Een snelle mea culpa

Voor een schrijver, het krijgen van een veel blootstelling kan een tweesnijdend zwaard. Het brengt je in contact met meer mensen dan voorheen, en dat is iets wat velen van ons verlangen, het kan komen met een aantal mooie knoestige spullen.

Dat is precies wat er is gebeurd in de afgelopen paar dagen. Ik schreef iets dat kreeg veel aandacht, en ik deed een deel van die aandacht op een manier die ik niet ben zeer trots op. De situatie is schokkend voor mij, niet omdat de dingen die mensen tegen me gezegd hebben, maar vanwege de manier waarop ik reageerde. Ik heb een poging gedaan de afgelopen twee jaar van de werking van dit blog om te proberen te kweken, een ruimte die hoger is dan de gebruikelijke din van het discours op het internet, en voor het grootste deel denk ik dat ik – met de hulp van de regelmatige lezers en reageerders van dit blog – zijn succesvol.

Maar de afgelopen twee dagen heb ik herhaaldelijk mislukt, en voor dat ik het ben, sorry. Ik bezweken voor de ‘ feel-good tijdelijke hit van sarcasme en grofheid in natura, maar zoals al snel gonst, zodra hij droeg uit, ik voelde me nog erger dan ik eerder deed.

Ik sloot de reacties op dat bericht, maar ik laat ze, al maakt me ineenkrimpen om te weet dat die woorden er zijn met mijn gezicht/naam op aangesloten is. Alles wat ik kan doen is zeggen dat ik spijt me, en ik zal proberen om het beter te doen voortbewegen.