Fit is een feministische kwestie

Op zondag, heb ik gemerkt het een-jarig bestaan van deze blog. In die tijd heb ik zijn voortdurend onder de indruk en vernederd door de reactie van mijn kleine hoekje van het internet heeft ontvangen. Ik heb met een aantal fantastische mensen die het delen van mijn passie voor fitness, atletiek en feminisme. Ik heb zo veel geleerd van mensen die het oneens met me en de tijd genomen om uit te leggen waarom. Ik heb vond ik mezelf in een cohort van collega-bloggers die blow me away elke dag met hun medeleven en vrijgevigheid. Ik heb ook ontdekt dat het schrijven over mijn eigen problemen heeft me geholpen om te werken door hen in een redelijk effectieve manier. (Bloggen: goedkoper dan therapie!) Ik denk dat je zou kunnen zeggen dat deze blog heeft mijn leven veranderd.

Ik begon met het schrijven en bewerken van deze blog, want ik had steeds diep in de fitness en atletiek voor een paar jaar, en ik zag al deze dingen om me heen die net rijp voor een serieuze feministische analyse. (Of in de woorden van mijn favoriete nieuwe tumblr, PROBLEMATISCH.) Toch zou ik lees allerlei feministische blogs en boeken over feminisme en zines, en er was een grote stilte over deze dingen die ik gaf over diep. Soms zie ik iets over de Titel IX, of misschien zie ik iets over verkrachting cultuur en pro sport, of misschien een tirade over de horribleness van de dieet-industrie. Gesprekken over het lichaam sterk gericht op seksualiteit, en "women’ s health" vrijwel synoniem was met ‘reproductieve gezondheid’. Ik lees het schrijven over het lichaam, over eetstoornissen en vet acceptatie en masturbatie en zelfzorg, alle van essentieel en belangrijk en zo belangrijk is om mij te helpen begrijpen meer over de andere vrouwen van de ervaringen, maar zeer weinig sprak mijn ervaringen en mijn passies als een atletische vrouw die houdt van slam strijkijzer en drop theorie met evenveel aplomb.

Ik denk dat ik kan begrijpen waarom de meeste feministen blijf zo ver mogelijk weg van alles wat te maken met fitness. Ik bedoel, een kijkje nemen op de fitness tijdschriften die lijn de kassa gangpaden in een bepaalde supermarkt. Het is allemaal "flat abs" en "sexy abs" en "platte en sexy abs"en "sexy flat abs" en "sexy plat abs in vijf minuten!" Die shit is als "De Schoonheid Mythe 2: Electric Boogaloo" en laat mij het snijden van grote side-eye als ik bereid te betalen voor mijn boodschappen.

Misschien is het zelfs bedreigend omdat deze jurken tot andere set van schadelijk en beperkend schoonheid normen in dit patina van gezondheid, en die niet wil om gezond te zijn? Maar nu is het niet langer genoeg om net te dun; heb je wat uit een recente fitspo beeld beschreven als "de abs van staal die kunnen verrekenen van de luchthaven van metaaldetectoren." Het is niet genoeg te mager, want wat als je skinny fat? Het is niet genoeg om vrouwen te eten als een spreekwoordelijke vogels. We hebben om te besteden een uur per dag in de sportschool ook. We hebben om yoga te doen en we hebben te doen, terwijl het dragen van dure yoga-broek. We hebben om gewichten op te heffen, maar niet te zwaar, want we zijn nog steeds verondersteld wordt te klein. We just don ‘ t get te bewegen nu.

Het hoeft niet op die manier.

Feministen praten veel over de kracht van vrouwen en meisjes, over de crisis in hen het geloof dat wij hebben allemaal het vermogen om te veranderen onze wereld en ons leven. Nou, niets is bevoegd me heel graag met up-sport en fitness. Zo heb ik gewerkt aan het ontwikkelen van mijn fysieke kracht, mijn emotionele en psychologische kracht toegenomen in lockstep. Toen ik dat zag kon ik stel doelen voor mezelf – grote, ambitieuze doelstellingen en daadwerkelijk te bereiken, is het veranderde de manier waarop ik zag mezelf. Mijn hele leven, ik zou mezelf een verhaal over wie ik was, hoe ik was zwak en bang en gemakkelijk op sleeptouw, maar als mijn lichaam werd sterker en sneller, ik besefte dat ik moest herschrijven van dat verhaal. Mijn nieuwe verhaal van mij moest nemen van het feit dat ik kan nu dingen doen, zoals het voltooien van een marathon of deadlift honderd ponden of dertig push-ups of het uitvoeren van een mijl in minder dan zeven minuten. Het is moeilijk om jezelf als een zwak lafaard als je weet dat je in staat bent om dingen te doen als dat.

Dat soort van vertrouwen is niet links achter in de sportschool samen met bezwete handdoeken. Volgt u door de rest van je leven. Het is makkelijker om iemand te bellen op hun racistische en seksistische onzin of te schreeuwen tegen stalkers op de straat als je weet dat je sterk. Het is makkelijker om te vragen om een loonsverhoging of het nastreven van een geavanceerde mate waarin je hebt een gewillig gedaan eng, moeilijk dingen.

Maar als je hebt geïnternaliseerd de sociale berichten die u zwak bent, omdat je een vrouw bent, goed, bestaande in de wereld wordt een stuk moeilijker dan het hoeft te zijn. En wanneer u nastreven fitness gewoon zodat je kan passen een nieuwe definitie van "sexy" je blijft kopen in een systeem van denken die zegt dat vrouwen de hoogste waarde ligt in de manier waarop ze kijken naar anderen.

Ik denk dat het cruciaal is dat we feministen zich met fitness en atletiek op een manier die deze dingen serieus en erkent hun potentieel om levens te veranderen voor de betere. Het hoeft niet te worden over het haten van jezelf en je lichaam, noch heeft het over het omarmen van de fascistische schoonheid normen. Het kan ook gaan over het liefhebben van je lichaam en de wil om de best mogelijke zorg voor jezelf. Het kan ook worden over het verwerpen van de sociale vergelijking, die zegt een vrouw is zwak en bescherming nodig hebben. Het kan over het herdefiniëren van jezelf als een wezen dat van kracht en macht.

Het maakt niet veel meer feministisch dan dat.

PROGRAMMEREN OPMERKING: ik lid van Vrouwen aan het woord Sport als een medewerker. Ik ben erg enthousiast over deze kans, omdat het betekent dat ik je de kans hebben bereikt u een nog breder publiek met mijn fit-en-feministische-y manieren. Voor nu, ik zal het dubbele posten, zowel hier als op WTS, maar in de toekomst zal ik met het uitfaseren van updates op deze blog en zich meer te richten op mijn blog. Als u wilt om mij te volgen, ik zal bij womentalksports.com/fitandfeminist. En natuurlijk kunt u altijd graag Fit en Feministische op Facebook!