Guest post: van maria kang, het moederschap, en fitspiration

Deze gast post is geschreven door mijn lieve vriendin Suzanne Beste, wiens enthousiaste reactie op dit verhaal lokte veel discussie in de blog van de Facebook pagina van eerder deze week vroeg ik haar om iets te schrijven voor de blog, en ze maakte deze prachtige essay over haar ervaringen als moeder en een loper. Ik ben zo vereerd te publiceren deze op de blog, en ik hoop dat u geniet van het lezen zo veel als ik deed. Laat haar weten wat u denkt in de comments hieronder.

Laten we praten over excuses. Als je net bent begonnen op een fitness-reis, zoals ik heb, memen zijn overal. Zij regeren fitness blogs, Twitter-accounts, memes… noem maar op.

En de meeste van hen brengen dezelfde boodschap aan hun lezers.

Nee. Excuses.

"Excuses zijn nutteloos. De resultaten zijn van onschatbare waarde."

"Je kunt de resultaten of excuses; nooit beide."

En natuurlijk deze:

Deze foto viral ging onlangs, en was het onderwerp van controverse voor de vrouw, Maria Kang, een herstellende bulimisch, moeder, en de fitness-liefhebber die gestart zijn met de non-profit Fitness Zonder Grenzen om de kinderen te helpen gezonder leven. Een goed doel, die moet worden geprezen, samen met Maria reis uit het herstellen van een eetstoornis voor het leven van een gezonder leven en het creëren van een mooie familie.

Maria is kritiek uit verschillende hoeken, van haar uiterlijk om haar kleding om haar vermogen om een goede moeder te zijn. Terwijl ik denk dat een deel van de kritiek op haar is oneerlijk, vooral de claim dat ze een slechte moeder die met haar drie (schattig!) kinderen, terwijl ‘schaars gekleed’ in training gear of voor tijd vrijmaken om uit te werken, er is iets dat moet worden gezegd over de manier waarop ze ervoor gekozen om het frame van haar boodschap aan haar volgelingen, en bij het grote publiek. Ik heb een nogal gepassioneerd ontvelling van Kang ‘ s bericht "Wat is Uw Excuus?" op de Fit en Feministische de Facebook post dat in principe samengevat mijn punt:

"Ik heb geen behoefte een aantal ‘gewone’ moeder met een f– six-pack fitspo mij en andere moeders zoals ik in een f– eetstoornis. UGH…. Fitspo kan zuigen."

In een groot deel van mijn reactie was een opbouw van kijken naar de verschillende fitness-accounts op mijn Twitter-feed lambast mij en hun duizenden volgelingen met soortgelijke berichten per dag. Het is als een uurwerk voor deze sites; bijna ieder uur, en vrijwel iedere 15 minuten als u verschillende exemplaren, zoals ik doe, deze accounts tweet affirmaties tussen workout routines en gezonde recepten. De mantra ‘ s zijn duidelijk en absolute; geen excuses, ooit. Ooit. Ze tweet foto ‘ s van afgetrainde buik, perfect ronde billen, en mooi gevormde benen met routines die alle, maar garanderen dat u – ja, U!! – zal dezelfde resultaten krijgt.

Maar je moet het graag genoeg willen. En nooit stoppen. En GEEN EXCUSES!! Vervolgens kunt u ook de foto past perfectie. Net als Maria Kang.

De allure van deze websites, van wat ik leerde was ‘fitspiration" of "fitspo" memes, verleid me, toen ik begon weer te lopen na bijna twee jaar geleden. Ik werd gepompt! Trappelen om te gaan met mijn nieuwe thuis-workout routines tijdens de dagen dat ik niet joggen buiten door mij of met mijn zoon, tussen de dutjes en marathoning afleveringen van Breaking Bad.

Maar toen ik de groeven dieper in de waanzin, dat was fitspo, evenals het lichaam dysmorphism-stimuleren van ‘thigh gap’ – trend. Het leek mij dat de "No excuses!" mantra is een beetje als een gateway drug te gevaarlijker berichten voor elk individu willen om fit te worden voor welke reden dan ook. Geen excuses, ooit. Het fanatisme, de ijver met die perfectie wordt gestreefd in deze kringen boezemde mij angst in.

