Een paar gedachten over de liefde van uw lichaam dag

Vandaag is de Love Your Body Day, en dus dacht ik ik moet iets over te schrijven, vooral gezien het feit dat ik was een beetje van een funk wanneer de Internationale Dag van het Meisje voorbij en ik miste mijn kans om iets te schrijven over dat.

Mijn relatie tot het hele idee van ‘loving your body" is een beetje ingewikkeld. (Maar wie doet dat niet?) Ik heb in het verleden geschreven – in feite, misschien was het wel de laatste Liefde van Uw Lichaam Dag! – dat een goede manier om de liefde van uw lichaam te leren respect te hebben voor het eerste. Dat betekent dat je je best doet om hem te verzorgen en te waarderen als het een ding dat je zal met u tijdens dit hele leven, in plaats van te doen alsof uw lichaam is net een zak bloed en beenderen u te sjouwen totdat je sterft. Soms heb ik het gevoel dat we zouden doen het erg goed zijn als we meer mensen bij het herkennen van hun lichaam – en zichzelf – als de onvervangbare schatten die ze zijn, en dan kunnen we aan het werken op het liefhebben van onze lichaam.

Mijn perspectief is iets veranderd in de afgelopen paar maanden, hoewel. Ik geloof nog steeds in respect voor ons lichaam, maar ik heb ook komen om te realiseren hoe enorm krachtig en radicaal is als mensen die gemarginaliseerd in onze samenleving weerstaan door te weigeren om te haten zichzelf. De mensheid heeft een lange, ellendige geschiedenis van de oordelen minder krachtig onder ons als "lelijk", terwijl het toewijzen van schoonheid voor hen die staan aan de top van de stapel. Die definities van lelijkheid worden versterkt door zo veel kanalen – kunst, wetenschap, geneeskunde, media, religie, handel – dat het ongelooflijke kracht om terug te vechten en het terugwinnen van de schoonheid die ons door de eenvoudige grond van het feit dat we leven en we zijn onderdeel van dit universum.

Ik bedoel, na alle, als Carl Sagan zei, "Wij zijn de sterren spullen." Elke molecuul in ons lichaam werd geboren in een ster. Als je kijkt naar het als dit, hoe kan iemand van ons ooit echt lelijk?

Dit alles gezegd, als ik denk over liefdevolle mijn lichaam, ik heb niet echt doen in de context van hoe ik eruit zie. Ik veronderstel dat dit een functie van wat de Herfst in De Zag termen "schoonheid privilege", en hoe mensen die een voorrecht zijn vaak niet bewust van dat voorrecht. Het is waar; ik besteed niet veel tijd te denken over de manier waarop ik ernaar kijk. (En het toont, met mijn haar altijd in een rommelige paardestaart en mijn mascara neiging om zijn weg langs mijn wangen goed voor de lunch. Ik ben niet erg goed in dit soort dingen.)

In plaats daarvan zijn de meeste van de tijd besteed ik gezien de dingen die ik graag over mijn lichaam is in het kader van het doen. De andere dag – eigenlijk was het mijn 33e verjaardag maakte ik een serie van mentale lijsten, net als een manier van het geven van mezelf perspectief opdat ik vind mezelf te schuiven in het "omg ik ben het verspillen van mijn leven!" pit. (Ik weet dat je weet waar ik het over heb.)

Ik heb een lijst gemaakt van de avonturen die ik gehad heb in mijn korte leven: duiken in Belize en te denken dat ik het nooit zou dichter bij in de ruimte dan dit, het zien van een haai tijdens het snorkelen uit Key Largo, het lopen van een marathon op de Pacific Coast Highway, het besturen van een huurauto naar de top van de Mauna Kea en huilen toen ik zag dat het zuiderkruis door een gigantische telescoop, een berg aan het beklimmen met mijn moeder en het hebben van een picknick aan de oever van een meer en hebben we gevonden bij de top, slang naar beneden de Regenboog Rivier, camping aan het strand vlakbij Carpenteria, white-water rafting op de Groene Rivier, toen was ik twaalf…

Dan heb ik een andere lijst, deze keer van de dingen die ik gedaan heb in het afgelopen jaar: werd een duathlete, dan is een triatleet, geleerd om te zwemmen in open water, werd het comfortabel fietsen op de straten van de stad, liep 22 km zonder te stoppen om te lopen eenmaal geleerd mezelf te doen volledige push-ups, werd een snellere loper…

Ik maakte nog meer lijsten: ervaringen die ik wil hebben, doelen die ik wil bereiken, waar ik graag zou willen zien. Toen ik klaar was, dacht ik over al deze dingen en ik was zo blij. Ik heb al deze ervaringen en mijn herinneringen, en ze zijn een onderdeel van de hele verzameling van dingen die combinatie maakt mij tot wie ik ben. En ik zou geen van deze ervaringen en herinneringen als het niet voor mijn lichaam. Immers, deze zak van bloed en botten is wat mij overal. Het is wat huizen van mijn hersenen en laat mij hebben al die gevoelens en herinneringen. Hoe kan ik misschien ooit een hekel aan de zaak die heeft zo veel prachtige dingen mogelijk?

Ik schreef deze post als onderdeel van het NU, van Je Lichaam Dag. De dag werd georganiseerd vijftien jaar geleden als onderdeel van een campagne terug te duwen tegen onrealistische media beelden van vrouwen en meisjes