Een verdediging van schraal running kleding

Afbeelding geleend van RunningSkirts.com

Een paar maanden geleden kocht ik een paar paren van New Balance compressie korte broek die zijn alleen iets minder onthullend dan bunhuggers. Ik denk dat je zou kunnen noemen hen boyshorts. Hoe dan ook, ik kocht ze na het bewonderen van de manier waarop ze keek op andere vrouwelijke lopers. Ik zal niet ontkennen dat ik voelde me een beetje ongemakkelijk de eerste paar keer dat ik droeg ze voor een run, als ik dacht en ik zag er uit als ik had vergeten om op mijn broek die dag, maar een keer werd ik gewend om draait, ik vond ik de voorkeur aan hen voor al mijn andere bodems. Het ontbreken van stof was te bevrijden, en als het wordt super heet hier voor de verschillende maanden van het jaar, ze hebben ook geholpen mijn lichaam een beetje koeler dan zij anders zou hebben als ik was swaddled in baggy shorts of, erger nog, running capri. (Niets tegen de running capri, maar ik zou liever de wereld laten zien dat mijn cellulite stuiteren over dan ze te dragen tijdens het hardlopen in augustus.) Ik heb het gevoel alsof mijn benen hebben het vermogen om sneller te bewegen en te stride meer als ik. Ik hou van ze, en je hebt om te wrikken ze uit mijn koude dode handen als je wilt dat ik stop met het dragen van hen.

Ik ben zo gehecht aan mijn piepklein beetje sportbroek die ik kan het niet helpen, maar voel me een beetje teleurgesteld wanneer goedbedoelende collega feministen aanwijzen als bewijs van de sexualization en objectivering van de vrouwelijke atleten. Afgezien van het feit dat ik niet per se denk dat het een slecht ding is om te doen en draag dingen die ervoor zorgen dat u zich sexy, het idee dat het dragen van een korte broek of een sport-bh misschien wel meer comfortabel voor sommige vrouwen lijkt vreemd voor deze vrouwen. Ik dacht dat deze morgen tijdens het lezen van een post van B. J. Epstein op de Huffington Post getiteld "het Objectiveren van Vrouwen: De Laatste Olympische Sport." In het Epstein – die toegeeft dat ze slechts een voorbijgaande vertrouwdheid met atletiek – schrijft:

En waarom vrouwelijke hardlopers dragen strakker, korter shorts die tonen hun elke bocht dan mannelijke lopers, die kan dragen huid-strakke shorts soms maar worden ook gezien in losser, ruimer outfits? Als de reden heeft te maken met luchtweerstand en snelheid, dan is vermoedelijk de mannen zou de vraag die sexy outfits.

Ze gaat op de vraag waarom vrouwelijke gymnasten dragen zoveel make-up, waarom sport bh ‘ s lijken zo dun en waarom al het lichaam van haar is geworden van de sporter zijn lichaam. (Als de laatste, ik ben gewoon gaan om vrijwilligerswerk te doen dat als mijn lichaam zou gaan worden prominent in beeld op de wereldwijde televisie, ik zou waarschijnlijk mijn ladyjungle was gezet, ook.)

Er lijkt deze voortdurende obsessie met het feit dat veel vrouwelijke atleten zijn het kiezen van kleding die zijn onthullend, als we in zijn eentje weer de oorzaak van het feminisme en womanity en vooruitgang en eenhoorns en kittens door te kiezen voor iets strakker en korter dan de mannelijke atleten. Ik recente lees een interview met Olympisch beachvolleybal speler Kerry Walsh, waarin zij uiting ergernis over de vragen die ze krijgt over het feit dat zij en haar partner, Misty May-Treanor, bikini ‘ s wanneer ze spelen:

We zijn gevraagd behoorlijk agressief, waarom zou je dan ooit kiezen voor het dragen van een bikini en is het zinvol. Het is niet zo dramatisch, maar het zou zijn als het stellen van een zwemmer zwemt met een korte broek en een shirt aan. Het staat in de weg. Ik ben echt dankbaar voor mijn uniform, ik ben echt comfortabel in het op dit punt en nogmaals, ik ben een sporter, ik ben niet uit dat er een sex-symbool. Ik vind het een mooi ding, het lichaam in beweging, en het werkt.

