Het geval van de zwangere marathonloper

Paula zegt, ik ben nog steeds sneller dan u, zelfs wanneer ik ben zwanger!

U wist dat ik zou gaan om te schrijven over dit, heb je niet? Het is goed, je kan toegeven. Twee van mijn collega ‘ s kwam om met mij te praten over deze eerste ding in de ochtend. Ik weet dat mijn reputatie en hoe ver het gaat vooraf aan mij.

Het spreekt voor zich dat ben ik vol bewondering voor deze vrouw, vooral als iemand die vindt haar vruchtbare jaren vallen samen met mijn liefde-van-lopende jaar. Mijn man en ik hebben eigenlijk uitgezet onze baby-tijd rond de Big Sur Internationale Marathon, want wij hebben al aangemeld en ik dacht dat het zou zuigen aan die zeven maanden zwanger toen de grote dag rond komt.

Maar dankzij Amber Miller, die is nu bekend als de vrouw die liep de Marathon van Chicago, terwijl 39 weken zwanger, toen gaf de baby een paar uur later, ik ben nu benieuwd of we moeten de moeite te wachten:

Amber Miller was bijna 39 weken zwanger — in verwachting van haar tweede kind elke dag — wanneer ze uit de startlijn van de Marathon van Chicago zondag.

Ze liep en liep zelfs als de weeën begonnen schoppen in de richting van het einde van de race. Maar ze erin geslaagd om de finish — en een hapje te eten — voor de geboorte van een baby meisje juni nacht van zondag op maandag.

En nu dat de shock-and-awe stof is neergedaald, is de volgende fase van het internet fame is ontstaan in de vorm van de zorg trol. Over Izebel, reageerders al vragen te stellen over de intelligentie van Miller ‘ s besluit. (Ze zijn onder de meer beleefd nee-zeggers. Sommige zeggen Miller moet worden opgepakt voor kindermisbruik. U verblijft stijlvolle, random nieuws website reageerders.)

Never mind dat haar artsen en marathon ambtenaren gaf haar de go-ahead. Mensen die nooit hebben ontmoet, de vrouw en weet niets over haar het gevoel dat het lezen van een 330-woord verhaal heeft ze genoeg informatie om beslissingen over haar besluit.

Ah, het is leuk dat een vrouw, is het niet? Vooral zwangere. Het is een genot om te weten dat uw lichaam is een eigenschap die behoort tot de gehele wereld, die door de deugd van de incubatie van een nieuwe mens in je buik, je hebt overgedragen van uw lichaam naar de kerk dame aan de overkant van de straat, willekeurige mensen op het internet en het Congres.

Dus staat u mij toe om een paar dingen recht over zwangerschap en hardlopen. Ja, ik heb nooit lopen tijdens de zwangerschap, maar ik heb eigenlijk net klaar met het lezen van een boek over dit onderwerp in voorbereiding voor mijn eigen hoopvolle toekomst als een zwangere vrouw, dus ik heb wel een piepklein beetje van de informatie waarvan ik denk dat het de moeite waard te delen, als is het maar om wat te doen myth-busting.

1. Het is goed te lopen tijdens de zwangerschap.

Er was eens een tijd dat het standaard advies voor zwangere vrouwen is om niets te doen, opdat ze het schudden van de baby van haar baarmoeder ligplaatsen te vroeg en trigger begin van de arbeid, miskraam, de apocalyps, wat dan ook. Deze dagen, de algemene lijn van denken is dat een vrouw met een gezonde zwangerschap kunt doen vrijwel alles wat ze deden voordat ze kreeg knocked up. Als je liep voordat je zwanger bent, kunt u lopen tijdens de zwangerschap. Ze zijn minder enthousiast over vrouwen die willen om te gaan lopen tijdens de zwangerschap.

2. Het is goed om een marathon lopen tijdens de zwangerschap.

Geloof het of niet, Miller is niet de eerste vrouw die een marathon lopen tijdens de zwangerschap. Dit is zelfs niet de eerste keer dat ze uitvoeren tijdens de zwangerschap. Fuck, dit is zelfs niet de eerste keer dat ik heb gehoord van een vrouw een marathon lopen tijdens de zwangerschap. Op 24 km van de 2010 Disney World Marathon, Brian en ik kwam op een vrouw die het dragen van een t-shirt met de tekst "Glimlach! Je verliest aan een zwangere vrouw!" Zeker genoeg, zij was zichtbaar zwanger. Het kan worden gedaan, en het hoeft niet te betekenen dat je een hekel aan je baby. Het betekent alleen dat je liefde te voeren, en in het geval van Miller, heb je al betaald een hoop geld om te draaien in een belangrijke wedstrijd.

