Ik ga niet voor ‘ s nachts: vrouwen, uitgevoerd en persoonlijke veiligheid

Jon Feingersh, Getty Images

Deze ochtend, in een van mijn dagelijkse nieuwsbrieven van Runners World, ik heb een link gevonden met de titel "je loopt er alleen al in de nacht?" De koppeling leidde me naar een discussie in de women ‘ s forum over persoonlijke veiligheid tijdens het hardlopen.

De vrouwen die deelnamen aan de discussie hadden allemaal een lijst van dingen die ze doen om het veilig te houden bij het draait alleen:

  • Uitgevoerd in groepen
  • Hardlopen met honden
  • Het afronden van een uit te voeren voordat de nacht valt
  • Drijvende wijken zij zien als veiliger
  • Uitgevoerd in de parken
  • De uitvoering Knuppel of pepperspray

Een paar van de vrouwen zei dat ze zelfs dragen Tasers of pistolen in holsters wanneer ze gaan voor een run. Yikes! Hardlopen is uitdagend genoeg – kunt u zich voorstellen doen met een holster vastgebonden aan je lichaam?

Het zette me aan het denken over hoe de angst te worden aangevallen tijdens het lopen is diep geworteld in mij door de jaren heen, en hoe het van invloed op de manier waarop ik lopen. Zo heb ik bijvoorbeeld nooit alleen uitgevoerd wanneer het buiten donker is. Ik weet alleen niet. De paar keer dat ik heb uit noodzaak – als gevolg van veranderingen in mijn werk schema, primair – ik vind mezelf over mijn schouder kijken meer dan ik vooruit kijken. Ik weet dat dit voor een idioot, omdat de kans op struikelen over iets en smashing mijn gezicht open, want ik was niet kijken waar ik heen ging, zijn veel groter dan de kans om verkracht te worden door een enge kerel verstopt in de mangroven in de buurt van mijn huis. En toch, de angst blijft bestaan.

Ik voel me op deze manier, hoewel ik woon in één van de veiligste gebieden in mijn stad, de aard van de plaats waar iemand zijn auto wordt ingebroken en de hele buurt gaat op hoge alert is en de afgevaardigden houden gemeentehuizen en alles. Ik voel me op deze manier, zelfs al kan ik het aantal aanvallen op joggers die gebeurd zijn in mijn stad, in de afgelopen drie jaar op één hand. Ik voel me zo ook al ben ik veel meer kans te worden aangereden door auto tijdens het hardlopen dan worden aangevallen.

Dit is hoe diep ingebakken, dat de angst is dat er – ondanks al deze dingen, ik zal niet alleen lopen in de nacht.

Hoe is het met u? Verandert u uw fietsen/lopen/wandelen gewoonten om redenen van persoonlijke veiligheid? Waarom?

Bewerkt toe te voegen: bij het zoeken naar een afbeelding ter illustratie van dit bericht, ik vind dit een interessant interview op Dat de Pasvorm met Holly Kearl, die werden meer dan 800 vrouwen over de rol van angst speelt in hun lichaamsbeweging. Check het uit.