Een persoonlijke noot op mijn verjaardag

Ik ben stoven op een bericht voor later op de dag, maar ik wilde iets schrijven een beetje meer persoonlijk niet dat dit hele blog niet doorzeefd met TMI, ik bedoel, heb je de post waar ik schreef over het feit dat op het doek tijdens het uitvoeren van een 5K? – ter gelegenheid van mijn verjaardag.

Ik draaide 32 vandaag, die, net als alle post-30 verjaardagen, het is een beetje een mindfuck voor mij. Wanneer u in uw jaren dertig, de mensen niet loven u voor vroegrijpe of een wonderkind. Niemand laat uw slecht gedrag dia omdat je "slechts een kind." 32, ik ben een volwaardige VOLWASSEN.

Maar dit is de zaak – ik heb niet het gevoel dat het een volwassen-up. Ik weet niet wat het betekent om te voelen als een volwassen-up. Ik doe volwassen dingen, zoals naar een baan die mij met de verzekering van de gezondheid en investeren in een 401(k) en schoon in het appartement en het eten van groente. We zijn van plan om kinderen te hebben, ook – doet het veel meer volwassen dan dat?

Maar ik krijg ook bouncy en dom over dingen zoals chocolade-chip havermout en roze vogels en aan de te dragen kostuums voor Halloween. Ik word wakker op de meeste dagen is enthousiast over de mogelijkheden in afwachting van mij. Ik heb veel energie. Ik geef de voorkeur om te dragen t-shirts en topjes. Soms krijg ik er chagrijnig van en ik niet de moeite om te proberen om het te verbergen. Ik ben behoorlijk crappy te Worden op Een Vrouw.

De waarheid is dat de meeste van de tijd, ik voel me als een echt grote jongen. Ik denk niet dat ik alleen ben in deze. Zowel mijn vader, die onlangs draaide 60, en mijn man, die onlangs 50 werd, hebben me verteld dat ze niet echt met elkaar te verzoenen hun leeftijden en alle die wordt verondersteld om mee te gaan met die leeftijd, met de manier waarop ze zich voelen binnen. Ik vermoed dat velen van ons het gevoel op deze manier, ja?

Ironisch genoeg, toen ik 25, ik voelde me niet op deze manier. Ik voelde me veel ouder, zo moe, volledig ontoereikend in die onuitsprekelijk is een kwaliteit die we vaak omschreven als de ‘vonk’. Was er een lijn in de Lepel song, "Lijnen in het Pak," die echt resoneerde met mij: Waarom voel ik me zo aangespoeld/Op zo een jonge leeftijd? De redenen voelde ik me op deze manier niet ingewikkeld. Ik werd opgesloten in een slechte relatie. Ik behandelde me vreselijk. Ik had geen doelen, geen visie voor mezelf. De toekomst leek als een luchtspiegeling. Achteraf gezien was het een erg trieste manier om te leven.

Ik herinner me het lezen en horen veel van de oudere vrouwen zeggen dat ze voelde zich zo veel meer op hun gemak met zichzelf als ze ouder werd, en op het moment dat ik niet kon zien hoe dit mogelijk was. Je ouder! Dacht ik. Je bent dichter bij het sterven! Je onzichtbaar geworden! Heb je minder keuzes, heb je meer verantwoordelijkheden. Hoe kan dat nu goed?

Ah, de overmoed van de jeugd.

Natuurlijk, nu snap ik het. Nu zie ik de vrijheid die wordt geleverd met ervaring, hoe leeftijd coarsens je een beetje, maar niet op een slechte manier. Op een manier die betekent dat u geven minder en minder neukt. Je weet wie je bent, niet wie de rest van de wereld denkt dat je moet zijn, en je wordt prima. Ik hou van dit. Ik kijk ernaar uit om steeds meer mezelf, en het geven van minder eikels – als ik ouder ben.