Het onderbreken van de verbinding tussen de “dunne” en “gezonde”

De eerste keer in mijn leven dat ik veel gewicht verloren en werd zeer dunne gebeurde toen ik 18 was en ik was in mijn eerste jaar van de universiteit. Ik was verliefd op een jongen die ik was, dating, die toevallig nog steeds verliefd op zijn vriendin van de middelbare school. Het heeft helemaal niet bij mij op dat deze een minder-dan-ideale opstelling, en ik dacht dat ik kon gewoon wachten en op een dag zou hij klaar te zijn in de liefde met mij.

Tijdens die maanden, ik vond dat ik had echt een vaste tijd te eten, vooral als ik was om hem heen. Ik zou stikken neer op een kwart van een club sandwich en een halve augurk, dan excuus mezelf te gaan naar de badkamer, zodat ik zou kunnen kotsen het recht een back-up. Het was niet zo dat ik dacht dat ik nodig had om dunner voor hem van me houdt of iets dergelijks; mijn maag gewoon weigerde te accepteren dat het voedsel. Ik realiseerde me, nadat we uit elkaar en mijn eetlust terug, dat dit mijn lichaam de manier van omgaan met angst.

De tweede keer vond plaats toen ik in mijn vroege jaren ‘ 20, en ik had ondergedompeld in Florida is alom aanwezig, drug cultuur. Ik had een pothead voor een paar jaar maar dan zijn wij verhuisd naar Florida en ik leerde al snel dat de mogelijkheden voor chemische verandering waren alleen beperkt door mijn fantasie en de diepten van mijn roekeloosheid. Tegen de tijd dat ik was 24, ik was eigenlijk een minder zielige Kat Marnell (en dat alleen omdat ik weigerde om dingen te doen zoals rook angel dust). Volledige drie-daagse weekend zou gaan in die ik ingenomen geen werkelijke voedsel, omdat die voedsel nodig wanneer je te hoog waren?

Ik herinner me een keer van plan om mijn haar te laten doen op een zaterdag ochtend na een nacht van het feesten – en door de manier, is er ooit een droeviger eufemisme voor het gebruik van de drug is dan "feesten"? – en toen ik opstond om te lopen over de salon, dus ik kon mijn haar te wassen, dat ik een black-out. Ik een black-out veel in die dagen.

Plus, mijn persoonlijke leven was volkomen chaotisch aan de tijd, en mijn lichaam omgegaan met de angst dezelfde manier als het was voordat: door het vernietigen van mijn eetlust. Dus zelfs als ik was nuchter, ik kon niet mezelf dwingen om te eten.

Achteraf, op beide momenten in mijn leven, ik was duidelijk in een diepe shit. Mijn wervels stak zo ver dat wanneer ik eruit te komen van een van mijn epische drie-uur-lange baden, zou ik eigenlijk ruwe plekken die soms korst aanwezig over. Mijn huid was smoezelig met donkere kringen onder de ogen, haar vallen overal uit. Alleen een volslagen puinhoop.

En toch slechts één keer heeft iemand express zorg voor mij en mijn gezondheid. Een moment, uit al die jaren, heeft iemand iets te zeggen, en dat was mijn vader. Mijn vader kwam op bezoek om mij op de universiteit, terwijl ik in het midden van mijn onbedoelde boulimia, en toen hij omhelsde me, hij moet hebben gevoeld in alle scherpe hoeken door mijn baggy trui, omdat hij vroeg of ik in orde was en als ik aan het eten was goed.

Dat was het. Dat was de enige keer dat iemand ooit iets zei over mijn natuurlijk ongezond gewichtsverlies.

Ik heb nagedacht over dit veel in de afgelopen dagen, met de laatste golf van onderzoek komt uit waaruit blijkt dat wordt vet is niet per se de indicator van slechte gezondheid dat veel van de vestiging heeft gezegd dat het is. Hoe deze valse gelijkwaardigheid betekent dat mensen die leven van een gezonde levensstijl, maar zijn niet dun zijn beschaamd en vernederd, terwijl mensen zoals ik, die misbruik van onze lichamen vreselijk, krijgen een pas vanwege onze slechte gewoonten, manifesteerde zich in het verlies van het gewicht. Hoe zelfdestructief gedrag over het hoofd worden gezien wanneer deze te dun is. Hoe zet zo de nadruk op gewichtsverlies betekent dat mensen worden ontmoedigd door hun pogingen om gezond leven als de schaal niet toegeven, en in het proces verliezen op alle cruciale voordelen die komen samen met een gezondere levensstijl.

Het is nooit zo moeilijk voor mij om te accepteren het idee dat de "dunne" betekent niet per se een "gezonde" omdat ik zag hoe deze vergelijking is mislukt opgaan in mijn eigen leven. Dus het is ook niet moeilijk voor mij om te accepteren dat iemand kan worden dik en gezond. Natuurlijk, een persoon kan worden dun en gezond en vet en ongezond, maar de rode draad is echter niet het gewicht van de persoon – het is hun gewoonten en hun levensstijl (en in het geval van veel, of ze hebben een onderliggende gezondheid voorwaarden).

Maar als we accepteren het dominante paradigma dat zegt "vet=ongezonde" dan betekent het "dunne=gezond’, wat betekent dat die anderen hebben waargenomen mij, met knokige lijf en mijn sigaretten en mijn pillen en mijn poeders, gezonder dan een dikke persoon die het doet triatlons en eet veel verse groenten. Dit is een dodelijk gebrekkig begrip van gezondheid, en ik hoop dat er meer onderzoek komt en meer mensen delen hun verhalen, dat deze manier van denken zal binnenkort een ding van het verleden.