Het vinden van inspiratie bij de voor – en de achterkant van de verpakking

Op zaterdag, NBC uitgezonden van wat ik denk dat je zou kunnen noemen de Super Bowl voor duursporters – de Ironman World Championship. Elk jaar voor de afgelopen jaren, ben ik diep onder de indruk door dit bijzondere en de atleten’ bovenmenselijke prestaties van uithoudingsvermogen ingesteld tegen de weelderige dreamland dat is het grote eiland van Hawai ‘ i.

De speciale volgt een vrij standaard split-verhaal formule. Een deel van de speciale volgt de elite professionele triatleten als ze blaze hun weg door lava velden en dorpen, terwijl de andere helft richt zich op de verhalen van "alledaagse" triatleten, van wie vele obstakels te overwinnen de grootte van de Mount Everest in om te kunnen concurreren. (Ik voel me raar noemen deze mensen "alledaagse" want eerlijk gezegd, hoeveel mensen ken je die hebt voltooid een volledige Ironman? Ik weet precies één. Ik ken meer mensen die met succes hebben voltooid ultramarathons.)

Voor degenen die niet op de hoogte zijn, de Ironman is de gouden standaard van het uithoudingsvermogen triatlons. Concurrenten zwemmen 2.4 km, dan fietsen voor 112 km voor het einde van een marathon. Yep, een marathon. Geweldig, hè? Ze hebben Ironmans over de hele wereld, maar ook in Kona is alleen open voor mensen die in aanmerking komen bij de andere rassen, met een aantal toegewezen slots voor de loterij winnaars en gehandicapte atleten. Je moet wel gek zijn om goed of heel veel geluk hebben of een geweldig verhaal om naar Kona.

Het drama van het evenement is altijd fascinerend, want het is met veel sportevenementen, maar er is iets wat ik uit kijken dat ik niet van, zeg, een NFL game, en dat is inspiratie. Ik kijk naar de atleten en ik voel me angstig op mijn loopschoenen of mijn fiets en om te zien hoe hard ik kan duwen tegen mijn eigen grenzen. Ik kan niet zeggen dat ik ooit heb bekeken een pro-voetbal of pro honkbal spel en voelde gepompt te krijgen op het veld en gooien spiraal pas na spiraal pass (hoewel ik weet dat dit het geval is voor vele andere mensen).

De inspiratie komt in twee verschillende smaken. De eerste is de vorm van de kaak-op-de-vloer inspiratie die voortkomt uit het kijken naar de elite-atleten op de top van hun spel als ze in de vorm van optredens konden de meeste van ons alleen maar van dromen. Zij vertegenwoordigen de nexus van raw talent en sheer heart en gerichte opleiding en lef, een combinatie die leidt tot het uitvoeren van schijnbaar bovenmenselijke prestaties.

Denk na over Chrissie Wellington, bijvoorbeeld. Ze heeft nog nooit verloren van een volledige triathlon. Elke keer als ze de toed de lijn, ze heeft gewonnen. En het is niet zo dat is een gegeven. Ze raakt gewond en valt ze achter en ze gaat tegen al even geweldige concurrenten als Mirinda Carfrae, maar ze wint. Ik denk aan iemand zoals haar, of om het terug te brengen naar mijn gekozen sport, iemand als Paula Radcliffe of Ann Trason of een van een dozijn dame afstand lopers, en ik ben overdonderd door het perfecte samenspel van factoren dat leidt tot zulke prachtige fysieke prestaties.

De andere soort van inspiratie is niet minder ontzagwekkend, zelfs als de bronnen van die inspiratie niet op Wheaties dozen of worden niet gesponsord door de schoen van de bedrijven. En misschien op een manier die ze betekenen een beetje meer om mij, als iemand die nooit zal worden uitgevoerd in een 2:30 marathon, maar die zal altijd proberen mijn best om mijn best te doen, ongeacht hoeveel pijn het doet. De atleten voor wie net te zien was op een groot scherm van lef, de atleten die zou niemand de schuld geven als ze thuis bleef, de atleten die niemand verwacht zou worden sporters – dit zijn de mensen die, meer dan iets anders, motiveren mij om altijd te hard werken en te duwen tegen mijn eigen grenzen.

(Snel terzijde: merk op dat ik gebruikte het woord "motiveren" in mijn vorige zin. Dat komt omdat "motivatie" en "inspiratie" zijn vrijwel verbonden concepten in mijn hoofd. Mensen praten vaak over het ontbreken van de motivatie om te doen wat nodig is om hun dromen te verwezenlijken, maar ik denk dat als je inspireren – dat als u het gevoel heeft dat soort van lichte, energieke branden in je hart – de motivatie zal volgen.)

Ik bedoel, als je eenmaal hebt gezien van een vrouw die opgeleid voor een Ironman tijdens het ondergaan van chemotherapie voor fase 4 colon kanker, en toen die ging vooruit en eindigde de volledige triatlon, het is moeilijk om uit te blazen, een vier-mile run omdat ik liever spelen van de Sims Social, weet je wel? Ik kijk naar iemand als die vrouw – waarvan de afwerking had zowel Brian en ik en het uiterlijk van mijn facebook feed, ongeveer de helft van de lopers die ik ken in tranen uit, en ik denk "wat is mijn excuus?" Wat voor excuses ik doen komen met een nogal schamele in vergelijking.

Simpel gezegd, dit soort mensen toon me dat er geen excuus voor het niet eens te proberen. Ik zou kunnen worden doorkruist op weg naar het bereiken van mijn doelen door een miljoen dingen, maar zolang ik ben niet één van die dingen, zolang ik niet steeds op mijn eigen manier, dan is dat is alles wat ik kan vragen.

Een van de beste dingen over het wielrennen is dat ik de kans krijg om deze twee polen van de inspiratie op een vrij regelmatige basis. Wij hebben het geluk te hebben een aantal uitstekende lopers, waaronder een vrouw die op weg naar de Olympische Marathon Trials, en hoewel geen van hen zou stijgen tot het niveau van de globale elite, ze zijn nog steeds mooi om naar te kijken. Ik aspire worden zoals zij, en langzaam maar zeker, mijn naam is schurken steeds dichter bij hen op de lijst van de laatste race tijden. Er zijn enkele twijfel ik of ik ooit zal halen, maar ik geniet van de gelegenheid om te proberen.

Maar nog beter is om te blijven door de finish na de race, en kijken naar de mensen in de richting van het einde van de verpakking. Ik kijk graag naar oude vrouwen met kappen van krullend grijs haar bepleisterd tegen hun aangezichten. Ik kijk graag naar mannen van middelbare leeftijd en vrouwen, hun gezicht helder rood van inspanning. Ik hou vooral om de grotere, zwaardere lopers, want ik kan niet eens beginnen voor te stellen de moed die nodig is voor hen om te komen en te draaien in het openbaar als deze. Ik kijk graag naar iedereen die niet lijken op wat we als een cultuur zeggen atleten eruit moet zien, om te zien die mensen daar doen het toch.

De meeste van alle, ik kijk graag naar de looks van de overwinning op hun gezichten wanneer ze over de finish, om te zien hoe blij ze zijn om te weten dat ze in staat zijn zulke afstanden. Het is een heerlijk gevoel, en wanneer ik zie dat iemand anders het ervaren van het, ik kan het niet helpen, maar grijns met vreugde.