3. Marathonlopers zijn niet noodzakelijkerwijs de belastingheffing op hun cardiovasculaire systemen.

Luister, ik ben helemaal niet proberen weg te nemen van het feit dat een marathon is moeilijk, omdat het is. Maar ik vind het ook belangrijk om te weten dat er manieren zijn om het minder moeilijk, en één van die manieren is de run-walk. Dat was hoe ik mijn marathon, met behulp van de Galloway-run-walk, waar liep ik voor één minuut en liep voor drie minuten. De voordelen waren tweeledig: ik heb nooit bonked, want ik had genoeg energie (genoeg om de sprint aan de finish, zelfs), en het maakte de afstand psychologisch hanteerbaar voor mij. Miller liep-gelopen met een verhouding van 1:1. Ze was niet bij de elite pack, het draaien van een vijf-minuten mijl. Haar tempo was alleen iets sneller dan dat van de mensen die stonden te wandelen.

Voor de gemiddelde marathonloper, het is moeilijk om niet met je longen en je hart, maar met een been kracht. Miller klinkt als de boven-gemiddelde marathonloper; ik twijfel been kracht was een probleem.

4. Alleen de meest roekeloze lopers niet goed hydrateren.

Ik heb gezien dat mensen twijfelen of ze goed gehydrateerd, omdat uitdroging kan schadelijk zijn voor de baby. Nou, hier is een interessant feit uitdroging kan schadelijk zijn voor de hardloper! Wedstrijden dit in overweging nemen, dat is waarom ze zijn water stopt regelmatig geplaatst tijdens de cursus. Als dat niet genoeg is, een loper kan dragen voor een fles water met een riem, dragen van een gordel brandstof, of zelfs het dragen van een CamelBak.

5. Haar dokter zei dat het goed was.

Ik heb een jaar werken voor zeven ob/gyns, en ze waren super-conservatief als het ging om de gezondheid van aanstaande moeders. Dat is begrijpelijk – niet alleen de zorg over wat er gebeurt met hun patiënten, maar ob/gyns zijn enkele van de meest kwetsbaar zijn voor de wanpraktijken rechtszaken. Als haar arts dacht dat er een redelijke kans op het toebrengen van schade op de baby of de moeder is, ik betwijfel of hij/zij zou zijn oke.

Eerlijk gezegd, het lijkt me dat de meerderheid van de mensen die problemen hebben met dit mensen zijn die niet lopers. Ze kijken naar de lopers en ze denken dat we slaan ons lichaam, dat we het vernietigen van het kraakbeen in onze knieën en doen onze harten van alle grote en misvormde en het vernietigen van onze vruchtbaarheid. Ze denken dat we dit doen omdat we genieten van pijn en lijden.

De waarheid is dat de meeste lopers die al een tijdje niet ervaren van pijn, tenzij ze willen. De meeste van ons, die lopen, doen dit omdat we van genieten. Het geeft ons plezier. Het helpt ons een goed gevoel. Ik heb vaak gezegd dat ik een zeer trieste Caitlin als ik mezelf niet in staat om te lopen of te zwemmen of tijd doorbrengen op de elliptische – als ik zwanger. Hardlopen geeft mij een zeer diepe, blijvende vreugde die het brengt in elk deel van mijn leven. (En ik heb serieus nog op te geven sushi en bier tijdens de zwangerschap – laat me niet geven, ook.)

Dus als ik hoor over Miller en haar marathon wonder, of wanneer zie ik foto ‘ s van Paula Radcliffe en haar zwangere buik passeren van een geschokt man tijdens een 10K, of wanneer ik op een zichtbaar zwangere vrouw tijdens een road race, voel ik me enthousiast en geïnspireerd, omdat het betekent dat het mogelijk is voor mij om te houden van het doen van iets wat ik graag bij het nastreven van mijn dromen van mama-kap.

Uiteraard is dit niet zeggen dat zwangere vrouwen die niet lopen marathons zijn mislukkingen. Als je dat bericht weg van deze, dan stel ik u een aantal ernstige zoeken in de ziel, om erachter te komen waarom heb je zo een diepgeworteld minderwaardigheidscomplex. Er is geen reden waarom horen over de indrukwekkende prestaties van anderen moeten je het gevoel alsof je op een of andere manier minder waard als mens.

Maar wat dit betekent is dat we blijven weg van een model van de zwangerschap die vrouwen zo gevoelig, kristallijn schepen die moet worden behandeld met de grootst mogelijke zorg opdat zij niet barsten in miljarden stukken, en in de richting van een erkenning voor de kracht en de macht die inherent zijn in een zwanger lichaam.

Ik bedoel, dat zijn de organen die wij u vragen te duwen en op te rekken en uit te breiden tot aan de ingang van de nieuwe mens in de wereld. Een marathon is niets in vergelijking met die.