Ik denk dat veel van de vrouwelijke atleten die er voor kiezen zich te kleden in deze mode zal je vertellen soortgelijke dingen – dat we deze jurk weg omdat we te voelen op deze manier. Eerlijk gezegd, ik kan niet wachten tot de dag voel ik me comfortabel genoeg met mezelf om te draaien in slechts een sport-bh en broekje. Kleren zijn een pijn in de kont; vraag het maar aan een vrouw die uit haar bh en broek de tweede loopt ze in de deur nadat ze thuis komt van het werk.

Er is nog een hoek, ook hier, is dat mensen lijken te willen weten waarom vrouwen niet kleden als hun mannelijke collega ‘ s, die hebben de neiging om slijtage langer, baggier outfits wanneer ze werken. Het idee lijkt te zijn dat we moeten dressing meer als ze als we willen worden als gelijk beschouwd als atleten. Nou, wat ik wil weten is waarom mannen zijn begonnen met het dragen van langere, baggier kleding als ze concurreren. Mannelijke atleten niet altijd gebruikt om te dragen manpris wanneer ze gespeeld basketbal:

En dat ze niet altijd de atletiekbaan in het equivalent van lange fiets shorts:

En hallo? Moet ik herinneren aan iedereen over de Speedo?

En opdat je denkt dat dit is een historisch relikwie alleen voorbehouden voor de jaren 1970 en de Europeanen, laat ik me disabuse u van dat idee:

Deze man, Eric Hall, is een top triatleet, die concurreert in mijn omgeving. Ik heb meegemaakt dat deze man in persoon, en hij is een fantastische atleet. Hij is niet de enige gekleed. Een andere lokale top triatleet draagt een roze Speedo wanneer hij concurreert. Hoe is dat voor het duwen van genderstereotypen-een recht voor iedereen de ezels?

En moet ik iedereen eraan herinneren dat de mannen die gebruikt wordt om te concurreren in de Olympische spelen gebruikt om dit te doen, terwijl naakt?

Als we gaan hound mensen over hun keuzes van kleding wanneer ze de concurrentie, laten we eerlijk over. Als we gaan das vrouwelijke atleten over hun keuze van de concurrentie kleding, we moeten ons ook afvragen mannen waarom ze voelen zich dus ongemakkelijk dragen van iets dat toont een hint van de huid of vorm van het lichaam. Ik kan niet de enige die heeft opgemerkt dat men ‘ s sports kleding is gegroeid langer en baggier de loop van de jaren. Zelfs in het honkbal, de broek die strak zijn nu los en gerimpeld rond de enkels.

Maar waarom heb ik nooit horen vragen de mensen over dit? Ik zal je vertellen wat ik denk. Ik denk dat dat de reden waarom er veranderingen in de mannen sportieve kleding gaan zonder zo veel als een opgetrokken wenkbrauw is, omdat de keuzes van de rechte cis mannen zijn constant gehouden en is de ideale standaard van gedrag voor de gehele mensheid. Wanneer vrouwen niet voldoen aan die norm, voor welke reden dan ook, ons gedrag is onderhevig aan kritiek. Als we liever romantische komedies tot actie films, omdat we gek zijn weinig zwakke-minded bunny konijnen. Als we ervoor kiezen om te dragen kleding die onthullend, dragen wij bij aan de sexualization van alle vrouwen en/of we proberen om de aandacht van de hetero mannen. En zo verder en zo voort – je mijn punt.

Er is niets mis met het dragen van onthullende kleding bij de concurrentie in de sport, net zoals er niets mis met het dragen van kleding die betrekking hebben op meer huid. Dus alsjeblieft, kunnen we stoppen met praten over bun kaak te stellen en sportieve bikini ’s en sport-bh’ s als bovenkleding als ze zijn de voorbode van onheil voor alle womanity? Als een sporter die ervoor kiest om de jurk op deze manier niet alleen vind ik de implicatie verkeerd, maar ik vind het ook ronduit beledigend.