Haten fitnessruimte, menarche edition (gastpost)

Tori is, onder andere labels, een feminist, een yogi, en een leraar in het Zuiden van Arizona. Ze werkt met haar school te maken van yoga meer toegankelijk voor studenten en personeel en blogs op elk Moment Yoga om hetzelfde te doen voor de lezers online.

Ik was gediagnosticeerd met endometriose — een aandoening waarbij het slijmvlies van de baarmoeder groeit in verschillende plaatsen waar het niet hoort — op 28-jarige leeftijd. Echter, ik heb mijn eerste periode tijdens mijn eerste jaar van de middelbare school. Dat vrij goed overeen met het gemiddelde van 12 jaar diagnostische vertraging voor mensen die eerst de ontwikkeling van endometriose symptomen, terwijl in hun tienerjaren.

Mijn eerste menstruatie was een overstroming, en het gebeurde tijdens de herfst van mijn negende rang jaar, net voor de kapel. (Ja, ik ging naar een school waar we waren kapel elke dag.) Gelukkig, mijn homeroom teacher, die was belast met het bijhouden van mij in die tijd, ofwel niet gezien of begrepen waarom mijn vriend en ik gingen naar de badkamer.

"Hier," mijn vriend N zei, overhandigt mij een pak van Pamprin. "Mijn moeder gaf me deze te houden met mij op school."

"We zijn toch niet de bedoeling om dat te doen?" Ik vroeg, slikken twee. Ik draaide mij om en staar naar mijn kont in de spiegel. "Verdomme, dat is gekleurd."

"Ik heb nog een shirt," N aangeboden. "Je zou kunnen dragen en bind je trui rond uw taille. Het ziet er misschien raar, maar het zou je door de rest van de dag op school."

"Vergeet school," zei ik, als er nog een golf van pijn schoot door van mijn rug naar mijn dijen. "Dit fucking pijn doet; ik ga naar huis."

De raadgever, de enige vrouwelijke docenten in het kantoor, had echter andere ideeën. "We zijn niet typerend voor het verzenden meisjes thuis alleen maar omdat ze hun menstruatie," zei ze. "Je bent niet echt ziek, en we niet willen dat je in de gewoonte van het naar huis gaan een keer per maand."

"Mevrouw H." ik was in de buurt van tranen. "Ik weet niet als ik ziek ben, maar ik weet wel dat ik niet goed genoeg om vandaag op school. Neem dan kan ik naar huis gaan?"

Ze zuchtte. "Weet je wat? Waarom geef je het nog een klasse? Als je nog steeds zin om naar huis te gaan na dat, zullen wij contact opnemen met uw moeder."

Ze stond op, liep terug naar haar kantoor, en sloot de deur. Ik verliet het kantoor en ging direct naar de dichtstbijzijnde badkamer om mijn pad, proberen en zoek de geheime bergplaats van ibuprofen rollen rond de bodem van mijn rugzak, en na te denken. De volgende periode was fitnessruimte, en als er waren drie dingen die ik niet wil doen in deze wereld, zij waren:

 • Uit mijn bloed bevlekte broek in de voorkant van dertig andere veertien-jarigen, veel van wie ik wist dat zij waren niet geneigd te zijn om te begrijpen of charitatieve in de richting van dergelijke situaties.
 • Veranderen in groen polyester korte broek. Mijn moeder gebruikt overnachtingen regelmatig pads [protip: er is een erfelijke component te endometriose, maar door technologie en toegang tot problemen, niet iedereen die er zal zijn gediagnosticeerd], dus het voelde alsof er een gestoffeerde matras hangen in mijn kruis. Ik was er zeker van dat het zou worden zichtbaar is onder een dunne materiaal, als iemand gaf te kijken. En ik had nog niet de briljante retort, "Goed, sluit vanaf mijn kont!"
 • Spelen trefbal. Gewoon. Nee. Mijn bekken al voelde alsof het zou gaan ontploffen. Geen manier kan het vooruitzicht van te zijn geraakt met een bal van alles behalve handig.
 • Natuurlijk, ik heb niet voor een minuut verwachten dat Mevrouw D om sympathie op te brengen, vooral omdat ik werd teruggestuurd met de expliciete instructies te geven het een meer klasse." Toch kon ik hopen.

  "Kan ik buiten zitten vandaag?" Ik vroeg haar naar binnen kantoor, terwijl andere studenten werden ingevoerd, te praten en je te veranderen. "Ik voel me niet goed."

  "Wat is er mis?" Ze klonk geïrriteerd, alsof ze had al aangegeven dat er wat zou gaan komen uit mijn mond was een ‘getting out van studio’ excuus en het was gewoon wachten om het te horen.

  "Ik heb mijn tijd," fluisterde ik bijna.

  "Heb je een doktersverklaring?" Ze keek niet op.

  "Ik heb het vandaag," ik geprobeerd te verduidelijken.

  "Ik laat u niet van de meisjes uit de sportschool zonder een doktersverklaring. U kunt suck it up and deal met een beetje kramp."

  "Het is niet een beetje kramp," ik erop, klaar om te gooien een kleine driftbui. "Het is net als iemand probeert om me zag in de helft. Ik ging in de kapel, en ik ben op mijn tweede pad sindsdien." Ik niet vertel haar over de aanhoudende pijn door meerdere rondes van medicijnen, het uitzoeken van — waarschijnlijk terecht — dat het niet goed zou komen.

  Ze eyed mij. "Er is geen noodzaak om te overdrijven. Als u niet beschikt over een arts er rekening mee, weigering om deel te nemen is zonder geldige reden. Ik stel voor dat je kleding uit."

  Dus dat deed ik, met mijn kont stevig ingeklemd in een hoek van de kleedkamer. Ik wilde protesteren meer, maar op dat punt, dat wist ik niet wat ik meemaakte was niet normaal, niet alleen mijn onvermogen om te gaan door een lage pijn tolerantie." En om eerlijk te zijn volledig, op zijn veertiende, ik had een neiging om te krijgen huffy op rekening van gedacht onrechtvaardigheden alleen te krijgen over mezelf later. Ik dacht dat ik goed was, maar er had zo veel keer als ik dacht dat ik recht in het verleden — met uitzondering, natuurlijk, dat ik eigenlijk al mis.

  Dus ik kleedde me uit. Ik kreeg in mijn positie te rekken. Ik strekte, een soort van, zo veel als ik kon terwijl het proberen om zo weinig mogelijk te verplaatsen. Ik liep mijn twee warm-up ronden. Ik rij op mijn kant van de fitnessruimte te spelen dodge ball.

  En dan is er nog een golf van pijn hit. Ik gleed naar beneden de fitnessruimte muur totdat ik het zat, leunend tegen en knuffelen mijn knieën. Blijkt dit was een redelijk effectief defensieve positie voor de dodge ball, ten minste onder de spelers die middelmatige doel. Ik was in staat om te zeggen, net zoals dat voor de meeste van de tijd voordat ik werd geraakt en uit.

  Blijkt dat ik zou hebben gered van mijn inspanning wel. Mijn ‘weigering om deel te nemen" werd gekenmerkt zonder geldige reden toch.

  Wilt gast blog voor Pasvorm en Feminist? Hit me up op saltonmyskin at gmail dot com.