Falen is geen slechte zaak

Op zondag ochtend, ik snoerde mijn loopschoenen en kreeg het klaar om het hoofd uit de deur voor mijn lange termijn. Ik was vooral blij om te draaien zoals Brian en ik hadden aangemeld voor het Big Sur Internationale Marathon van de dag ervoor was ik klaar met het lezen van "Born to Run’ van Christopher McDougall (oh, en door de manier, bereid uzelf voor op een multi-delige serie over dat boek, want ik vond het zo VEEL), en ik was al "Ja, ik ben een hardloper! I ‘ m gonna run Big Sur. Ik wil het zelf doen, in minder dan vier uur! En dan ga ik een ultramarathon! Yeah!"

Maar ik proef gesteld zich verkeken op een van de meest belangrijke aspecten van een runner ‘ s leven – mijn voeding. Ik zou mijn pre-race-nietjes, dus in plaats van het eten van een paar hard gekookte eieren en een muesli voordat u aan de slag, ik improviseerde met yoghurt en sommige fistfuls van de trail mix.

Stom, stom, stom. Binnen twintig minuten was ik de prijs betalen voor mijn gebrek aan voorbereiding. Tegen de tijd dat ik op dertig minuten voelde ik me misselijk en walgelijk. We stopten het in onze sportschool in de buurt met de bedoeling van het runnen van een paar kilometer op de loopband en het herstellen voordat het weer terug in de godvergeten moeras dat is Florida in augustus. In plaats daarvan ging ik naar de badkamer, knielde in de voorkant van een toilet en gooide alles op de juiste back-up. Als ik spoelde mijn mond, ik vroeg me af of dit was mijn straf van de sportieve goden voor mijn overmoed.

Ik belde mijn run off, op minder dan vier kilometer naar wat verondersteld werd een acht-en-een-halve mijl lopen. We gingen naar huis, en ik ging om te zwelgen in zelfmedelijden voor een beetje. Ik ben niet goed in wentelen, al snel genoeg werd ik na te denken over dit in meer filosofische termen.

Zie, dit is niet de eerste keer dat ik heb gefaald als het gaat om draait. Ik heb bezeerd. Ik heb je gemist "doelen". Ik heb het uit elkaar gevallen. Ik heb een halve marathons die ik was zo voorbereid dat ik gestopt op twaalf mijl, leg mijn handen op mijn knieën en barstte in full-body snikken.

Dit is zelfs niet de eerste keer dat ik heb gegooid tijdens het hardlopen. Ik heb ooit aten zo veel eten de avond tevoren bij mijn schoonfamilie’ het huis dat de volgende dag, toen ik aangemeld voor de lokale Turkije Draf, ik was te vol om te ontbijten. En zeker genoeg, ik betaalde de prijs. In puke. Met minder dan 100 meter te gaan. Ga me!

Maar dit is de zaak, iedereen die concurreert in een sport heeft deze verhalen. In feite, zou ik zeggen dat iedereen die ooit wel iets dat zelfs op afstand uitdagende heeft deze verhalen. Er is geen enkele persoon op het gezicht van deze planeet die kunnen zeggen dat ze zijn erin geslaagd bij alles wat ze ooit te doen (en iedereen die zegt dat ze LIEGT en je moet barsten uit in schamper gelach voordat u uw hiel en weglopen). U kunt geen aparte succes van een mislukking.

Maar als er een fout is dit feit van het bestaan, waarom zijn zo velen van ons bang voor? Ik kan niet spreken voor anderen, maar voor mij, mislukking gekneusd mijn al behoorlijk zwak ego. Het liet me het gevoel vernederd. En misschien nog erger, het bevestigde voor mij de dingen die ik verdacht eigenlijk misschien juist: dat was ik niet goed in iets, dat ik nooit goed in iets en dat ik zou gaan door het leven zonder ooit het bereiken van iets. Dus telkens als ik probeerde iets en is het niet gelukt, ik vond dat als bewijs dat de ergste dingen die ik dacht over mezelf waar waren. En dus…beter om het niet te proberen.

Het is echt triest toen ik leg het uit, maar het was ook waar. Operatieve woord: "was."

Hardlopen heeft geschonken mij een hele hoop mooie dingen, waaronder een rustige houding en kalveren van graniet, maar misschien nog belangrijker zijn de lessen van het pond in mijn hart. Veel van die lessen is over falen.

Ik heb geleerd dat het niet is niet zo eng als ik vroeger dacht. Ik heb geleerd dat het niet per se te betekenen dat ik zuig en mag geven. Falen heeft geholpen om mij veerkrachtig. Na al, kan je zeggen je bent stoer als je wilt, maar als je neergeslagen en weigeren terug te krijgen…nou, hoe zwaar ben je eigenlijk? Tegenspoed is een noodzakelijk onderdeel van kracht en macht. Zonder dat, je bent gewoon frontman.

Beste allemaal, ik heb geleerd hoe te gebruiken het niet als een motivator, om de steek van teleurstelling en frustratie brandstof me de volgende keer. Die halve marathon die liet me ziek en snikken op twaalf mijl? Het volgende weekend, liep ik nog een halve marathon, en die tijd heb ik een nieuw persoonlijk record.

Uiteraard betekent dit niet dat ik hou van het gevoel om iets te doen en mislukt. Ik heb nog steeds haten en uit te gaan van mijn manier om het te vermijden. En ik kan niet altijd worden alle Boeddhistische over. Ik voel me soms als Homer Simpson was iets op toen hij zei: "je Je best doet en je mislukte jammerlijk. De les is, probeer nooit."

Maar ik heb gezien dat de beloning uit te proberen, en ze zijn te mooi en te kostbaar voor mij om ooit serieus overwegen op te geven.

Dus ja, ik gooide tijdens een run die korter was dan elke andere run ik doen tijdens de week. Ik niet alleen gooide tijdens de run, maar ik geroepen uit de draaien in plaats van duwen door. Het is klote en ik ben niet erg enthousiast over deze, en ik zou blij zijn als het nog nooit is voorgekomen in mijn leven.

En toch, deze ochtend, ik werd wakker, en heb ik mijn loopschoenen aan. Ik zorgde ervoor dat ik eet een hard gekookt ei en een mueslireep. Ik zag Big Sur en over die finish in vier uur, en ik kreeg op de weg en ik probeerde het weer.