Er is iets zo absolutistische, zo veroordelend over de "No excuses!" meme en de manier waarop het verpakt is met de zogenaamde "perfectie." Het is iets in de manier waarop Maria Kang de foto hierboven bevordert haar fysieke superioriteit ten opzichte van haar publiek, in het bijzonder in de manier waarop de camera vangt het samengesteld schoot van Maria en haar kleine jongetjes. Maria lijkt te zijn in prima gezondheid, fit en mooi. Door het plaatsen van de afbeelding op haar site heeft nu rond de 115.000 volgers, ze waarschijnlijk verwacht worden gekoppeld rond het internet op andere fitness-sites en blogs. Ze ingelijst haar afbeelding met de vraag "Wat is uw excuus?"

Met deze schurende vraag aan haar volgers en wie bekijkt de foto, Maria nodigt zichzelf op te leggen in haar perfectie op haar publiek. En het is heel duidelijk wie ze probeert te bereiken, die ze wil bewondering uit: vrouwen zoals ik, moeders met een druk leven proberen te fit workout routines in tussen werk, klusjes, quality time met de kinderen, en het vinden van een stukje rustige tijd voor onszelf tijdens de dagen zijn veel te kort. Ze vertelt ons dat we geen excuus om niet het lichaam ze heeft. Geen. Ga er dus op uit en werk je kont af, en je zult kijken en worden perfect, net als haar!!!

Beloofd!

Het is niet zo dat ze alleen in veeleisende absolute perfectie, fysiek en anderszins, uit de vrouwen, vooral van moeders. Ik ontdekte na de geboorte van mijn zoon, Ian (licht van mijn leven mijn kleine man is…. ook is hij een grote lastpost-in-opleiding) die steeds een moeder betekende het openen van jezelf aan de wereld voor ongevraagde advies en oordeel. Perfect strangers zal komen en u vertellen hoe de zorg voor uw kind, jammer, ergernis of frustratie van het vullen van hun ogen als je het zegt "Bedankt, maar nee bedankt." Opa en oma stream feedback voortdurend in je oren, vertelt je alles wat je moet doen en alles wat je verkeerd doet. Artsen, verpleegkundigen en vroedvrouwen, zal u vertellen in hun kantoren hoe je moet voeden van uw kind. Afhankelijk van waar u woont in het land, gewoon de loutere vermelding van kunstvoeding of met de vraag of kunt u borstvoeding geven aan uw kind tot ze twee kan leiden tot een veroordelend glans en uur van lezingen over de schade zal toebrengen aan uw kind als een van beide te pas komt, en niet te vergeten de steen koude blikken die je krijgt van andere moeders die het niet eens zijn met uw keuzes.

En dan zijn er nog de boeken. Er zijn altijd boeken. En boeken hebben de agenda ‘ s en komen op je af met de statistieken in de wereld, overtuigend in hun volkomen gerechtigheid.

Er is een voordeel aan dit overschot van de informatie die de moeder ontvangt. Er is dus veel advies en steun gegeven die u kunt waden door de informatie en komen met iets dat bij uw levensstijl past beste. Maar je hebt om te navigeren door de slechte berichten, het oordeel, en andere goed bedoelde onnadenkendheid dat voor sommige mensen, kan leiden tot persoonlijke, traumatische geschiedenis.

Dit brengt mij terug naar Maria Kang en de insidiousness van andere fitspo memen. Het is een complex probleem, omdat goed advies en bevestiging kunnen geven van een persoon die een geheel nieuwe kijk op het leven. Toen ik begon te rennen met mijn vrienden als ik woonde in Boston, ze gaf me advies en affirmaties en ondersteuning. Al mijn vrienden waren al fitter en enorm veel lopers in vergelijking met mij, dat maakt niet uit. Ze liep met me, ze liepen met me, ze lachen met mij, en zij mij waardeerden, en wat mijn lichaam zou doen, zelfs als ze zouden kunnen doen dezelfde activiteit beter. Hardlopen op zich was leuk, zeker, maar het was hun aanmoediging, hun feedback en hun ondersteuning die gemaakt is uitgevoerd speciaal voor mij. En het werkt nog steeds aan deze dag. Ik stel je loopt langs de kant van hen rond Jamaica Vijver of in Brookline, terwijl ik de 1500 km in Californië.

