Een vrouw en haar fiets: bmx love story (gastpost)

 bmx1' /2016/01/bmx1.jpg?w=470 470w, /2016/01/bmx1.jpg?w=150 150w, /2016/01/bmx1.jpg?w=300 300w, /2016/01/bmx1.jpg 640w

Als je me had verteld dat op de leeftijd van zesendertig ik zou vallen in liefde met BMX ik absoluut zou u gezegd hebben, dat was belachelijk. Maar dat is het ding over het vallen in liefde – het kan gebeuren op de meest belachelijke tijden en we kunnen het eigenlijk niet bepalen wie (of wat) we vallen in liefde met.

Dus hier ben ik, een jaar in de beste relatie die ik ooit heb gehad en het is met een 20" fiets, en ik ben het schrijven van deze liefdesbrief voor iedereen te zien, want liefde maakt ons doen gekke dingen.

Toen ik een klein meisje was, ik nam jazz en ballet en dat is waar mijn fysieke activiteiten zijn gestart en beëindigd. Ik zou gaan naar de klas en op het einde van het jaar zouden we een punt en ik was de ster. Behalve, ik was nooit de sterren, want ik was echt vreselijk danser.

In de achtste klas heb ik eindelijk stoppen met dansen en voegden zich bij de swim team, niet omdat ik wilde lid worden van de swim team, maar omdat mijn moeder zei dat ik moest zijn als ik wilde stoppen met dansen. In onze familie, je moest IETS DOEN, dus dat was mijn vak uit. Ik heb niet eens de eerste te voldoen. Ik was een jonge tiener meisje met een puinhoop van het lichaamsbeeld problemen en het laatste wat ik wilde was het dragen van een badpak in de voorkant van iedereen.

Ik besloot toen dat het probleem was niet de constante negatieve self-talk, maar eigenlijk zijn sport en dat ze waren gewoon niet mijn "ding" en zo hartverscheurend dat ook is, ik stond bij dat sentiment ook in mijn dertiger jaren.

Vorig jaar, vlak voordat ik draaide zesendertig, ontmoette ik een kerel. Hij was knap en grappig en een BMXer. Een paar weken in hangen, vroeg hij of ik wilde gaan Posh Bossen, zijn lokale spoor plek. Ik stemde toe want ik wilde deze kerel naar mij.

Dat bleek de beste beslissing die ik ooit heb gemaakt. Ik zat op een picknick tafel en keek hem rijden. Het was alsof hij vloog moeiteloos door de lucht. Het was prachtig. Ik wilde om het te doen. Ik wilde vliegen als dat.

Een paar dagen later waren we in het park en hij een soort van stootte zijn fiets in mijn richting en vroeg of ik wilde pedaal rond. Nogmaals, ik wilde indruk op hem maken en dat deed ik. Het was mijn eerste keer op een BMX-fiets en het was raar. Ik had om op te staan de hele tijd, omdat de stoel zo laag, dat als ik ging zitten, mijn knieën sloeg het stuur toen ik probeerde te trappen. Ik reed rond het basketbalveld voor een klein beetje, het gevoel onhandig, niet echt wetend wat te doen. Vervolgens gingen we naar huis.

Maar ik kon niet stoppen met denken over BMX. Ik ging online en keek voor meisjes die reed fietsen. Ik ging op YouTube en zag BMX video ‘ s. Er zijn zo vele stijlen van de BMX. Ik had geen idee! Ik vond meisjes die aan het rijden was street, race BMX, doen flatland-en ruiterpaden en alle op verschillende niveaus. Ik begon met het lezen van alle BMX blogs en tijdschriften, en ik begon te leren over de lange geschiedenis van de BMX.

Tijdens die maanden vond ik een echt sterke, hechte gemeenschap van vrouwen fietsen over de hele wereld met elkaar verbonden door het Internet en ik werd nog meer opgewonden. Dan, een paar weken voor de Kerst mijn vriend heeft me met mijn eigen BMX fiets en mijn leven is totaal veranderd.

