Ik ben racen open/elite op lokaal triathlon, en hier is waarom

Vorig jaar zag ik iets wat nieuwsgierig naar de veel van de kleinere lokale triatlons. De races vaak had categorieën voor elite/open racers – wat betekent dat ze allemaal beginnen in de eerste golf en race tegen elkaar voor de totale posities, ongeacht hun leeftijd – en de mannen elite/open golven zou een dozijn of meer triatleten.

De women ‘ s elite/open golf, hoewel? We doen echt goed als we hadden vier triatleten aangemeld voor die golf.

Nou, ik niet graag zien dat een bit. Ik weet triathlon als een sport heeft de neiging om scheef worst, maar ik wist ook dat er waren ton van echt snelle vrouwen racing als age-groupers die zou meteen thuis in het open/elite golf.

Een deel van het, ik ben er zeker van, is gewoon een gebrek aan kennis over de optie. Mijn vriend Yova, die één van de beste triatleten in het gebied, bleek het op de harde manier wanneer ze geplaatst de snelste tijd op een sprint tri, maar verloor de totale vrouwelijke plek, want ze was niet op de hoogte kon ze zich aanmelden om te racen als elite/open.

Maar dat is slechts een deel van het, en daar heb ik het een beetje.

Toch heb ik besloten dat ik zou gaan om de verandering die ik zou willen zien in de wereld. (Bumper sticker wijsheid!) Ik dacht misschien als ik aangemeld voor race/elite, kan het verzenden van een signaal naar andere vrouwelijke triatleten te beschouwen als een optie, en dat hopelijk de dagen van een twee-vrouw open/elite veld zal binnenkort in het verleden.

Zo is eerder dit jaar, stel ik een paar doelen voor mezelf voor de komende triatlon seizoenen, en een van die doelen was om snel genoeg, zodat ik kon de race in de open divisie zonder, ik citeer, "helemaal mezelf in verlegenheid te brengen."

Ik dacht dat ik zou gaan voor een van de kleinere lokale wedstrijden – niet één van de grotere wereld-klasse zoals St. Anthony ‘ s of Escape from Alcatraz – waar ik eigenlijk een kans om te vechten tegen de rest van het veld. (En zeker niet iets als een Ironman-branded race, waar het sneller racers zijn superhumanly passen freaks van de natuur die denken dat er niets van het rijden op een vijf-uur eeuw in het weekend voor funsies.)

Nou, dat kleinere race is komend weekend – een Olympische afstand triathlon in Siesta Key. Ik controleerde de start lijst, besefte de women ‘ s open divisie was ongelooflijk klein en ik dacht dat het misschien zou dit een goede gelegenheid om te proberen. Ik e-mailde de race director en vroeg om te worden gewijzigd in de open divisie, goed wetende dat ik de handel in mijn mogelijkheid voor een waarschijnlijk AG award in het proces.

Plus ik heb ook het gevoel aardig fit en snel de laatste tijd. Ik liep een 5K in warmte en vochtigheid en was de 12e vrouw van bijna duizend. Ik reed een sprint triathlon afgelopen weekend en het was de vijfde vrouw age-grouper over de finish. Ik ben een fatsoenlijke lokale niveau atleet, dus waarom niet, toch?

De waarheid is – ik zou denken van een heleboel redenen waarom niet. Voor de één ben ik echt zo snel? Als ik denk aan de elite/open triatleten, ik denk dat de elite-renners in mijn team, van de vrouw die is begonnen met racen pro na het opruimen bij elke lokale wedstrijd, van Yova….maar niet echt van mij. Ik heb in het verleden geschreven over mijn strijd met het denken van mezelf als één van de snellere lokale sporters. Het is nog steeds een strijd voor me aan mezelf denken in deze termen.

Maar hier is de echte onderliggende angst dat alles – wat als ik schaam mezelf? Wat als ik zo ver achter de andere elite/open racers die ik keek dwaas? Wat als ik niet? En compounding, is het feit dat het publiek niet, niet-besloten. Ik ben het maken van een publieke vordering over mezelf – ik denk dat ik goed genoeg om bij de voor – en indien ik niet goed presteren, dan ben ik mezelf bloot als vol overmoed en ongegronde ego.

Elle onlangs een paar dingen over van fouten, met inbegrip van een essay van de hand van Melissa Harris-Perry en heeft het recht zijn Waarom de Vrouwen Zijn Bang om te Falen – dat deed mij echt goed nadenken over de manier waarop ik zat te denken over dit alles. Check out deze paragraaf over de introductie van de MHP essay:

Niemand houdt ervan om te mislukken. Maar ook vrouwen nemen falen bijzonder hard studies hebben aangetoond dat vrouwen zo vies om te falen, dat ze niet van toepassing voor opdrachten, tenzij ze voelen zich 100 procent gekwalificeerd. Deze aarzeling is begrijpelijk: Als ze dat doen falen, vrouwen zijn veroordeeld strenger dan hun mannelijke collega ‘ s. Mannen, aan de andere kant, gooi ware mislukking partijen; ze zijn meer geneigd om te omhelzen "what doesn’ t kill you …" en ploegen.