De keerzijde van de medaille is belichaamd in Maria ‘ s meme. Had de foto weergegeven Maria in het midden van haar trainingen, of haar familie was opgenomen of niet, of iets leuks wil gaan doen met haar familie dat toonde hun actieve levensstijl, is het verwijderen van de krankzinnige mantra van "Wat is uw excuus?" Ik zou het niet schrijven van dit recht nu. Ik zou applaudisseren haar. In plaats daarvan een foto van haar, richt zich op haar fysieke verschijning als een moeder van drie kinderen. Het plaatst haar als het toppunt van schoonheid par excellence, verkrijgbaar doel de perfectie als ze pronkt met haar ongelooflijke abs, zo dwong me om mezelf zie in haar ogen.

Er zijn tijden wanneer excuses zijn niet te vermijden, niet te vermijden. Mijn zoon schema elke dag is voorspelbaar…totdat het niet. En soms, dingen pop-up of ik een pauze nodig of ik word ziek of Ian ziek wordt. Het leven gebeurt. Ik ga met de stroom. Ik werk wanneer ik kan, ik eet zo gezond mogelijk en leer ik mijn zoon om te bewegen en goed te eten ook. Nog Maria boodschap vertelt me dat niet goed genoeg is, als of ik niets doen, geen prestatie-of persoonlijke beste, ooit zal mij leiden tot het verkrijgen van het perfecte lichaam, een totaal "Maria Kang."

Dat is het probleem, daar in een notendop. Bevestiging en ondersteuning is nooit zo goed als het beoordelen van mij op hetzelfde moment. Als alleen de mensen die mij beoordelen de manier waarop Maria ‘ s meme rechters mij zou bereid zijn om een discussie over deze houding dan misschien, heel misschien, kunnen we beginnen om de manier te veranderen fitspo werkt.

Echter, door haar eigen woorden van Maria niet lijkt te willen die discussie. Dit is van haar niet-echt-een-excuses-aan-alle verontschuldiging:

"Het spijt me dat je nam een beeld, en resoneerde met het op zo een negatieve manier… Wat ik wil zeggen is dit. Wat je interpreteren is niet MIJN schuld. Het is van jou. De eerste stap in het bezit van je leven, je lichaam en je lot is, om de gedachten die komen uit je eigen hoofd. Ik heb niet te maken. U heeft gemaakt. Dus als u wilt doorgaan met het ‘haten’ van dit beeld, wennen aan een hekel aan veel andere dingen voor de rest van je leven." (Van haar Facebook-pagina.)

Nee, Maria Kang. Als lezers een probleem met de manier waarop je ingelijste uw bericht het bericht dat u waarschijnlijk verwacht dat het gaan virale omdat u probeerde te inspireren "de persoon die voelt zich volkomen overweldigd, [dat] ze controle over hun eigen lot," (Yahoo! Glans) en het bericht is gebroken. Het afsluiten van de mogelijkheid om een gezonde discussie en dialoog alleen maar verder zullen bevorderen en in stand houden van de vicieuze cirkel van schadelijke fitspiration. Erger nog, schadelijk fitspo gemaakt door de mensen die we zoeken voor fitness en lifestyle advies. Maria legt alle schuld op de lezers, net als mezelf, die blijkbaar zo een negatief zelfbeeld dat we het meegeven van deze haatdragende perceptie van onszelf op haar eigen (ideaal) beeld.

Okay, dan. Bedankt voor dat.

Ik laat je van twee foto ‘ s van mezelf van mijn laatste 5K trail race op 12 oktober in de prachtige, zonnige San Rafael. Zij zijn een van mij poseren met mijn zoon voor de wedstrijd, in een poging om hem om me een kus. De andere is mij instelling uit bij de start van de race. Ik ben er trots op dat ik mijn beste resultaat in een wedstrijd, als tweede in mijn leeftijd groep en achtste in het algemeen.

Maar laat me je vertellen over de andere dingen over mij ik ben zeer trots op. Er is mijn poochy buik die mijn zoon voor negen maanden, en mijn heupen, die hem veel ruimte om te groeien. Ik ben ook gewoon trots op mijn benen, die mij dragen voorbij de finish in mijn races.

Zie je die glimlach? Dat is mij iets te doen ik hou omringd door de mensen waar ik van hou in een lichaam dat ik van je hou, onvolkomenheden en al.

Ik ben blij dat de camera was er voor het vastleggen van de.