Ik ging de stand-up paddleboarding en ik viel alleen één keer

Laat niet mijn schijnbare bekwaamheid je gek – ik had geen idee wat ik aan het doen was.

Als u hebt besteed enige tijd in de buurt van water in het afgelopen jaar of zo, is de kans groot goed dat je hebt gezien van mensen die stand-up paddleboarding. Als je geen idee hebt waar ik het over heb, stel je voor als kajakken en surfen had een baby. Dat is stand-up paddleboarding.

Voor de afgelopen paar maanden, elke keer dat ik iemand zag die was peddelen langs op één van die gigantische surfplanken, ik kon het niet helpen, maar staar weemoedig naar hen als ze gleed verleden. Het zag er zo vredig en aangenaam, met alle voordelen van opknoping uit in het water, zonder er daadwerkelijk in het water. (Niet-zwembad water en ik heb een tumultueuze relatie, en het is pas in de afgelopen paar jaar, dat ik kan lopen naar buiten borst diep water zonder een spier te vertrekken elke keer iets borstels tegen mijn been.)

Dus wanneer een Groupon opgedoken voor een klasse voor twee in September, ik pakte het op. De kans had zich aandiende, en ik was niet over te laten verdwijnen! Natuurlijk ben ik een beetje een procrastinator, en ik kreeg alleen om de afspraak van vorige week, en alleen omdat de dreiging van de koude temperaturen (aka sub-60 graden, brrr!) opdoemde.

Op zaterdag ochtend, Brian en ik reed naar Phillippe Park in Safety Harbor, dat is nog een ander één van de dom prachtige parken weggestopt in Pinellas County. Het park ligt aan de westkust van het deel van de baai die bekend staat als Oud Tampa Bay. Toen ik sprak met Kim, die onze instructeur, via de telefoon, ze zei dat dit een goede plek voor ons als beginners, als normaal gesproken het was glad als een spiegel.

Operatieve woord: normaal. Op deze bijzondere dag, een hardnekkige weinig wind waaide uit het zuidoosten, een feit dat ik had opgemerkt met milde wanhoop terwijl het proberen om mijn fiets voor een 10-mijl lange rit eerder op de dag. De wind had geschopt tot een aantal leuke kleine golven op het water. Als ik net was gaan zwemmen, het zou geen big deal, maar ik was bezig met het leren van een nieuwe sport die nodig is. Zelfs de kleinste golf kunnen verraderlijk (als het niet aan mijn persoonlijke veiligheid, en vervolgens naar mijn waardigheid op zijn minst).

Kim begroet ons met een aantal vrijstellingen, dan legde de situatie voor ons. De wind waren windvlagen op ongeveer 14 km / u uit het zuidoosten. "Ik normaal gesproken niet naar buiten als het meer dan 12 km / u," zei ze. Ik moet geblancheerd zichtbaar omdat ze al snel gezegd dat als we niet willen gaan, zou ze opnieuw plannen met ons op voor een andere dag. Maar toen ging ze op om te zeggen dat het belangrijkste verschil is dat, in plaats van een rustige, ontspannende ervaring, zou het meer als een avontuur. Dit was de juiste manier om het frame, want ik ben niet zo enthousiast over het hof van water-gerelateerde ramp, ik ben al over te gaan op avontuur, en dus hebben we besloten om verder te gaan met de les.

Nog een paar bij ons een paar minuten later, en Kim legde de spullen om ons – de lange peddels en de juiste manier om ze vast te houden, de beste plaats om te staan op het bord. Ze toonde ons hoe om in positie, door te knielen op beide zijden van het midden van het bord, dan staan, één been tegelijk, terwijl het kijken naar de horizon. En ze liet ons drie verschillende paddle slagen, één voor snelle bochten, één voor de langzame bochten en een rechtuit rijden.

Ze waarschuwde ons dat, ten eerste, onze benen zou moe en pijnlijk, omdat onze lichamen werden niet gebruikt te staan op het water en zouden ze onbewust freak out een beetje. Ik begreep niet hoe nauwkeurig dit was totdat ik stond op en begon te peddelen. De golven en de huidige wiegde mijn board een beetje heen en weer en verzonden water klotst over mijn voeten. Mijn onderlichaam was in een constante staat van verandering, proberen om overeind te blijven, net zoiets als proberen te staan op een BOSU bal. Ik was er vrij zeker van dat ik was van plan om te bijten op een bepaald punt tijdens de les.

