Haten fitnessruimte, schaal edition (gastpost)

Ik heb niet altijd een hekel aan gym.

In de eerste klas gym class bedoeld zippen rond de gymzaal aan die kleine kont scooters, leren hoe om te springen touw, en oefenen Belangrijke Vaardigheden zoals hoppen op en neer op één voet. Deze bereidde me voor op alle latere tijden toen ik liet vallen van zware voorwerpen (dozen, stenen, archiefkasten) op mezelf; ik wist hoe te reageren.

In de vijfde klas, lichamelijke opvoeding was nog steeds in wezen goed. De moeizame dagen — zoals het uitvoeren van de meter (vier keer rond een saai bakstenen gebouw staren op dezelfde 30 paren van groen polyester korte broek) en het verspringen (want we hadden geen mooie, zachte landing pit) — waren weinigen en ver tussen. In de tussentijd, heb ik ontdekt dat ik kon, in feite, basketbal — dat er mogelijkheden om te compenseren voor mijn gebrek aan doel en het gebruik van mijn bredere lichaam tot mijn voordeel, dat zelfs als ik niet kon schieten, het was niet verstandig om tussen mij en een rebound. Ik heb geleerd dat er verschillende sporten en verschillende manieren om goed in die sport.

Ik wilde nooit de haat van de fitnessruimte.

Maar in de negende klas, onze eerste PE-eenheid was concurrerende geschiktheid testen. Zoals in onze klas voor elke test — aerobics (het uitvoeren van), spierkracht (situps en pushups), flexibiliteit (diverse stukken), en de lichaamssamenstelling (BMI) — zou worden bepaald door onze positie ten opzichte van onze klasgenoten. Dat klopt. Een deel van onze klas werd bepaald door onze lengte en gewicht in vergelijking met de hoogte en het gewicht van onze klasgenoten.

Het was de bedoeling om een eigen, geacht vertrouwelijk te zijn. Natuurlijk, in een middelbare school waar gossip werd geslingerd zoals poep van een aap, het was allesbehalve. Zowel de maatlatten en de schaal werden opgericht in een hoek van de sportschool. De rest van ons werden verondersteld te werken aan iets waarbij onze opmerkingen. Waren We niet: we waren allemaal shushing onszelf en elkaar proberen te luisteren iedereen nummers van Mevrouw D. riep ons één voor één.

Toen ze riep mijn naam, ik werd bang, omdat ik wist iedereen te luisteren en omdat op die leeftijd, ik was heel erg bezig met cijfers. Het idee dat ik beoordeeld op mijn lichaam zelf, in plaats van wat mijn lichaam of de hersenen bereikt, was nieuw voor mij. Het tegengesproken alles wat ik begrepen over het punt van de gym class, die was om Dingen te Doen.

Ik heb dingen. Ik stond met mijn rug naar de maatlatten terwijl Mevrouw D. gedrukt op de bovenkant van mijn hoofd met een liniaal. "Om ervoor te zorgen dat we niet geven u credit voor uw haar," zei ze.

"Mijn haar is een deel van mijn lichaam," ik zei, maar het was een betwistbaar punt op twee fronten. De eerste is dat mijn haar was volkomen schone en vlakke, toe te voegen niets aan mijn lengte. (Op de plus kant, tenminste ik niet hebben om rond te lopen met gedeukte haar voor de rest van de dag.) De tweede die drukte ze hard genoeg dat ik eigenlijk voelde compressie in mijn nek. Het deed geen pijn, precies, dus ik denk dat ik flinched meer van verrassing dan van de werkelijke pijn — maar ik flinched toch. Het was een fatale fout.

"Vijf-vier," ze aangekondigd.

Dat was verkeerd, en ik wist het. Ik had ze een fysieke zowel voor de middelbare school en een ander het jaar daarvoor voor de sport in de achtste klas. Ik werd stevig vijf-voet-vijf beide keren. Overtuigd door mijn familie dat ik was beschamend kort al, dat ik bereid was om te betogen van mijn extra inch. "Maar — "

"Ik doe twee centimeter voor schoenen," Mevrouw D. uitgelegd. "Het is in orde. Ik doe het voor iedereen."

Ik dacht dat ik haar vertelde over mijn wetenschap klasse, waar waren we leren hoe op te meten met een nauwkeurigheid, benieuwd of ze had genomen, zoals een klas en als dat zo is, had ze doorgegeven? In plaats daarvan, stapte ik op de weegschaal.

Mevrouw D. gleed de balans over. "Dertig-één… twee en dertig… drieëndertig." Het zwaarste gewicht dat ik had gehoord, voor iemand van mijn lengte, de tweede zwaarste gewicht hoorde ik de hele dag. "We moeten ervoor zorgen dat u het uitvoeren van een aantal van die uit."

Never mind, natuurlijk, de fysieke activiteiten was ik al bezig met die opgenomen paardrijden en weggooien kraampjes zeven dagen per week. Never mind dat ik dat massa te gooien hooibalen en overtuigen duizend pond dieren die ik was groter dan ze al waren. Never mind dat wat mijn lichaam deed was voor mij precies wat ik gevraagd heb. En let nooit op dat ik het soms niet in woorden uit te spreken, mijn gedachten totdat het te laat is.

Ik scande de lichamen van de studenten die dan nog niet zijn gewogen, op zoek naar iemand met een BMI groter dan de mijne. Zelfs toen ik besefte hoe verkeerd dat was, maar het was belangrijk dat mijn lichaam niet de "slechtste."

Het kostte me jaren om te erkennen alle manieren die dag was van het mislukken: dat de metingen waren niet eigen, dat ze een deel van ons klas voor klas, dat we werden afgezet tegen onze klasgenoten in plaats van een geaccepteerde standaard van gezondheid, dat BMI werd gebruikt als een betrouwbare indicator van de lichaamssamenstelling, dat sommige van de metingen zijn de nodige vraagtekens te plaatsen, dat ze kwam met een aanbeveling om gewicht te verliezen zonder eerst te vragen over mijn dieet en lichaamsbeweging.

Wat een ontsteltenis mij het meest, al is — en wat herkende ik meteen, was dat dit ging om een klasse waar wat mijn lichaam leek geteld voor zoveel als wat het kon doen. En dat mijn directe verdediging is om te zoeken naar een ander lichaam te schande.

Tori is, onder andere labels, een feminist, een yogi, en een leraar in het Zuiden van Arizona. Ze werkt met haar school te maken van yoga meer toegankelijk voor studenten en personeel en blogs op elk Moment Yoga om hetzelfde te doen voor de lezers online.

Wilt gast blog voor Pasvorm en Feminist? Hit me up op saltonmyskin at gmail dot com.