Het meisje crush chronicles: kellie wells, chrissie wellington & amanda beard

Kellie Wells (links), Amanda Beard (midden), Chrissie Wellington (rechts)

Er is een gezegde in de recovery groepen, dat je alleen zo ziek als uw geheimen. Sommige van die geheimen zijn vrij goedaardig, zoals misschien hebben we gebruikt om de natte bed toen we op de middelbare school, of we hebben ongepaste verliefdheden. Maar ik denk dat veel van ons – inderdaad, de meeste van ons hebben geheimen die te donker zijn en verdrietig, de aard van de geheimen die we liever niet hebben en liever dat ze gewoon zouden verdwijnen. Er is een gevoel dat we een of andere manier beschamend, defect of dodelijk gebrekkig als menselijke wezens, want die geheimen, alsof er iets vreselijk gebroken binnenkant van ons op manieren die vervreemdt ons van de rest van de wereld.

Tenminste dit is hoe ik me voelde in het verleden, dat deel uitmaakt van de reden waarom ik zo onvermurwbaar over wat ik denk van als ‘ radicale eerlijkheid." Ik bedoel niet dat radicale eerlijkheid in termen van mijn omgang met andere mensen – ik denk eigenlijk dat de beoefenaars van de "brute eerlijkheid" meer over de "brutale" en minder over de "eerlijkheid" – maar in termen van het delen van informatie over mezelf. Ik schrijf veel over het overleven van misbruik, bijvoorbeeld, omdat ik hoop dat dat misschien in doen, zodat ik andere mensen kan helpen die misbruikt zijn of die worden misbruikt om te voelen een beetje minder alleen en gebroken. Ik denk dat mijn hoop is dat als meer van ons voelen zich comfortabel met het delen van de donkerste delen van onze geschiedenis met elkaar, het zal helpen bij het overbruggen van de kloof tussen ons, en misschien gemak dat gevoel van vervreemding van elkaar, dat lijkt zo gangbaar is in onze samenleving.

Het is dit geloof in de kracht van radicale eerlijkheid dat heeft me doen van een drie-deel Girl Crush Kroniek. Elk van deze vrouwen zou verdienen een vermelding op hun eigen merites, zoals elke vrouw is een wereld-klasse atleet wiens prestaties slechts gobsmack mij op een regelmatige basis, maar elk van deze vrouwen heeft een ander ding gemeen, en dat is dat ze gekozen hebben om open te zijn over hun geheimen, in de hoop van het helpen van anderen met het zelfde ding.

Kellie Wells is een van de natie boven het hurdlers, met nationale titels in zowel de 100 meter horden en de 60 meter horden indoor. Ze heeft haar oog op de 2012 Olympische spelen in Londen, die hopelijk zal eindigen in een medaille op het podium, in tegenstelling tot haar tijd in Beijing in 2008, die eindigde toen ze scheurde een hamstring aan het einde van de semi-finales. Ze is een ster in elk niveau, te beginnen met de middelbare school en gaat helemaal naar haar profcarrière.

In 2010 publiceerde ze een blog post die ik stel is erg moeilijk voor haar te schrijven. In het onthulde ze dat haar stiefvader had haar jarenlang seksueel had misbruikt, misbruik, dat culmineerde, toen hij haar verkrachtte. Ze vertelde haar moeder wat er gebeurd is, alleen worden voldaan met de stilte, en dus Wells verhuisd van het huis en met een vriend. Weken later, haar stiefvader en moeder is overleden bij een tragisch auto-ongeluk. Wells onbewust reed langs de scène van de auto-ongeluk.

Uit een interview met de Telegraaf:

Praten is goed, zegt Wells. Zo goed, in feite, dat zij gebruik wil maken van haar stijgende profiel van een sporter aan te moedigen andere slachtoffers van seksueel en fysiek misbruik om hun verhalen te delen.

Ze heeft ook plannen voor het openen van een stichting voor mishandelde vrouwen en misbruikte kinderen, en heeft al benoemd tot business manager om haar ideeën in beweging. "Ik zou graag de plaatsing van huizen voor gezinnen die behoefte hebben om weg te komen van misbruik, en meisjes en jongens kunnen hun verhaal te vertellen en daadwerkelijk naar geluisterd te worden," zei ze.

Ze zegt dat haar doel is om mensen te laten zien in soortgelijke situaties dat het mogelijk is om te genezen en zelfs te groeien in:

"Ik weet dat mijn verhaal is heel gebruikelijk om een heleboel mensen, en het onder het tapijt geveegd veel," zei ze. "Als ik kan helpen op zijn minst één persoon en toon je hoeft niet een product van je omgeving, je hoeft niet om geheimen te bewaren, en je hoeft je niet te verbergen, dat zou fantastisch zijn."

Amanda Beard verdiende haar eerste Olympische medaille op een leeftijd waarop de meesten van ons werden voor het eerst probeert om te navigeren van de verschrikkingen van de junior high. In alles wat ze heeft medaled zeven maal op drie verschillende Olympische spelen. Ze eens in het bezit van het wereldrecord op de 200 meter schoolslag. Ze had een high-profile carrière buiten het zwembad, met anti-bont advertenties en Playboy centerfolds en optredens in de Sports Illustrated Swimsuit Issue en nog een paar optredens als sport correspondenten.