Posh Bos is mijn lokale spoor-spot en het is meer dan twintig jaar oud. De geschiedenis is er ongelooflijk en ik ben zeer gelukkig om te leren om te rijden BMX op zo een legendarische plek langs een aantal van de beste BMXers.

Maar veel van het werk gaat in de paden en ik leerde vrij snel dat je "graven om te rijden", dus ik pakte een schop en ging aan de slag. Ik heb zoveel respect voor bmxers die tijd besteden aan het bouwen van hun vlekken en zet in uren om ze te onderhouden. Ik kan niet denken aan een andere sport waar u bent verantwoordelijk voor het bouwen van uw eigen cursus. Het maakt je echt waarderen het dat nog veel meer.

bmx3' /2016/01/bmx3.jpg?w=470 470w, /2016/01/bmx3.jpg?w=150 150w, /2016/01/bmx3.jpg?w=300 300w, /2016/01/bmx3.jpg?w=768 768w, /2016/01/bmx3.jpg 800w

Bij Posh Bossen er zijn verschillende lijnen die je kunt rijden, de meeste zijn voor intermediaire en gevorderde ruiters. Echter, op de top van de heuvel is er een warm-up lijn of wat wordt genoemd een pomp track (in principe, dit betekent dat u geen pedaal, kunt u gebruik maken van de snelheid en een pompende beweging te krijgen door middel van de lijn).

Deze lijn heet Stokken. Dit is de enige regel die ik heb gereden op Posh (tot nu toe!). Mijn doel vorig jaar was de rit door de Stokken zonder uitstel uit (niet in staat zijn om te rijden over een roller) en uiteindelijk sprong de dubbel aan het einde van de lijn. Een dubbel is twee sprongen (een lip en een landing), die een kloof tussen hen in. Sticks begint bij de top van de heuvel rijdt u naar beneden in een berm (een dwarshelling hoek), die vervolgens brengt u dan een roller.

Het was op deze plek dat ik twijfelde elke keer dat ik probeerde te krijgen door middel van Stokken. Ik reed in de berm, nerveus vanwege de snelheid en het trekken van mijn remmen. Mijn eerste keer ontslaan van de remmen ik heb helemaal squirrelly want ik was niet gewend om zo snel en zo eindigde het vallen van de kant van de lijn, door middel van een struik en naar beneden naar het onderste deel van de lijn, het rippen van korsten op mijn knieën van een eerdere crash. (Als u niet wilt worden bedekt met korsten en knoestige blauwe plekken, misschien BMX is niet voor jou.)

Weken gingen op en ik kon het niet over mijn angst om te vallen, opnieuw maar die angst was het maken van mijn rijden gevaarlijker en ik was het saboteren van mijn vooruitgang. Op dagen dat ik niet kon krijgen Posh ik zou gaan naar het skatepark. Het was niet tot een vroege ochtend skate park sessie voordat u aan het werk wanneer ik reed met een vier jaar oude jongen die was zo stoked om me te tonen zijn "boo boo" naar beneden vallen dat ik besefte dat ik gewoon moest DOEN. Ik brak door "de muur" van die dag en keek nooit terug.

Natuurlijk, het betekent niet dat ik ineens het doden van de BMX spel. Ik had nog steeds een gezonde beetje aarzeling als het ging om het paardrijden, maar ik gestopt met de negatieve self-talk die vertelde me dat ik "niet".

Dan, ik deed het gewoon. Ik heb over die rol en dan de volgende en de volgende. Het was pas de vierde die ik verloor mijn snelheid en kon het niet helemaal choreograferen mijn pompende te houden. Maar het maakte niets uit, want dat kleine bedrag van vooruitgang was enorm en ik was zo trots op mezelf. Het had ook mij zelfs meer vastbesloten te maken van het verder in de lijn.

