Het meisje crush chronicles: track star lauren fleshman

Ik kan me niet herinneren wanneer Lauren Fleshman kwam tot mijn aandacht – nog niet zo heel lang geleden, omdat het te maken had met haar onconventionele plan voor het uitvoeren van de New York City Marathon te helpen haar te trainen voor de 5000 meter in een volgend jaar de Olympische spelen, maar sindsdien heb ik al een soort van gefascineerd door haar.

Mijn interesse omgezet in een full-on girl crush als ik lees haar functie in het November nummer van Runner ‘ s World, waarop ze zei: "Lopen is geen rocket science – je verspilt je energie als je aan besteden ook veel aandacht aan."

In het geval het je nog niet opgevallen, ik ben een grote criticus van de dogmatiek die de neiging heeft om te blijven hangen rond de serieuze lopers als stonk-ass bezwete voet geur. Misschien ben ik hing rond te veel actieve blogs en actief forum, maar ik heb gezien flame wars ontstoken over de vraag of, ik weet het niet, lopers moeten sterkte-trein benen of yoga doen of dragen barefoot schoenen of zelfs wat kwalificeert als een barefoot schoen. Het is dudes, je vecht over de esoterica van het runnen van. Stoppen met het draaien van alles in een dick-het meten van de wedstrijd en krijgen over jezelf, alsjeblieft.

Ik voelde me zo gevalideerd toen ik zag dat Fleshman, die is een ervaren loper, bellen gelul op de eindeloze debatten. Ik had zoiets van, hmm, het is duidelijk dat deze dame is slim. (Want als iemand het met me eens, het is een teken van hun intellectuele verfijning en strengheid, en niet gewoon een teken dat ze het met me eens zijn. Of iets dergelijks.)

Ik hou ook van dat ze niet bang om iets nieuws te proberen. De New York Times publiceerde een functie op haar waarin ze keek haar plan om te trainen voor de 5000 meter gebeurtenis door het lopen van een marathon. De respons was vrij veel een universele WTF. Haar man vroeg haar of ze was het roken van crack, terwijl haar coach noemde het de "domste idee [ze had] ooit komen."

Het blijft te bezien of het plan zal werken, maar één ding is zeker en dat is dat ze schopte kont in de marathon, afwerking in 2:37:23 – de tweede snelste Amerikaanse vrouw. (Ze zou het niet eens met mijn mening, gezien het feit dat ze probeerde in de laatste kilometers, maar Lauren, dit sterveling denkt nog steeds dat je wiegde de eerste marathon als een orkaan.)

En het is niet zo dat ze precies een slungel op de 5K. Ze kwam in de zevende op de 2011 IAAF World Championships, dat is de hoogste ooit eindigen door een vrouw in het evenement. Haar PR op die afstand is 14:58.58, die is zo snel, het maakt mijn gezicht afglijdt even niet aan denken.

Maar Fleshman is niet alleen experimentele, ze is ook een van smarty pants, met graden in de menselijke biologie en onderwijs van de Stanford universiteit. En ze is een hoer, ook. Ze begonnen met een bedrijf uit haar keuken, waar ze maakt haar eigen energie bars, genaamd Kieskeurig Bars, geïnspireerd door haar pro-triatleet man zuivel en gluten intolerantie.

En omdat die niet houden van haar druk genoeg, zij en Ierse steeplechaser Róisín McGettigan begonnen met een bedrijf genoemd Geloof ik, die is gericht op sport psychologie spullen voor lady atleten (die, hallo, ik ben het helemaal moet, zien alsof ik een enorme Doubty McDoubterPants). Ze verkopen deze schattige topjes die zijn biologisch en duurzaam gemaakt. Ik ben diep begeren hun opleiding dagboek, en een van deze dagen, misschien als ik het begin van mijn ultra-opleiding, zal ik afbreken en er een te krijgen.

En tot slot, de reden waarom ik ben zo verliefd op de Fleshman is dat ze grappig zijn als shit. Ik bedoel, de slogan van haar site is "een verstandig ath." Het motto voor haar energie-bar van het bedrijf is "Het is freaking wetenschap, dude." Ze heeft een blog waarin ze vertelt over de bloederige, grody details van het leven als een professionele loper, en één van haar foto ‘ s – van een zwart teennagel – heeft een bijschrift waarin staat, "Ja, dat zou een harige teen gewricht. Oordeel niet. Ik woon in Eugene."

Je hebt de liefde van een vrouw die durft te posten een foto van haar behaarde tenen op het internet.