenen andere meisjes iemand op te zoeken. En hey! Waarom niet over schrijven?

Dus hier, in geen specifieke volgorde, zijn de lady sporters die most electrified mij in de loop van mijn korte leven.

Rebecca Lobo

Rebecca Lobo

Rebecca Lobo

Toen ik ongeveer veertien of vijftien jaar oud was, vond ik mezelf aan het bladeren door het kanaal op de televisie bleef ik in mijn slaapkamer. Het was zaterdag middag en ik had niet verwacht dat te veel vinden, maar ik verveeld was en ik klaar was met het lezen van mijn Stephen King boek, dus flip-flip-flip het was.

Maar toen hoorde ik de bekende piep van schoenen op het parket en de plof van rubber tegen het hout, en ik stopte met draaien. Ik verwacht een Utah Jazz spel of misschien de Runnin’ Utes, maar toen zag ik een merkwaardig ding.

Paardestaarten. Veel van hen.

Een paardenstaart viel mijn oog in het bijzonder. Glanzend en bruin, het hing langs de achterkant van de hoogste vrouw die ik ooit had gezien in mijn leven. Ik keek hoe ze pakte rebounds en zet lay-ups door de hoepel en geblokkeerde schoten, en als ze crashte bord na bord na bord, merkte ik dat mijn benen gestrekt een beetje langer en mijn nek een beetje rechter.

Ik was een lang meisje, zo groot dat ik zou hebben gegeven van alles om de handel weer een paar van die duim, in ruil voor een aantal tieten, misschien, of beter haar, maar als ik keek Rebecca Lobo en de UConn Dame Husky ‘ s spelen, dacht ik dat het misschien mijn lengte was niet een dergelijke aansprakelijkheid. Misschien was het een geschenk.

Surya Bonaly

Surya BonalyHet was 1994. Alle ogen waren op Amerika ‘ s Princess, Nancy Kerrigan, en Tonya Harding, het meisje uit de verkeerde kant van de tracks die durfde de uitdaging haar. Ik zat in mijn eetkamer, de halve wereld rond, diep onder de indruk door de real-life soap opera ontvouwen voor mij. Wie zou er winnen? Zou Nancy Kerrigan terug te komen? Zou Tonya Harding overwinnen van haar wankele veters? En niet van die uber-strakke franse vlecht haar hoofdpijn?

Mijn kinderlijke interesse in de Tonya-Nancy-drama-van-de-week uiteengevallen zodra Surya Bonaly nam het ijs. Waar de andere schaatsers kostte veel moeite om te verbergen dat hun kracht met een prachtig arm gebaren en perfect puntige tenen, Bonaly lijkt niet geïnteresseerd. Ze had het ijs, en ze wilde dat iedereen weet het.

Ik had nog nooit eerder en nooit omdat – gezien een schaatser die gereden wordt met een dergelijke voor de hand liggende kracht en macht. Ze gooide uit back-flips zo nonchalant als de meeste mensen halen hun schouders op. Ze viervoudige poging teen lussen. Ze heeft nooit teruggeschrokken afstand van de moeilijkste, de meest uitdagende bewegingen, en ik van haar hield.

Helaas, de dingen die ik hield beste over haar werden de eigenschappen van de rechters niet veel zorg voor. Maar deze dag zal ik nooit vergeten, de weg die ik voelde toen ik haar zag in de lucht springen, flip haar skates over haar hoofd en land op één blad. Het was prachtig.

Brandi Chastain

Brandi Chastain

Brandi Chastain

Voor zo lang als ik me kon herinneren, de voetballer iedereen sprak over was Mia Hamm. Ik was niet veel voor voetbal – het doet pijn mijn tenen te veel en was ik niet erg enthousiast over het hebben van ballen geschopt in mijn hoofd – maar ik bewonderde de ernstige quads en kalveren de dame voetballers wist ik het had, en ik benijd hun hardheid en hun vermogen om te volharden. Mia Hamm was het niet anders. Ze was een serieuze sporter die ook in geslaagd om te knap en schattig en deed shampoo commercials en was een Cover Girl. Ik vond haar goed.

Maar de mens, het bekijken van Brandi Chastain als ze schopte het winnende doelpunt in de wk, dan lopen over het veld trekken uit haar top en pompen haar vuisten exultantly als ze schoof haar knieën was misschien wel een van de mooiste dingen die ik ooit had gezien in mijn hele leven.