Naarmate de zomer vorderde en ik heb meer tijd om te rijden, mijn vorm is verbeterd. Ik heb de tijd te rijden verschillende plekken, niet alleen Chique of het skate park verderop in de straat. Ik heb het beter aan het pompen die echt een verbetering van mijn vertrouwen. Ik bleef rijden Sticks heeft een tweede berm na die rollers. Als je eenmaal kom uit die tweede berm u kunt kiezen uit een van de drie richtingen om verder te gaan. Twee van de drie hebben twee-of sprongen was ik niet klaar voor, maar de bovenste lijn is alle roll-in staat (zelfs de laatste dubbel kunt u rijdt aan de rechterkant van als u niet in staat om te springen).

bmx2' /2016/01/bmx21.jpg?w=470 470w, /2016/01/bmx21.jpg?w=150 150w, /2016/01/bmx21.jpg?w=300 300w, /2016/01/bmx21.jpg 640w

Uiteindelijk werd ik zelfs het krijgen van een kleine hoeveelheid lucht op een van de rollen na de tweede berm, iets dat de stamgasten op Posh doen zonder zelfs maar te denken, maar voor mij, het was onwerkelijk.

Maar als het seizoen ten einde kwam, ik had nog niet gesprongen dat het dubbele. Maar ik heb het geheel door middel van Stokken zonder te vertragen of te stoppen. Ik had twee goals en bereikt. Maar dat maakte niet zoveel uit want ik was er te doen is, ik was aan het graven en rijden en duwen mijn lichaam en mezelf buiten mijn comfort zone, fysiek, mentaal en emotioneel. Ik heb niet de nadruk op dat één ding was ik niet in staat om te bereiken, maar in plaats daarvan zijn alle vorderingen die ik gemaakt had, omdat er geen negativiteit in de bossen, op slechts een heleboel mensen echt stoked op de fiets.

Het is onwerkelijk en het verwart me als ik hoor dat mensen die, wanneer ze erachter komen dat ik ben aan het leren om te rijden BMX, iets negatief te zeggen of vertellen me "heb ik gebruikt om de rit BMX." Ik wens die mensen kon zien door mijn ogen, want er is niets beter dan bedekt met vuil en bezweet in de bossen omringd door mensen die u wil zien slagen. Die aanmoediging en inspiratie overstemt alle negatieve self-talk die zou proberen over te nemen.

Soms tijdens het rijden zou ik mijn camera omhoog en opnemen van mijn sessies en vervolgens te bekijken. Ik doe dit om mijn vooruitgang en te kunnen delen met andere vrouwen te rijden en ik zie mijn lichaam te bewegen op een manier die ik nog nooit gezien verplaatsen. Ik zie mijn armen sterker te worden, mijn benen steeds meer gespierd en mijn rijden is er meer vocht.

BMX heeft geleid tot een liefde voor fietsen in mij die ik nooit had kunnen bestaan. Ik kocht een tweedehands racefiets al snel nadat ik begon met BMX en een doel van het bereiken van een eeuw rit (100 km) door de tijd ben ik veertig. Ik heb onlangs de slag te gaan op de mountainbike ritten na het leren over de demo-fiets verhuur programma bij mijn plaatselijke fietsenwinkel. Deze ritten kan uren duren en druk op mij om mijn grenzen maar net als ik moeite hebben met het bereiken van een BMX doel, ik ben ER nog steeds mee.

Als ik kijk naar die video ‘ s kan ik letterlijk mijn vertrouwen groeit van een video naar de volgende en het beste van alles, in elke video heb ik de grootste shit-eten grijns op mijn gezicht, want het meest belangrijke ding over BMX is om plezier te hebben. See ya in de bossen!

Taryn Hipp schrijft de zine "lady tanden" en probeert te rijden op haar fiets elke dag. Ze heeft echt hoopt dat je zult komen te Chique Bossen op een dag & ride fietsen met haar.

ladyteeth.com // instagram: @ladyteeth