Het denken van een ‘work-out’ als een voorrecht, niet als een karwei

Dit is een van die posts die ik schreef en herschreef een paar keer voordat ik eindelijk zei: "fuck it" en besloot om precies te zeggen wat ik wilde zeggen. Ik had in eerste instantie begon denken dat ik zou schrijven over alle van de redenen waarom ik voelde me bevoorrecht om te kunnen "werken" – en door de manier, gebruik ik de term "werk" als een soort van steno, ook al loop ik niet echt van de zin, omdat het maakt fysieke activiteit lijkt een hele klus, zoals het schoonmaken van bad specie of het schrapen van de kattenbak – maar voor het grootste deel was ik niet te zeggen wat nog niet gezegd is.

Ik bedoel, ja, ik ben enorm dankbaar voor een gezond functioneren van het lichaam, en ik ben flabbergasted op een dagelijkse basis over het feit dat ik de 34-jarige leeftijd zonder ooit opgenomen in een ziekenhuis of een operatie ondergaan of zijn op medicatie voor een langere periode van tijd, of zelfs een gebroken bot. (Zelfs niet een teen bot! Geen botten aan iedereen!) Ik weet ook dat ik dom bevoorrecht. Zoals, als ik bedenk hoe gemakkelijk mijn leven is vergeleken bij het leven van vele andere mensen, en om geen andere reden dan ik had geluk, mijn hoofd begint pijn te doen van de galactische oneerlijkheid van dit alles.

Maar ik heb ook het gevoel alsof er een andere manier waarop ik ben bevoorrecht, en dat is dat ik de keuze maken om goed voor mijn lichaam zorgen voornamelijk door het hebben van plezier.

Hoe meer ik leer over het lichaam en conditie en gezondheid, hoe meer het wordt me duidelijk dat fysieke activiteit is niet zomaar een vrijblijvend ding dat mensen kunnen slechts besluiten te doen als ze dat willen, een stevige kont en grote biceps of wat dan ook. In werkelijkheid, ik zou zo ver gaan als te zeggen dat onze lichamen zijn geëvolueerd in de tijd dus dat regelmatige lichamelijke activiteit nodig is voor ons lichaam om gezond te zijn en functioneel. Afwezig regelmatige lichamelijke activiteit – en dan bedoel ik niet alleen de aanbevolen 30 minuten per dag, maar beweegt zich over vrij regelmatig – mensen hebben een hoger risico op allerlei gezondheidsproblemen, ongeacht wat ze wegen.

Voor de meeste van de menselijke geschiedenis, hoewel, mensen haalden hun quota van de fysieke activiteit door het doen van heel hard werken die, eerlijk gezegd, klinkt verschrikkelijk mooi. Als, neem wasserij in de dagen voor wasmachines bestonden. Het was een hele dag hard werken voor huisvrouwen en apparaten. En dat is niet eens rekening houdend met mensen die werken in de mijnen, die de boerderij, die de bouw, en zo verder en zo voort. In feite, het is moeilijk voor mij om een periode van tijd, wanneer het niet lijkt net als de meerderheid van de mensen in de wereld niet het grootste deel van hun tijd bezig in moeilijke fysieke werk.

Zelfs de persistentie van de jacht – waar de mensen eigenlijk hun diners tot uitputting – lijkt me een vrij ruwe manier om door het leven gaan. Ik moet zeggen, ik vind dat wanneer ik ga voor een run het is een over het algemeen een stressvrije manier voor mij om te ontspannen, en niet iets wat ik moet doen zodat mijn familie niet omkomen van de honger.

Mijn leven van de relatieve vrije tijd betekent dat ik de mogelijkheid hebben om te kiezen hoe ik mijn lichaam de fysieke activiteit, en op de manier die ik kies om dit te doen is door deel te nemen aan activiteiten die mij veel vreugde en plezier. Ik heb gezegd dat het herhaaldelijk, dat zou ik niet doen de dingen die ik doe – hardlopen, fietsen, gewichtheffen, etc. – als ik niet van ze genieten. Die ik krijg te brengen met een aantal van mijn vrije tijd voornamelijk bezig met spelen – en dat doen dus ik ben het verzorgen van mezelf – lijkt me een vrij ernstige voorrecht wanneer vergeleken met het geheel van de menselijke geschiedenis.

Ik denk dat er een tendens bij de mensen in de VS te denken van werken en fysieke activiteit als deze mind-numbing beetje somberheid en dat je gewoon grit uw tanden en krijgen door middel van uw aanbevolen 30 minuten per dag, zodat u kunt kruis uit je "Volwassene" checklist. En dan, omdat het zo verschrikkelijk en omdat niemand eigenlijk dwingt je om dit item op je "Volwassene" checklist, het is gemakkelijk voor te dalen naar de bodem van de lijst en misschien vallen volledig te desactiveren.

Ik heb een vrij duidelijke parallel tussen dit en de manier waarop ik gebruikt om mijn neus tijdens het eten van groene groenten, toen ik een kind was, dus ik hoefde het niet te proeven, en toen werd ik verantwoordelijk voor mijn eigen eten heb ik besloten niet te eten. Maar dan realiseerde ik me toen ik ouder was, dat het probleem niet met de groenten zelf, maar de manier waarop ze werden gepresenteerd voor mij vaak gekookt en zonder al te veel in de manier van kruiden. Wanneer heb ik geleerd hoe ik om groenten te bereiden op een manier die ik gevonden aantrekkelijk – gestoomd of geroosterd met olijfolie en soms zelfs met spek, vond ik dat ik niet alleen vond ze, maar dat ik eigenlijk wilde ze eten.

Ik voel me op die manier om fysieke activiteit. Ik twijfel er niet aan dat het idee van de uitgaven 30 minuten op de stairmaster of de loopband is verschrikkelijk voor een heleboel mensen, maar de geweldig ding is dat zij zijn niet de enige opties die beschikbaar zijn. Net als ik eet mijn spruitjes gekarameliseerde met spek en gedroogde cranberry ‘s, kan de fysieke activiteit door het spelen in een recreatieve softball league of het nemen van buikdanslessen of het uitproberen van Dvd’ s in hun woon-of bergen te beklimmen of met uw fiets door de buurt met je beste vriend of vriendin gaat voor wandelingen door de buurt om te controleren kerstverlichting. Er zijn zo veel manieren om lichamelijk actief zijn als er mensen zijn in de wereld. (En natuurlijk, als u niet wilt dat om fysiek actief te zijn, hoeft niet. Dat is uw recht. Je hoeft niet te danken hebben aan iedereen.)

Niets van dit alles is bedoeld om te zeggen dat ik denk dat de rol van technologie in de moderne samenleving is dan kritiek. In plaats van wat ik probeer te doen is het argument dat degenen van ons die vinden onszelf geconfronteerd met steeds meer sedentaire levensstijl niet hebben om dit te zien als een catastrofale trend, noch hebben wij accepteren de overtuiging dat de enige manier om te gaan met het door het omarmen van sleur en verveling. Ik zou veel liever zien als een kans om meer plezier te brengen en plezier en speelsheid in ons leven door ons de keuze om dingen te doen waar we van genieten.