Ondertussen, Brian was gewoon cruisen langs, zijn peddel soepel dompelen in en uit het water, op zoek als hij had paddleboarding zijn hele leven. Ik probeerde er niet aan te nemen zijn schijnbare gemak op het water als een persoonlijke belediging, en gericht op mijn twee taken bij de hand: het houden van mijn raad van afdwalen naar een kleine inham van mangroven en vandaar dat een redding, en het verblijf van het water, dat ik kon zien was gevuld met grote zilveren vis (onder andere dingen, ik was er zeker van).

Het duurde een paar minuten, maar uiteindelijk kreeg ik mezelf in de juiste richting wijzen. Een minuut later, ik was eigenlijk het maken van vooruitgang in de richting van de markeringen aangegeven dat het begin van het kanaal varen. Het was op dat moment dat ik merkte dat mijn voeten had van kramp, geen twijfel over bestaan uit de hiervoor genoemde zintuiglijke ervaring van het gevoel alsof ik staan op het water, dus ik heb geprobeerd om erachter te komen een manier om flex mijn voeten en tenen zonder pitching mezelf voorover in de baai.

We keerden terug naar de kust voor wat meer instructie van Kim, die verklaarde dat het peddelen was niet iets wat we kunnen slechts spier onze weg door. In plaats daarvan, peddelen, de meeste van het werk gedaan zou worden met onze kern. Ze heeft er ook op gewezen dat was ik met mijn peddel naar achteren wanneer het proberen om snel achteruit draait. Oeps!

Wanneer we terug geduwd, heb ik me gericht op het behoud van een goede vorm tijdens het peddelen, en zeker genoeg, binnen een paar minuten, ik voelde dat mijn obliques duwen en trekken. Ik was erg dankbaar dat moment voor alle van de zijde van de planken en crunches en de bal wendingen die had ik de afgelopen paar maanden.

Ik verwarde met mijn peddel voor een paar minuten totdat eindelijk, ik heb eigenlijk het gevoel dat ik had gekregen van de knie van de dingen. Mijn benen waren eindelijk gewend aan de lichte schommelen van de raad van bestuur, was ik er vrij zeker van dat ik wist hoe om te gaan met de peddel, ik stond rechtop en ik bewoog in de algemene richting ik op wilde. Brian gaf me een "woo hoo!" en zei dat ik eruit zag als een natuurlijke. Ik heb al opgewonden en draaide zich om naar wave mijn peddel aan hem.

En toen viel ik.

Gelukkig heb ik de kat-achtige reflexen (okay, de reflexen van een kat op een dier kalmeringsmiddelen, maar toch! Kat-achtige!) en ik ging aan de raad van bestuur op mijn handen en knieën zonder landing kont eerst op een sting ray. Bracht ik mezelf terug in een staande positie, verlegen maar ook geamuseerd op mijn onhandigheid (een normale emotionele ervaring voor mij), en een keer had ik weer mijn evenwicht, ik hervat peddelen, een beetje meer voorzichtig deze tijd.

Spoedig daarna, onze 90 minuten les was. Ik had zo veel plezier dat ik niet wil om terug te keren naar de kust. Stephanie, die was de helft van het andere paar, ze zei dat ze had gezien dat mensen yoga doen op paddleboards door Fort De Soto. Kim zei dat ze wist dat een personal trainer, die een les Pilates op paddleboards. Ik wilde gewoon om op te hangen op het water, misschien een picknick, een boek lezen, een dutje doen terwijl neergestreken op een bord. Deze leken allemaal mooie ideeën. Helaas, als een fatsoenlijke paddleboard kosten meer dan duizend dollars, zullen ze moeten blijven ideeën voor nu.

Ik raad iedereen die geïnteresseerd is in de stand-up paddleboarding les nemen. Kim was groot, waardoor wij ons de persoonlijke aandacht die we moesten maken dat we het goed doet. Als ik net had gehuurd een paddleboard genomen en op een dag, zou ik waarschijnlijk hebben flailed over nutteloos en gevallen overboord verschillende tijden en in het algemeen leek op een totaal doofus. Dat is allemaal zo onwaardig zijn, en dus gemakkelijk worden voorkomen door het nemen van een eenvoudige les, denk je niet?

Stand-up paddleboarding kan worden gedaan door mensen van alle fitness-niveaus – het enige dat telt is dat je kunt opstaan naar een staande positie van uw handen en knieën. Het is een goede manier om een serieuze training voor het hele lichaam, zonder het gevoel alsof je het krijgen van een ernstige full-body workout, dat is wat de meeste mensen echt willen, toch? Ik raad iedereen geef het een kans als ze geïntrigeerd. Immers, er is een reden waarom het zo populair is geworden, en dat is omdat het leuk is!

Met dank aan Kim van Tampa Bay SUP Stand-Up Paddleboarding een goede instructeur. Als u in de Tampa Bay area, ik aanraden om Kim te bellen en het regelen van een les of verhuur door haar.