Op dat moment, Chastain was niet proberen om ambassadeur voor vrouwen voetbal of een rolmodel of na te denken over hoe het beste om het bevorderen van de sport. Nee, ze was gewoon zichzelf – haar glorieuze, dolblij, gras-in-lood zelf. Ik krijg nog steeds kippenvel over na te denken. Hoe haar teamgenoten alle honden opgestapeld haar even later. Hoe de staat werden gevuld met gillende meisjes in Team USA truien. Hoe het leek het begin van iets revolutionair was plaats voor onze ogen.

De revolutie moet nog komen, maar dat geeft niet – het zal zijn.

Kara Goucher

Kara Goucher

Kara Goucher

Ik ben er zeker van Kara ‘ s opname in deze lijst lijkt nogal voor de hand, zoals ze zijn bedoeld als Julia Roberts van het hardlopen en ze krijgt zoveel aandacht voor haar belachelijk mooi gezicht als ze doet voor haar talent als een racer. Maar wat me inspireert over Kara is niet haar ziet er goed uit, maar haar eerlijkheid over haar kwetsbaarheden.

Soms denk ik dat het moet zo geweldig om een topsporter, om te weten dat je een van de absoluut de beste in de wereld op iets, om te weten dat je hebt van een soort van gek gave die anderen zweten en bloeden en offeren zo veel, alles in de hoop ze vangen zelfs de kleinste vleugje van wat je hebt weggestopt in uw achterzak.

Maar, zoals met zoveel, de waarheid is oneindig veel meer ingewikkeld.

Als er iemand is die moet zich op zijn gemak voelen in de wereld, het is Kara Goucher. Maar ze gevechten dezelfde soort onzekerheden die plaag van ons allemaal, van het soort angst dat belooft haar te beschermen, maar uiteindelijk verraadt haar en rukt de dingen die ze wil het beste uit haar greep. Als u ooit hebt geduwd uw grenzen, duwde ze zo hard dat je hebt gefaald, dan weet je dit gevoel intiem.

Kara sprak hierover uitgebreid met Runners World, en het lezen van haar strijd in haar eigen woorden hielpen me het gevoel een beetje minder aan zee met mijn eigen dagelijkse gevechten tegen mezelf. Ik bewonder haar enorm voor het laten ons een kijkje nemen achter het gordijn en zie dat zelfs bovenmenselijke topsporters twijfel zichzelf en bang, ook.

De tientallen meisjes die ik heb genoemd teamgenoten over de jaren

Ik speelde georganiseerd team sport door een groot deel van mijn middelbare jaren en door alle van de middelbare school. Een ding dat ik altijd consequent rekenen op was één van de slechtste spelers in mijn team. De andere was de aanwezigheid van ondersteunende meisjes die me hebben aangemoedigd om hard te werken en lachte met me als ik domme shit en sloeg me op de rug op de zeldzame momenten dat ik iets deed recht.

Serena, die kon rijden naar de mand, paardenstaart vliegen, met evenveel vertrouwen als een man. Lauren, die eigenaar is van elke rechter liep ze op, of het was van het parket van volleybal of het gras van het voetbalveld. Teresa, waarvan de bescheiden houding en netjes haar linten verborg het hart van een krijger. Tiffany, die gehard me op en gaf me de tiener-meisje-equivalent van de "er is geen huilen in het honkbal!" – toespraak. Crystal, die liet me zien dat kracht kon komen in kleine verpakkingen. Julie en Michelle, die mij geleerd heeft dat mijn hoogte was nooit een verplichting. Bretagne, die zou kunnen zweep een jongen in de buurt op de bal rechtbank.

En geen van deze rekening is gehouden met de dingen die mijn teamgenoten deden voor mij uit de hof.

Ik kon makkelijk blijven deze lijst voor het uur: Joanie Benoit Samuelson, Lisa Leslie, Kerri Walsh en Misty May Treanor, Kathrine Switzer, Paula Radcliffe, Gabrielle Reece, de zusjes Williams, Laila Ali, Diana Taurasi, Shalane Flanagan…

Hoe is het met u? Ik wil weten, welke dame atleten doen het voor je aan en waarom?