Het terugwinnen van fitness

Je weet hoe je een woord hoort zo vaak dat het begint te verliezen, haar betekenis? In het geval van sommige woorden, zoals ‘vrijheid’ en ‘democratie’ de kern van de betekenis van het woord is verloren onder stapels van culturele bagage en connotaties, totdat het woord wordt niet meer gebruikt in de betekenis van een specifieke zaak, maar in plaats daarvan om aan te geven dat een hele hoop andere ideeën die misschien wel of misschien niet tangentieel in verband met die eerste ding.

Ik begin te voelen op die manier over de "fitness."

Ik lees veel blogs en tumblrs en tijdschriften gericht op fitness, en voor het grootste deel, ze lijken te definiëren fitness goed eten en sporten en wordt slank en/of gespierd. Er is een heleboel dingen die er zijn over strak in je bikini of het hebben van een mooi gevormde kont of het bouwen van uw voorschouders en wat je moet doen om te zorgen dat deze dingen gebeuren.

Maar de afgelopen week, terwijl ik op vakantie was – dat is de reden waarom ik niet update van deze blog in alle – drong het tot me door dat dit een algemeen aanvaard idee van fitness is gewoon een andere manier van het definiëren van onze lichamen op basis van hoe ze eruit zien, en niet wat zij doen.

Mijn man en ik hebben de neiging om vrij actieve vakantiegangers. Wij doen ons deel van loungen rond de zwembaden en aan het strand zitten, maar we zijn niet goed in om dat te doen voor uren op eind. Neem afgelopen week bijvoorbeeld. We gingen voor loopt op het strand en reden we fietsen rond het Hilton Head Island en hebben we gezwommen in de Atlantische Oceaan en we hebben lange wandelingen rond Savannah. Hij speelde golf en tennis. Ik raakte de gewichten hard een paar keer.

Onze vakanties meestal gaan op deze manier. We raften op rivieren en uitvoeren van races en fietsen en snorkelen en kajakken en soms zelfs duiken. Voor ons, vakanties, betekent niet dat zitten op onze kont voor veertien uur per dag. Het betekent dat we meer tijd om de dingen te doen die we liefhebben, en voor het grootste deel de dingen die we graag doen zijn dingen die zijn fysiek. Maar we zouden niet in staat zijn om te genieten van deze dingen te doen als we niet fysiek actief te zijn de hele tijd. In plaats daarvan lijkt het troosteloze en pijnlijke en kwellende en het zou zuigen en zouden we waarschijnlijk niet doen.

Denk na over het woord "fitness" en wat het betekent afgezien van al deze voeding-en-oefening retoriek. Het middel dat geschikt is om een bepaalde taak of rol.

Is dat niet wat dit allemaal is? Het gaat niet over op zoek warm in een bikini of het kunnen dragen van korte broek of iets dergelijks. Het is in staat om dingen te doen met je lichaam, en dan bedoel ik niet alleen een halve marathons of kajakken voor de lol. Ik bedoel te kunnen fietsen met uw kinderen of lopen trappen zonder het gevoel buiten adem of een aantal van de dagelijkse taken die vereisen dat onze lichamen in redelijk goede vorm.

Ik denk na over hoe dingen gebruikt te worden terug toen ik gebruikt om aan te geven niet bezorgd om mijn gezondheid, hoe ik rook en eet afval en drinken een ton elke nacht, en hoe zou ik de strijd om te lopen de trap op naar mijn appartement of hoe ik moe heel gemakkelijk als je voor een tijdje of hoe ik niet echt ooit het gevoel doen veel verder dan tot rond. (Voor wat het waard is, ik was ook op mijn dunste tijdens deze periode van tijd, dat is de reden waarom het idee van dunne=gezond is niet opgenomen in mijn gedachten. Ik weet uit eerste hand hoe ongezond een dun persoon kan worden.)

Ik had een lichaam dat kon goed hebben gewerkt, als ik wilde, maar in plaats daarvan was ik bewust uitschakelen van mezelf door mijn levensstijl keuzes te maken. Ik ben het volledig nam zijn gezondheid had ik wel als een gegeven, als ik zou altijd een functionele lichaam niet uit wat ik deed.

Nu herken ik de overmoed die inherent zijn aan deze manier van kijken naar dingen, en de arrogantie, ook. Niet alleen is het mogelijk om het wrak van mijn lichaam door mijn eigen moedwillige verwaarlozing en mishandeling, maar er zijn ongeveer een miljoen andere manieren waarop mijn gezondheid kan uit elkaar vallen, zonder hulp van mij. Ik heb het chronische ziekten, kanker, letsel, immuun aandoeningen.

Ik heb geleerd dat een gezond lichaam een geschenk is; het is geen gegeven. En dit is de enige instantie is die ik heb, de enige die mij door km van het lopen en helpen mij hopelijk bevallen van baby ‘ s in een paar jaar en me zal toestaan om genoegen te nemen in de wereld. Het zal uit elkaar vallen en sterven snel genoeg – waarom op aarde zou ik het helpen dat proces te versnellen?

Dit is de kern van waarom ik de zorg over fitness en gezondheid. Het is niet omdat ik wil om te voldoen aan enige extern opgelegde norm van schoonheid, maar omdat ik de meeste van de enige die met mij al mijn hele leven mijn lichaam.