‘Gewichtheffen kan je leven veranderen’

Naomi de Wethouder is de laatste bekeerling tot de Kerk van Gewichtheffen is Awesome:

Er is een gewichtheffen gebied in mijn sportschool – niet alleen de rijen van dinky handweights door het uitrekken matten, maar het stukje met de squat kooi, de bench press en de machine waar, met beide handen vast, trek je naar beneden gewichten van de grootte van flinke peuters. Ik heb niet gebruikt – nog – maar ik ben van plan om. Ik heb het gewicht van de opleiding sinds vorig jaar en elke sessie duurt me een beetje dichter bij het einde van de handweights en de start van ernstige tillen. Ik ben op zoek naar het op een manier die ik nog nooit keken er naar uit om de oefening voor.

Personal trainers, maar mooi, geef mij lerares flashbacks. Ik ben niet gecoördineerd, zodat de groep de lessen die anderen lijken te vinden van leuk en gezellig – "step, touch-down, wijzigen benen, grapevine, stap veranderen en shimmy" – laat mij het gevoel onhandig en gefrustreerd. Maar ik kan pick-up een gemakkelijk graspable zware metalen voorwerp bevindt, tilt u deze langzaam op en leg hem weer neer. Niet alleen kan ik doen: ik vind I love it.

Lees de rest van haar artikel – die beschikt over een interview met een van mijn helden, Miss Krista van Stumptuous – de Guardian.