Het bestrijden van de stiekeme self-haat spiraal

Ik wou dat ik wist wie ik zou deze credit. Voel je vrij om commentaar met die info als je het weet.

(De titel is een take-off op Overdrijving en een Half "Sneaky Haat Spiraal," die trok mij uit een Stiekeme Verdrietig Spiraal van vorige week. Crediteren, wanneer het door!)

Het eerste ontwerp van deze post was een beetje een klaaglied over lichaam haten, en in het bijzonder hoe het lijkt bijna endemisch is onder de vrouwen en meisjes die ik heb gekend in mijn leven. Het werd gevoed door een trifecta van de gebeurtenissen: ik nam deel aan een gesprek over dit onderwerp op tumblr laatste week, daarna keek ik "Mean Girls" in het weekend, en ik zag een vriend van mij post een status update op Facebook, waarin ze verwijst naar een scène in "Mean Girls", terwijl praten over haar interne kritiek.

Maar als ik lees over wat ik had geschreven en perfect frank, terwijl ik eigenlijk schrijven – ik realiseerde me dat ik zei niets nieuws, ik was bij te dragen niets van waarde aan het gesprek. Ik bedoel, we weten dat vrouwen – en ook steeds meer mannen zijn ontevreden met hun uiterlijk, en dat veel van ons voelen grote druk om te knijpen onszelf in deze saaie beetje definitie van "schoonheid", en dat de druk is zo groot dat we het gevoel alsof we gefaald hebben als menselijke wezens, als we niet voldoen aan die norm.

En weet je, ik wil echt niet dat dit een ruimte waar mensen komen om te worden herinnerd aan hoe slecht we kunnen gemaakt worden om te voelen over onszelf, en vooral over dingen die buiten onze controle vallen. Ik zou eerder spreken over wat we kunnen doen om te weerstaan aan deze druk, om terug te vechten tegen alle berichten die zeggen dat de enige manier waarop een vrouw kan kijken op zich is met zelf-afkeer en walging.

Hier is wat ik heb.

 • Vergeet niet al de leuke dingen die uw lichaam kunt doen.Ik kan dertig push-ups, het uitvoeren van een mijl op zeven minuten, body surfen en snorkelen. Ik kan gaan wandelen, yoga doen, schiet een basketbal en zwemmen in de oceaan. Kan ik spelen met mijn katten, chase mijn hond rond het huis en gooi peuters rond op een zodanige wijze dat ze een gilletje van plezier. Ik kan een hoop dingen, en niet één van hen heeft iets te maken met de omtrek van mijn dijen of de distributie van haar op mijn lichaam.

  Uw lijst zal anders zijn dan de mijne, uiteraard, maar de dingen die op je lijst staan niet minder prachtig en wonderlijk.En ja, dit is een advies dat is bijna altijd gegeven in dit gesprek, maar dat is omdat het werkt. Wanneer je jezelf als een doener en een acteur in je eigen leven, wordt het een stuk makkelijker om te stoppen met denken van jezelf als een object te zijn blik viel op door anderen (oh, hallo daar, Laura Mulvey!). Uw primaire waard is niet meer gevonden in uw waarde als een sieraad, en in plaats daarvan zich in uw waarde als een mens met een agentschap van haar eigen.

 • Stel jezelf de vraag of je zou zeggen dat zulke dingen op een andere persoon. Nee? Je zou nooit zeggen een andere vrouw dat haar kont te groot is en dat haar enkels zijn te vogelachtige en dat ze haar duimen zijn raar? Waarom niet? Nou, voor een, het is een klote ding om te doen. Het is de moeite waard te vragen waarom je voelt je niet waardig van de vriendelijkheid en consideratie u dus vrij te geven aan andere mensen.

  Een andere reden waarom je misschien niet zeggen, die dingen is, want je ziet niet echt de andere vrouw op die manier. Je denkt niet dat haar kont is te groot of haar enkels zijn te vogelachtige of haar duimen zijn raar. Je denkt dat ze is prachtig zoals ze is! Nogmaals, waarom zijn de normen anders voor u? Waarom is de onvolmaaktheid van het mooie in anderen, maar onhoudbaar in jezelf?

  (En als je zou zeggen dat zulke dingen op een andere persoon, dan ben je een lul en je echt nodig hebt om jezelf te controleren voordat u het wrak zelf. Of in ieder geval voor iemand ponsen u in de keel.)

 • Denk kritisch na over de normen die voor u het meten van jezelf. Een van de dingen die mij het meest frustratie in mijn leven is mijn neus. Mijn neus is niet klein, en heeft een bolvormige tip, en ik heb vermeld dat het niet klein? Een plastisch chirurg zou het waarschijnlijk al, het Scheren schnozz naar beneden! Maar waarom? Er is niets empirisch mis mee, en er is echt niets aestheticallywrong. Ik bedoel, Anjelica Huston niet prachtig? En dat doet ze niet een vrij grote neus zelf? Dus waarom denk ik dat het de mijne is lelijk?

  I don ‘ t care dat er wetenschappers zijn die aandringen zijn er wetenschappelijke redenen waarom mensen denken dat Gisele is prachtig. Ze wijzen op de symmetrie en de heup-taille ratio ‘ s en de betekenaars van de reproductieve gezondheid en blah blah blah blah blah. Zeker, Gisele is prachtig, maar ze is gewoon een soort van prachtig uit miljarden soorten prachtig.

  En serieus, willen we echt een wereld van Blake Livelys? Ik niet!

 • Mindfulness.Hier is een definitie van "mindfulness" die ik leuk vind:

  Mindfulness is een staat van actieve, open aandacht op het heden. Wanneer je bewust te zijn, u observeer je gedachten en gevoelens van een afstand, zonder ze te oordelen of het goed of slecht.

  Onze gedachten hebben een neiging tot het op hol slaan, en als je net als mij en u moeite heeft met angst, dan heeft dat de neiging om te draaien wild is minder als een kitten werpt op stof motes in een zonnestraal en meer als een kudde buffels nu te trappelen over de graslanden. Wat het nog erger maakt is dat als ik eenmaal begin, wordt het moeilijk om te stoppen. Een beetje zorg zal leiden tot een andere zorgen, dan nog een, en toen nog een, en voor je het weet, al mijn dominostenen omver, en ik ben een gibbering puinhoop.

  Het beoefenen van mindfulness – dat is, het observeren van mijn gedachten die komen en gaan, en de afnemende te koppelen van het vonnis om die gedachten – heeft enorm geholpen in het afsluiten van mijn meer zelf-destructieve mentale neigingen. Het is niet makkelijk, maar dat is waarom ze noemen het een "praktijk is." Het is iets wat ik heb om te werken bij, en iets wat ik niet regelmatig. Maar succes betekent het bezweren van onnodige zelf-kritiek, ongegronde angsten en verlammende angst. Zelfs de daad van proberen heeft me geholpen met het begrijpen mij beter, dat kan alleen maar een goede zaak, toch?

Oké, nu is het jouw beurt. Wat zijn enkele dingen die je doen om te weerstaan self-haat?