Falen is geen slechte zaak pt. 2: geen kots, no glory

Mijn nederige kleine blog heeft gezien nogal een piek in het verkeer van de afgelopen week! Als je je weg gevonden hier uit Zag of Chagrijnig Fitness of dit bericht over van Izebel of Chris McDougall ‘ s Twitter-feed – al die gaf me shout-outs in de afgelopen week, wow – staat u mij toe om u te verwelkomen in mijn kleine hoekje van de interwebs. Het is leuk om u, en ik hoop dat je nog overwegen om een tijdje.

Drie weken geleden schreef ik over de boeman bekend als een mislukking, hoe de enkele dreiging van het is vreselijk voor de meeste mensen, maar hoe als je daadwerkelijk face it, je ziet het niet per se zo slecht als je denkt dat het is:

Falen heeft geholpen om mij veerkrachtig. Na al, kan je zeggen je bent stoer als je wilt, maar als je neergeslagen en weigeren terug te krijgen…nou, hoe zwaar ben je eigenlijk? Tegenspoed is een noodzakelijk onderdeel van kracht en macht. Zonder dat, je bent gewoon frontman.

Opdat je denkt dat ik ben gewoon faken omwille van de internet-wereld hier, laat me je vertellen over het afgelopen weekend.

Een van de lokale running speciaalzaken organiseerde een serie van wedstrijden die plaatsvinden op een nabijgelegen spoor dat ik toevallig te houden. Veel van de trail is in de schaduw van bomen en het heeft heuvels en beschikt promenades die kruis wetlands. Het is een van die onverwachte kleine juwelen die Pinellas County heeft verscholen helemaal over de plaats, de aard van de parken die je niet zou verwachten te vinden in een land dat vooral bekend staat als één van de dichtste bevolkte graafschappen in de Verenigde Staten.

Brian en ik heb me aangemeld voor alle rassen, en afgelopen zondag was voor de 10K. De 10K is een afstand die ik heb hard gewerkt, want ik voel me alsof ik een veel ruimte voor verbetering. Je hoeft je niet druk om jezelf zo hard als je kunt doen wanneer u het uitvoeren van een 5K, maar je kan het niet zo gemakkelijk als u zou doen tijdens een halve marathon. Het is een uitdaging, en ik vind dat.

Hoe dan ook, ik had dit doel in het achterhoofd, het doorbreken van de 50-minuten merk. Het was mijn ambitieuze doel, gezien het feit dat mijn PR op deze afstand is 51:32. Ik had gedaan, mijn speedwork, opgevoerd mijn korte afstanden, lange runs gedaan op de bruggen rond Clearwater Beach. Mijn shit was klaar om te gaan. Ik was van plan om het vernietigen van mijn doel.

En voor de eerste drie en een halve mijl van de race, ik was op weg om exact dat te doen. We hadden net de turn-around en we waren op weg terug naar de finish toen ik begon met het gevoel van de meest ellendige gevoel in mijn maag, als een scheikundig experiment gone vreselijk mis.

Ik wist meteen wat er gebeurd is. Ik zou overgeslagen mijn gebruikelijke pre-run ontbijt een banaan, een mueslireep en een hard gekookt ei in het voordeel van…ontbijtgranen. Met melk.

DOMME.

De laatste keer dat ik problemen had tijdens een run, zou ik yoghurt gegeten, alleen om mezelf te vinden spuwen over de fitnessruimte toilet dertig minuten later. Ik zei tegen mezelf dat dit zou wel goed, want ik heb minstens een uur van de spijsvertering voordat de vlucht, maar mijn maag? Gaf ongeveer nul neukt.

Ken je de scène in "Princess Bride" waar Wesley en Prinses Buttercup wandelen door de Brand in het Moeras, en de op handen zijnde komst van de vlam spurt werd aangekondigd door een knallend geluid? Dat is nogal wat gebeurd met mij. Ik was het Vuur Moeras, en mijn Cheerios en melk werden de vlam spurt.

Ik trok naar de kant en eet een paar keer, en vervolgens geprobeerd om te blijven draaien. Was het niet te worden. Ik liep ver uit de route, leunde tegen een schakel hek en begon te veranderen in Reagan van "The Exorcist," minus de hoofd-draaien en Satanische bezetenheid, natuurlijk.

Brian liep naar mij terug, maar stond stil, toen hij zag, hoe hard ik was kotsen. Toen ik eindelijk klaar, hij gaf me de rest van zijn water af te spoelen uit mijn mond. Een paar van de jongens liep voorbij en vroeg of ik in orde was, en Brian zei: "Ze laat het allemaal op de cursus." Zelfs ik moest lachen.

Ik vertelde Brian te gaan zonder mij, en hij vertrok, maar niet voor me te vertellen dat het in orde was om te lopen als ik dat wilde. En dat is wat ik deed…voor ongeveer twintig seconden.

Het viel me op dat mijn maag voelde een stuk beter, hoewel mijn tanden had nog steeds dat rare zure ick gaande, en ik dacht dat als ik liep, ik zou op de loop voor minstens een uur. Maar als ik liep…

Dus ik begon weer te lopen. Ik zou op het idee om mijn doel te bereiken, of zelfs een nieuw PR, dus ik besloot dat ik zou gewoon lopen voor de lol. Ik wil genieten van het landschap, luisteren naar de muziek die ik op mijn iPod afgelopen nacht (btw, Felix da Housecat ’s remix van Nina Simone’ s ‘Sinnerman’ is perfect voor het draaien, zoals Adele ‘ s ‘Rolling in the Deep") en gewoon plezier hebben.

Toen ik op vijf mijl, begon ik het gevoel al sparkly en tintelend, dat onmiskenbare gevoel van genot vermengd met dit overweldigend gevoel van welzijn dat sommigen noemen de "runner’ s high." Het was moeilijk te geloven dat, niet tien minuten eerder, ik was vrij zeker dat ik zou gaan kotsen mijn lagere darm.

Ik zou bijna ingehaald op Brian, die was verbaasd dat ik zo dicht achter, dus besloot hij te stoppen en te wachten voor mij. We liepen samen voor het volgende stuk, en dan zijn we schopte het tot het viaduct over de McMullen Booth Weg, de heuvel af en in de finisher ‘ s chute. Ik ving een glimp op te vangen van de tijd als ik sprintte de laatste 100 meter naar de finish: 53:16. Mijn derde snelste 10K ooit.

Ik was stomverbaasd. Ik was ronduit geschokt toen ik later besefte ik had die derde in mijn leeftijd groep. Ik zat op de vuile tennisbaan, bedekt met zweet en vuil, mijn witte draaiende top bedekt met god weet wat, en lachte en lachte en lachte.

Het maakte niet uit dat ik het niet voldoen aan één van mijn doelen. Wat telde was dat ik al zo naar beneden, dat had ik voelde me zo verschrikkelijk, en in plaats van te stoppen, ik ging door. Toen liep ik in dit zelfde probleem, drie weken geleden, ik heb niet meer die houding. Ik waste mijn gezicht en schoongemaakt uit de rand van het toilet en zei, fuck deze shit, ik ga naar huis.

Ik voelde me alsof ik had verslagen zijn, zoals ik had gevraagd verzuim te komen zitten op mijn rug en pond op mijn hoofd. Ik haatte de manier waarop het voelde, en ik zal verdoemd zijn als ik dat laat gebeuren.

Dus ik deed het niet. En het voelt geweldig.