Hoe word je ouder, terwijl het houden van houden van jezelf?

Er is een beroemde passage in "The Bell Jar" dat raakt me in de gut elke keer als ik het lees. In het, Esther vertelt over verbeelden zich zittend in de oplichter van een vijgeboom, en elke vijg een droom van haar:

Een vijg is een man en een gelukkig thuis en kinderen, en een ander afb was een beroemde dichter en ander afb was een briljante professor, en een ander afb werd Ee Gee, het fantastische editor, en een ander afb Europa en Afrika en Zuid-Amerika, en een ander afb werd Constantin en Socrates en Attila en een pak andere liefhebbers met rare namen en offbeat beroepen, en een ander afb was een Olympische dame bemanning kampioen, en boven en buiten deze vijgen waren veel meer vijgen ik kon niet goed uitmaken.

Dit citaat vaak maakte me aan het huilen, toen ik jonger was, en ik voelde dat, net als Esther, ik zat te kijken als elke fig verschrompelde up en drop naar de grond, en dat zou ik waarschijnlijk dood voordat ik voor één.

Mijn perspectief is nu veranderd, maar ik ben niet minder bewogen door dat citaat. Ik ben begonnen te bereiken voor degenen vijgen, en ik heb zelfs verpakt mijn handen rond een paar, maar in dit te doen, andere vijgen hebben gleed uit mijn bereik. Zeker, het is goed dat ik het niet heb bereikt, al mijn doelen. Anders zou ik het ‘ s werelds eerste dierenarts-astronaut-president, en ik zou een roze limo elke dag naar mijn landhuis vol met beestjes genaamd Tigger. (Kom aan het denken, dat zou wel cool…misschien moet ik vast aan dat plan.) Maar ik heb me redelijk bewust van het feit dat ik keuzes moeten maken, en dat een aantal van die keuzes zijn moeilijk.

Dit is het ding: ik wil niet te hebben om te kiezen! Ik bedoel, ik heb niet de naam van mijn zine "Alles wat ik Wil Is Alles", omdat ik dacht dat het slim. Noemde ik dat, want dat is precies hoe ik ben. Ik wil ervaring zo veel mogelijk. Ik wil alles.

Ik vind mezelf een beetje een kruising van deze dagen, versterkt door mijn trip naar de westkust. Mijn man en ik had het uit een gezin starten pas nadat we liepen Big Sur, en…nou ja. Het hebben van een kind is iets wat ik nooit echt gepland maar ik heb al intensief voor een paar jaar nu. Ik hoor de tijd nooit echt goed, maar het voelt heel dichtbij naar rechts.

En toch luisteren naar veel ouders praten, ik moet verwachten niet meer willen iets anders in mijn leven. Ik heb het verteld aan mijn race nu te doen grad school nu, om een boek te schrijven nu – wezen, dat mijn leven als Caitlin zal ophouden te bestaan, en ik zal niet veel meer dan Baby ‘ s Mama, Leverancier van Melk en Buttwipes. Het is niet precies een beltoon goedkeuring voor het ouderschap! (Serieus, ik weet dat y ‘ all alleen maar proberen voor te bereiden op mij, maar echt, stop het.)

Uiteraard verwacht ik niet dat mijn leven zou blijven zoals het is, en ik ben dat goed. Maar ook ik heb een harde tijd met het idee dat ik zou moeten verwachten te laten gaan van twee van mijn grootste passies in het leven – het schrijven en uitvoeren – wanneer ik een kind hebben. Ik heb een heel, heel moeilijk.

Ik weet verstandelijk dat dit niet de manier te zijn, dus ik heb het lezen en kijken en te luisteren en te zien hoe zo veel andere ouders het te laten gebeuren. Ik lees een boek genaamd Mamaphonic, een collectie van essays geschreven door vrouwen over de afweging van de handelingen van het moederschap en hun creatieve bezigheden. Ik lees Hippe Mama en allerlei andere mama blogs en zines. Ik sprak met de twee vrouwen die liep de Big Sur marathon, zowel dertien dagen na het uitvoeren van Boston, zowel het plaatsen van fantastische tijden en zowel de bevalling relatief kort (zes maanden voor één, veertien voor de andere). Ik praat met mijn vrienden en familie, zowel online als niet, die hebben kinderen van alle leeftijden, en ik vraag naar kinderopvang, de verdeling van arbeid, werken evenwicht, het vinden van eenzaamheid, het vinden van tijd.

Als met zo veel andere inspanningen ik bereid om te ondernemen, is het alsof ik het idee heb dat als ik gewoon genoeg onderzoek, zal ik in staat zijn om iets te veroveren. Het is een totaal Typ Een nerd mentaliteit, het idee dat je kunt pinnen iets door het lezen van genoeg over. Ik besef dat dit waarschijnlijk een oefening in futiliteit. Maar nog steeds vraag ik me af. Ik moet weten dat het kan worden gedaan.

Ik weet dat ik heb enkele moeders die deze blog lezen. Vertel me, hoe doe je dat?