Alle van de glanzende succes en de enorme glimlach verborg een puinhoop van geheimen, die ze heeft geschreven over nu, in haar nieuwe memoires, getiteld "In het Water Kunnen Ze Je niet Zien Huilen." (Door de manier, de titel van dat boek is gewoon…omg. Zo triest.) De memoires werd vergezeld door een blitz van de media, als mensen beseften Baard had geschreven openhartig over het snijden, depressie, eetstoornissen, drugs en destructieve relaties, een spiraal van trauma, dat begon met haar ouders’ scheiding toen ze 12 was en geen twijfel nog verergerd door de sterke druk op haar als een topsporter.

Uit een artikel van Associated Press:

"Het was zeker een sneeuwbal effect," zei ze donderdag uit New York, waar ze reclame maakte voor het boek. "Het begon met de scheiding van mijn ouders, de druk die ik op mezelf na `96 Olympische spelen, niet te maken met de puberteit. Al die dingen die ik constant naar beneden gedrukt en probeerde niet te behandelen. Die dingen gewoon een soort van gebouwd uit elkaar."

Baard begon te drinken op de middelbare school, toen ze haatte haar en voelde liefdeloos. Toevoegen aan haar last was een geval van milde dyslexie dat maakte haar aan het huilen dagelijks en leidde tot de rangen van Cs en Ds.

Zwemmen was het enige gebied in die Baard zelden getwijfeld. Hoewel ze even stoppen vijf maanden na het Spelen van Atlanta., ze al snel terug verdiend een atletische beurs naar Arizona. Dat is waar haar boulimia begon, een probleem van vijf keer de Olympische Dara Torres ook behandeld als een college zwemmer in Florida.

Zoals Putten, Baard hoopt dat haar boek zal anderen aanmoedigen om hulp te zoeken en om te begrijpen dat ze er niet alleen voor:

"We kunnen niet beschaamd worden van wie we zijn of in verlegenheid gebracht van de dingen die we gaan," zei ze. "Het maakt me bijna emotioneel in een manier om mensen horen de verhalen vooral als ze nog steeds moeite met het overwinnen van dingen. Het breekt mijn hart, want het is geen leuke plek om te zijn en je voelt je zo eenzaam."

Chrissie Wellington is een soort van een superster in de wereld van de Ironman, ze won elke Ironman ze ooit heeft ingevoerd. Dat is dertien in totaal Ironman wedstrijden. Ze won de wereldkampioenschappen in Kona, zelfs al had ze haar gescheurde borstspier twee weken eerder in een crash met de motor. Ze is een bad-ass van epische proporties.

Wellington onlangs verschenen memoires, waarin ze schreef over haar ervaringen met anorexia en boulimia, die werden gevoed door haar onzekerheden met haar lichaam, in combinatie met het perfectionisme en de drive die haar zo succesvol in deze moeilijke endurance evenementen:

"De slachtoffers van deze ziekten zijn vaak erg ambitieus, uiterlijk succesvolle jonge vrouwen die streven naar deze ideeën van controle en prestatie", zegt ze. "Wij zijn gedreven, dwangmatig, obsessief, concurrerende, persistent en streven naar perfectie. Dat kan worden gekanaliseerd ongelooflijk negatief."

Wellington zei ze vaak hoort van andere vrouwelijke atleten, en ze herkent zichzelf en haar leven, over hun berichten:

"Er is nog steeds een stigma en ik schommel tussen de wil om er over te praten en te schamen want voor mij is het nog steeds gelijk aan zwakte. Maar iedere week ontvang ik brieven van vrouwen en jonge meisjes. Ze weet het niet ik heb last van eetstoornissen, maar ze leggen uit hoe ze lijden aan deze aandoeningen. Ik heb een bericht in mijn postvak nu uit een Amerikaans meisje zegt: ‘ik weet niet waar te schakelen, kunt u mij helpen?’ Ze is een triatleet."

Als ik denk over mijn eigen leven en de dingen die ik heb meegemaakt, denk ik aan twee dingen die mij hebben geholpen om te genezen: praten over mijn eigen verhalen, en het horen van de verhalen van andere mensen. Wanneer ik luister naar andere mensen, mensen die leek zo slim en sterk en bereikt, als ze vertelde dat resoneerde met mij op een diep, bijna onbewuste niveau, drong het tot me door dat ik misschien niet zo zwak en beschadigd als ik dacht. Misschien heb ik me zo gevoeld, maar het gevoel dat er iets niet klopt.

Ik enorm bewonder al deze vrouwen, niet alleen de atleten, maar als overlevenden. Ik weet hoe eng het kan zijn om eerlijk te spreken over je kwetsbaarheden, hoe beangstigend het kan zijn om op te staan en bloot uw zachte delen in bijvoorbeeld een openbare weg, en ik bewonder hen in staat uit te stijgen boven dat in de hoop dat ze van dienst kon zijn voor anderen.