Het meisje crush chronicles: ultrarunner catra corbett

Dank u, HBO. Ik heb willen schrijven over Catra Corbett voor een tijdje, en nu produceren ze een aflevering van "Echte Sport met Bryant Gumbel" dat profielen haar in een segment over "obsessief lopers," ik heb een reden om te schrijven over haar!

Ik lees eerst over Catra in "Born to Run", waar ze oogstte een paar zinnen als "kaleidoscopically getatoeëerd" vrouw die liep van 212 kilometer John Muir Trail, van Yosemite naar Mt. Whitney. En omdat dat niet vreselijk zot genoeg, ze kreeg aan het einde van het pad, toen draaide hij zich om en liep terug. Als gevolg, ze heeft de "yo-yo" speed record voor vrouwen op dat spoor, de voltooiing van het hele 424-mijl lopen in 12 dagen, 4 uur en 57 minuten.

Wat ze doet is bekend als "snel inpakken," waar je je levert met je als je lopen, slapen waar je stopt, begint te lopen zodra je wakker wordt. Denk aan wandelen van de Appalachian Trail, maar stel je dan voor het uitvoeren van het.

Haar palmares bevat ook:

  • Ze lopen de Westerse Staten 100 minstens vijf keer.
  • Ze was de tweede Amerikaanse vrouw en negentiende vrouw overall te eindigen in 2002 de Marathon des Sables, een zes-dag van de race door de Sahara Woestijn.
  • Ze voeren meer dan 200 ultramarathons sinds het nemen van de sport.

Het feit dat ze een volleerd ultrarunner is slechts een deel van de reden waarom ik vind haar zo bewonderenswaardig. Het is duidelijk, ik hou van dat ze zwaar getatoeëerd. Ze heeft iets als twee dozijn tatoeages sieren haar lichaam. Ik heb nog maar vijf, dus ik heb nog een weg te gaan om bij te praten met haar, maar namens alle getatoeëerde dame atleten in de wereld, zeg ik, Catra Corbett, wij groeten u!

Ze heeft ook multi-gekleurde vlechten en een paar dozijn piercings, waarvan ik denk, dat maakt haar blik als een punk-rock wood nymph. Plus ze is echt in CrossFit en ze is vegetariër. Ze is praktisch de patroonheilige van de atletische punk rock meisjes, denk je niet?

(Door de manier waarop ze loopt meestal tijdens het dragen van rokken. Suck it, running rok haters!)

Catra is ook een herstellende drugsverslaafde en alcoholist, en ze credits ultrarunning met het helpen van haar nuchter te blijven. Ik kan betrekking hebben, zowel naar het belang van fysieke activiteit in het onderhouden van een zelfs emotionele kiel en ook bij aan het gevoel van dankbaarheid voelt ze zich over de transformatie van haar leven heeft ondergaan:

Ik ben echt gelukkig te leven waar ik leef om te kunnen draaien, 31 km alleen het oversteken van een weg door de woestijn. Toen ik ben er denk ik van wie ik het gebruik te zijn, en wie ik ben geworden. Ex-drugsverslaafde bleek Gezonde Ultrarunner. Het maakt me aan het lachen.

Vaak wordt ik wakker en denk na over waar ik was vijf of zes jaar geleden, dat ik gebruikt voor de behandeling van mijn lichaam met zulke ongelooflijke gebrek aan respect, en hoe ik dit nu gezond, sterk uithoudingsvermogen. Ik voel me vaak als de universe heeft geopend en regenden neer gaven van geluk over mijn hoofd, en ik wil het delen van die gaven met iedereen die ik tegenkom.

Catra berichten een heleboel foto ‘ s van haar pad loopt, en in velen van hen, ze glimlachte als ze sprongen in de lucht. Ze knuffelt haar hond en haar vrienden. Ze glimlacht als ze naar beneden loopt heuvels. Ze is positief stralend.

Een gevoel van dankbaarheid en opwinding doordringt elk bericht op Catra ‘ s blog, waar ze alle documenten van haar draait en wedstrijden. Zelfs wanneer ze een ruwe race, of misschien heeft ze niet de finish van een race, want ze kreeg pijn, haar houding is zo positief, dat het moeilijk is om niet te voelen geïnspireerd door haar. Het verbaast me gedwongen positiviteit, waar ze met het opzetten van een front omdat ze voelt dat het is te verwachten van haar. Het lijkt echt, en ik kan geloven dat, want ik ben ook een echt positief persoon. Misschien heeft het te maken met het gevoel dat je hebt gekregen een tweede kans op leven? Ik denk dat dat het geval is met mij en ik vermoed dat hetzelfde geldt voor haar.

Ik kijk uit naar het volgende Catra op haar blog als ik de grenzen van mijn eigen leven als een loper en een atleet, en kan haar passie inspireren u zo veel als het mij.

Vangen Catra, samen met collega-running junkies Marshall Ulrich en de Raaf op Okt. 18 om 10 uur op HBO.