Gezond leven: ik denk niet dat dit betekent dat wat groupon denkt dat het betekent

Voor de afgelopen paar weken, ik ontving de volgende mail van Groupon in mijn inbox met de onderwerp-regel "Hier is Uw Gezondheid:"

De e-mail bevat Groupons voor het volgende:

  • Mystic tanning
  • Laser ontharing
  • Cosmetische injecties
  • Microdermabrasie
  • Mani-pedis
  • Massages

Ik scrollde door, ik denk dat ik misschien iets voor sommige spirulina smoothies of sommige Barre Methode klassen – weet je, in lijn met de korting "Real Housewives van Sheboygan" thema van de massa-e-mail – maar de dichtstbijzijnde kwamen zij in alles het naderen van een gezondheid-thema Groupon was voor een massage.

En echt, ik weet niet over u, maar het injecteren van mijn gezicht met een neurotoxine is niet precies wat ik denk als het gaat om "gezond leven." De kliniek moet akkoord gaan op een bepaald niveau, want check out de disclaimer: "Botox kan leiden tot ernstige bijwerkingen die kunnen levensbedreigend zijn, zoals problemen met slikken, spreken of ademhalen." Ik kan niet in staat te spreken of ademen, maar in ieder geval zal ik kijken jeugdige en bedauwd, terwijl verstikkende in stilte. De enige lijnen op mijn gezicht zal worden van paniek als mijn leven langzaam mijn lichaam verlaat. Geen boos 11s voor deze dame!

Ik moest lachen toen ik begon aan deze e-mails, maar toen realiseerde ik me dat Groupon heeft gewoon dezelfde fout als vele anderen hebben gemaakt, die samenvallen "het realiseren van de culturele norm van schoonheid" met "gezond." De voor de hand liggende voorbeeld is vet-shaming, hoeveel mensen doen dit onder het mom van "gezondheidsproblemen" als wat ze werkelijk bedoelen is "ew, vet is bruto," maar ik heb ook veel nagedacht over hoe dun de mensen horen vaak over hoe goed ze eruit zien, zelfs al is die dun is, kan het gevolg zijn van het eten van een aandoening of een ziekte. Ik heb ook veel nagedacht over hoe duidelijk de huid heeft het een synoniem voor een goede gezondheid, hoewel gezonde mensen hebben acne alle tijd. Dat zijn alleen de voor de hand liggende voorbeelden; ik ben er zeker van dat je alles kan denken van talloze meer.

Natuurlijk, er is ook het feit dat veel van wat wordt gedaan in de naam van schoonheid is nauwelijks gezond door een stuk van de verbeelding. Ik heb het over ernstige calorische restrictie, oefening verslaving, het gebruik van chemische stoffen van allerlei soort, over onze lichamen, chirurgische procedures, die kon doden u (en zelfs als ze het niet, nog steeds pijn als een teef), schoenen die permanent schroef-up van uw voeten, en zo verder en zo voort. Historisch gezien is de uitoefening van de culturele schoonheid normen heeft niet echt een rij dat alles netjes met de dingen die bevordering van een goede gezondheid en een lang leven.

(Ik heb niet eens gegaan in de ablism te koppelen, "schoonheid" en "gezondheid" in expliciete termen, die zouden kunnen worden een hele ‘nother post in en van zichzelf.)

Ik kan me niet voorstellen dat er echt een tekort aan Groupons voor bedrijven die zijn eigenlijk op zoek naar de markt hun gezonde levensstijl producten, noch denk ik dat er een tekort van Groupon gebruikers die geïnteresseerd zijn in het krijgen van een beauty-thema-e-mail die aangeboden kortingen op mani-pedis en laser-ontharing. Het zou geweldig zijn als de bedrijf – en bij uitbreiding de hele wereld – kan stoppen als de twee uitwisselbaar zijn, omdat ze niet.