Het belang van zelfzorg

Voor de afgelopen week en een half jaar of zo, ik heb te maken met een reeks van onverklaarbare hoofdpijn. Mijn tempel zal kloppen voor een dag of twee, dan zal ik wakker en mijn linker tempel zal het pijn doen. Een paar dagen later, de pijn is in de voorkant van mijn hoofd. Mijn normale remedie – veel water en sommige Aleve – niet veel.

Mijn nurse practitioner heeft gewerkt om mij te helpen uitzoeken wat er aan de hand en kan ik gewoon even zeggen dat ik zo gelukkig om een goede gezondheid verzekering, en dat het een aanfluiting dat de gezondheidszorg zoals deze is niet toegankelijk voor zo veel mensen? – maar ik vermoed dat dat de oorzaak is een vrij banaal: stress.

Dit is niet de eerste keer dat ik merkte dat ik getroffen door gezondheidsproblemen veroorzaakt door geïnternaliseerd stress. Het lijkt een kenmerk van mijn persoonlijkheid, eigenlijk. Ik neem al mijn stress -, wad-up als een vuile handdoek en stop het in mijn buik of mijn hersenen, waar het woekert waardoor totdat ik kan nauwelijks mijn hoofd draai, zonder wincing.

De afgelopen tien dagen zijn een pijnlijke herinnering aan hoe belangrijk zelfzorg is als het gaat om het leven van een functionele levensduur. Laat staan het feit dat je echt niet van veel gebruik met iemand anders als je het bestrijden van pijn of ziekte van de tijd. Het moet voldoende zijn om de wil gewoon goed voelt.

Hoe maak ik mijzelf het goed voelt? Hier is mijn standaard lijst:

Ik probeer genoeg te slapen. Soms is mijn werk schema is zodanig dat ik wakker om 3:30 uur (Yay TV nieuws!) Op de dagen dat u voldoende slaapt" just ain ‘ t gonna happen. Maar afgezien van dat, ik maak een bewuste poging om minstens acht uur slaap. Ik moet wel. Als ik slaaptekort, ik maak fouten. Ik ben humeurig. Ik schrijf als shit. Plus, de slaap is geweldig. U zult nooit meer om me te overtuigen anders.

Ik drink veel water. Ken je die mensen die altijd rond kannen water? En die altijd een slok van hen? Yep, dat ben ik. Rechter als het moet.

Ik eet wanneer ik honger. Me wilt zien in Beastmaster uit de Hel modus? Praat me toen ik nog niet gegeten in zes of zeven uur. Als je geluk hebt, heb ik het niet rippen van uw arm uit en sla je dood.

Ik ga naar de sportschool op mijn middagpauze. Ik weet dat dit lijkt overdreven en raar, maar ik kan het niet overdrijven hoe geweldig het is om te worden in staat om de dertig minuten uit het midden van mijn dag te gaan slam sommige zware metalen rond. Het is net een inenting tegen ergernis.

Ik ga voor een run ten minste om de andere dag. Eens, ik niet ga voor een run voor twee dagen. Op de derde dag, ik ging voor een run en geplaatst op Facebook. Mijn baas zag de update en zei: "God zij Dank! Caitlin wordt weer normaal!"

Ik goof off. Ik hou van goof off. Ik speel op Facebook, ik kijk naar rare dingen op het internet, kijk ik televisie, ik lees boeken en zines. Goofing af is geweldig en noodzakelijk zijn. Serieus, wat is het punt van dit alles als je niet kunt hebben wat plezier?

Helaas, dit was duidelijk niet genoeg. Dus ik probeer nu deze:

Het nemen van een yoga les. Ik gebruikt om aan yoga te doen enkele jaren geleden, maar ik ben gestopt voor…ik weet niet echt waarom. Hoe dan ook, het lezen van elk Moment Yoga me veroorzaakt te heroverwegen, dus nam ik mijn eerste yoga les van gisteravond, en ik vond het geweldig. Ik liep in het gevoel volledig aggro en vertrok met het gevoel rustige en blissed out. (En ook pijnlijk, maar op een goede manier!)

Hardlopen zonder muziek. Vanmorgen tijdens mijn run, zag ik de zon kwam op in de meest schitterende kleuren roze en oranje. Ik raakte pauze op mijn iPod – the Chemical Brothers ging niet echt met de scène – en ik liep tijdens het kijken naar de zon opkomen en luisteren naar de vogels.

Mediteren. Mediteren is fucking hard, yo. Ik weet het, ik weet ze niet noemen het een praktijk, omdat iedereen verandert in de Maharishi bij het sluiten van hun ogen, maar toch. Maar ik heb wel een paar keer geprobeerd in de afgelopen paar dagen, en zelfs de daad van een poging om te mediteren – van gewoon heel stil en rustig – heeft een kalmerend effect op me.

Bezuinigen op alcohol. Ik ben geen grote drinker, maar ik genieten van mijn bier. Ik weet ook dat het hebben van twee bieren lijkt te maken van mijn hoofdpijn erger nog, de dag na. Het is een beetje een no-brainer, ja?

Hoe is het met u? Wat doe je om voor jezelf te nemen?