Ik ben het helemaal hebben die aarzeling ook. Ik bedoel, toen ik de aanvraag voor mijn nieuwe baan, ik moest kiezen tussen posities als assistent-editor en een hoofdredacteur. Uiteindelijk heb ik de aanvraag voor de assistent-redacteur positie, want ik was 100% geschikt zijn voor deze taak, en het doorgeven van de managing editor positie, want ik was slechts ongeveer 70% gekwalificeerd voor die ene. (Mijn nieuwe bazen blijkbaar zag dit zonder dat ik ook maar iets te zeggen, dat is waarom ze mij ingehuurd als een mid-level-editor.)

Maar dat is, weet je, een BAAN, wat betekent dat de reguliere salaris, uitkeringen en andere dingen die gaan een lange weg in de richting van het hebben van een stabiel leven, en zo ging het goed met het gaan voor de veilige optie.

Maar racen…racen is echt niet zo belangrijk. Ik bedoel, ja, het is belangrijk voor mij, maar in het grote schema van de dingen? Het is een fucking hobby. Het is net als breien of tuinieren, een prettige manier van besteding van mijn vrije tijd. Het is niet zo belangrijk.

Ik sprak hierover met mijn vriend Scott, die races mannen open bij kleinere rassen, en hij vertelde me dat zijn houding is in principe "Wie zelfs cares? Niemand." En toen citeerde hij Tom Cruise tot mij en zei: "Soms heb je gewoon moet zeggen ‘Wat de fuck.’"

Dat "what the fuck" houding, de ware mislukking partijen, de mentaliteit van gewoon gaan voor iets, de resultaten worden verdoemd – ik denk dat dat is waarom je vijf keer zoveel jongens amateur aanmelden als open/elite dan vrouwen. Ik denk dat een heleboel vrouwen zijn zoals ik in dat hij alleen maar wil om voor iets te gaan als ze het gevoel alsof ze nog gecontroleerd uit alle vakken en op alle van de voorwaarden is, terwijl een heleboel jongens zijn net Scott en zij zeggen: "what the fuck" en ze gewoon voor gaan.

(En ik kan het mis hebben over dit, maar ik vermoed dat het dezelfde drijfveer is aan het spelen in de gelederen van de profs, waar zijn er een ton van de mannen en bijna niet zo veel vrouwen. Dit, ondanks het feit dat triathlon supersterren zijn vrij gelijkmatig verdeeld tussen de geslachten.)

Toen ik er over nadacht, besefte ik dat Scott ‘ s recht – die echt niet schelen? Ik ben de enige persoon die om je geeft. Niemand anders zorgen! (Serieus, het spotlight effect is een echte, gedocumenteerd ding.) Oke, misschien Brian geeft, maar dat is echt over.

Bij de meeste kan iemand mijn falen van een passerende smalende gedachte, maar als ze komen naar me toe om te praten shit op mijn gezicht, ik zal het nooit weten, dat is praktisch hetzelfde voor mij als niemand eigenlijk de zorg.

Het is een bevrijdende realisatie, om te begrijpen dat de persoon waarschijnlijk rechter mijn fouten het meest irritante is mij, en dus de persoon die ik het meeste controle over.

En OK, zeg ik doen mislukken – wat is het ergste dat kan gebeuren? Ik schaam je voor een tijdje? Teleurgesteld? Die gevoelens vervagen met de tijd. Geloof me, ik weet uit ervaring.

Plus als ik iets geleerd heb in mijn 36 jaar oud, op aarde, het is dat ik ben in staat om het tekenen van ton van de motivatie van de nadelen en belemmeringen, zodat het nemen van een harde swing op iets en whiffing – zo veel als het zou kunnen zuigen in het moment – eigenlijk zou mij goed doen op de lange termijn.

Geen twijfel, ik ben tevreden over de manier waarop dit alles zal blijken, maar ik ben altijd een beetje nerveus voor wedstrijden, omdat ik zo veel zorg over het doen van goed. En ik ben ook vooral blij, omdat het gaat leuk worden! Racen is leuk, dat is waarom zo velen van ons blijven doen.

Het beste van alles, ik ben enthousiast over iets nieuws te proberen en te duwen mezelf een beetje harder en een beetje meer ambitieus. Ik hoop dat de race met de snelle kinderen zullen helpen mij om een beetje sneller in het proces.

En ja, een deel van mij de hoop dat ik misschien zullen andere vrouwen inspireren me om te overwegen hetzelfde te doen – of althans waardoor het een doel voor de toekomst – op hun eigen lokale wedstrijden. Dat is de reden waarom ik schreef over dat in de eerste plaats in plaats van het voor me te houden.

Ik wil meer vrouwen – inclusief mijzelf – om zich comfortabel te voelen met ambitie en ook met falen, als de twee dingen gaan vaak hand-in-hand. En als wij vertrouwd met deze zaken op de race course, stel je eens voor wat er zou gebeuren als we dat vertrouwen uit in de rest van de wereld.