Geachte komen, ik sta met een abortuskliniek – weer

U hebt waarschijnlijk gehoord door nu het nieuws dat de Susan G. Komen Foundation heeft besloten zich terug te trekken honderden duizenden dollars in de vorm van subsidies voor Planned Parenthood, al was het maar omdat de yowls van verontwaardiging afkomstig van het internet waren luid genoeg om wakker dode aliens op Neptunus.

Ik was een van degenen die yowling laatste nacht, voor vele, vele redenen. In plaats van te proberen om het te compileren tot een coherente, journalist stijl stuk, ik ben van plan om gewoon voor het schrijven van een snelle listicle (listicle? Is dat nog steeds een ding?) van de dingen die ik denk zuigen over deze hele zaak.

  • De verhuizing komt een paar maanden na Komen ingehuurd Karen Handel als senior vice president. Handel bracht een groot deel van de 2010 campagne voor de verkiezing van de gouverneur van Georgia, op een platform dat opgenomen defunding Planned Parenthood. Toeval? Ik denk het niet!
  • Komen is het doel van boycots door anti-abortus groepen voor een tijdje, gebaseerd op de ondersteuning van een abortuskliniek.
  • Dit, ondanks het feit dat Komen slechts gescheiden met een paar honderd duizend van zijn honderden miljoenen dollars aan inkomsten verzameld per jaar.
  • De CEO van Komen maakt $459,406 een jaar. Komen gegenereerd $421 miljoen aan bruto-inkomsten in 2010. Het bedrag besteed aan Planned Parenthood in 2011? 680.000 dollar.
  • Komen is een schets in mijn boek voor een tijdje, sinds mijn ex-man van tante koos om te stoppen met deelname aan de 3-Daagse Wandeling voor de Genezing. Haar onderzoek blijkt dat veel van het geld dat zij en de andere deelnemers verhoogd ging het om overhead (zoals, zeg, CEO salarissen) en dat veel van het geld nooit echt gemaakt om goede doelen. Ze stapte haar trouw aan de Avon Borstkanker Lopen, die gaf cheques aan goede doelen op de slotceremonie van hun wandelingen.
  • Komen is ook één van de ergste overtreders als het gaat om "pinkwashing." Pinkwashing is problematisch om verschillende redenen, niet in het minst dat het jurken tot oude platte consumentisme als activisme. Als je wilt om echt een verschil te maken in een zaak, bespaar het geld dat u zou hebben besteed aan een roze tchotchke en doneer direct aan een organisatie die ondersteuning biedt voor uw zaak.
  • Maar misschien is het ergste aspect van Komen pinkwashing ‘ s is dat veel van hun roze-producten bevatten kankerverwekkende stoffen. Ik denk dat dat een manier om uw organisatie in het bedrijfsleven, huh?

RH Reality Check is een zeer uitgebreide post over de politiek en de ideologie van de Susan G. Komen Foundation. Check het uit – het is fascinerend, zij het deprimerend, lezen.

Het intrekken van de steun door te Komen is slechts de laatste in een spervuur van aanvallen naar het hoofd geslingerd van een abortuskliniek in de afgelopen jaren. Ik ben zo fucking ziek en moe van het, vooral gezien het feit dat ik niet horen dat de critici van Planned Parenthood bespreken welke plannen ze hebben voor het vervangen van de gezondheidszorg die Gepland Ouderschap biedt aan miljoenen van onverzekerd en onderverzekerd vrouwen.

Dezelfde mensen die zo hard werken om een abortuskliniek van het bedrijfsleven zijn het dezelfde mensen zijn die zijn aanval op de recente federale gezondheidszorg wet en die klagen over het welzijn van vrouwen en voedsel stempel voorzitters. Ze zeggen dat het is omdat ze zijn pro-life, dat zij de zorg over ongeboren kinderen, maar ze maken het duidelijk elke dag dat zij niet de zorg over het leven die al bestaat, in het bijzonder als dat het leven behoort tot een volwassen vrouw. Dat geldt dubbel als je een volwassen vrouw die geen geld hebben.

De focus op abortus – die ik heftig ondersteunen, in geval ik heb nog niet dat crystal clear – obfuscates het feit dat de overgrote meerderheid van de vrouwen die naar een abortuskliniek gaan niet doen dus voor een abortus. Ze doen omdat Planned Parenthood is de enige plek die hen zal voorzien van de elementaire gezondheidszorg diensten die betaalbaar zijn.

Wil je weten hoe vaak ik ben al naar een abortuskliniek in mijn leven? Ten minste twintig, als het niet meer is.

Raad hoeveel miskramen die ik heb gehad? Zero.

Ik ben daar naartoe gegaan voor uitstrijkjes, voor de geboorte controle, voor borst-examens. Toen ik zonder ziektekostenverzekering – dat is de overgrote meerderheid van mijn volwassen leven – ik ging naar een abortuskliniek. Ik ging naar een abortuskliniek, want ik had geen andere keuze. Ik zal altijd dankbaar zijn Gepland Ouderschap voor het verstrekken van mij met de aard van de barmhartige, de kwaliteit van zorg kon ik anders nooit geboden op mijn eigen.

Als ik boos lijken te zijn in deze post, omdat ik er ben. Maar het is niet genoeg om boos te zijn. We moeten weer onze woede met actie.

Laten we ervoor zorgen Komen en alle andere vijanden van Planned Parenthood weet dat we niet gaan nemen, en dat we bereid zijn om te vechten net zo hard als ze zijn.

P. S. Als u een aantal suggesties heeft, kunt u beginnen met deze lijst.

P. S. S. Door de manier, laat ik me felicitatie Komen op hun nieuwe alliantie met de "let’ s ergeren liberalen!" demografische. U kan nu rekenen jullie met het "fast food" en "Newt Gingrich" zoals de zaken ondersteund door conservatieven waarvan de leidende beginsel in het leven is om als twerpy mogelijk. Goed gespeeld, de Komen. Goed gespeeld.