Ik nam een pole dance class (en ik vond het leuk)

Zijn er veel dingen meer bepaald tot het ontsteken van controverse onder een bepaalde klasse van feministen dan het idee van pole dancing for fun en fitness? De controverse heeft hem wegvloeide enigszins in de afgelopen jaren, maar nog steeds verschijnt van tijd tot tijd, meestal in de vorm van lezingen over jonge vrouwen op zoek naar empowerment door te poseren als strippers en hoe ze het Doen zijn het Feminisme Verkeerd besteden van hun tijd "pole-dansen, wandelen rond half naakt, het plaatsen van dronken foto ’s op Facebook en bloggen over je sex-leven" in plaats van te vechten voor reproductieve rechten.

Als een vrouw in haar jaren ‘ 30, die is ondergedompeld in online feministische gemeenschappen sinds ik een tiener was, ik ben vrij goed bekend met de argumenten tegen de paal te dansen. Ik heb gelezen "Vrouwelijke Chauvinistische Varkens" en ik begreep het punt Ariel Levy aan het maken was. Maar ik kon niet echt vinden dat ik steeds ook opwinden over het feit dat sommige vrouwen vinden het leuk om op duidelijke hakken en schudden met hun kont terwijl swingen op palen. Zeker, het was niet iets waar ik was vooral schreeuwen om te doen, maar ik dacht dat dat was gewoon omdat paal-dans niet in mijn persoonlijke stuurhuis, niet omdat er iets was dodelijk gebrekkig over de hele onderneming. Leven en laten leven, weet je wel?

Mijn mening is begonnen met het wijzigen van een paar jaar geleden, toen mijn beste vriend Brandi nam paal dansen. Eigenlijk had ze niet alleen maar nemen paal dansen – ze heeft echt in. Ik bedoel, reaaaallly in. Dit is hoe in het kreeg ze: ze begon te onderwijzen, ze stopte met haar baan als technisch schrijver, opende ze een dancewear-en-schoenen winkel, en nu is ze de eigenaar van een paal studio in Tampa. Zoals ik al zei, ze is echt, echt voor paal dansen.

Natuurlijk, wanneer een van de mensen waar ik van hou en het meest bewonderen in de wereld wordt echt, echt in iets, dan ben ik geneigd om meer te weten over dat ding (tenzij, natuurlijk, het gaat thetans of crack-cocaïne of iets dergelijks). Brandi en ik sprak over haar ervaringen met de stok, wat zij het meest hield over het, hoe het veranderde haar houding tegenover het leven en zichzelf. We spraken over de manier zo veel mensen leek te beschouwen in een verscheidenheid van negatieve manieren: dom, retrograde, te beschadigen, beschamend, beschamend. Ze vertelde me dat ze haatte de manier waarop sommige mensen alsof ze deed paal haar man behagen, en niet iets wat ze deed voor haar eigen plezier.

Het beste van alles, ze gedeelde video ‘ s met mij van de paal dansers doen de meest ongelooflijke dingen, spinning, klimmen en tillen zichzelf, en hij doet dat op een manier die was sierlijk en sexy en feline en krachtig. Ik bewonderde de esthetiek van de dansers en de manier waarop ze, zoals zo vele acrobaten en aerialists, in staat zouden zijn om de uitoefening van dergelijke veeleisende controle over hun lichaam. De loop van de tijd werd ik geïntrigeerd, en ik besloot het te proberen.

Een paar weken geleden, de pole-dance sterren uitgelijnd. Ik ben niet in de opleiding voor een specifiek ras nu, en Brandi besloten om een begin pole-dance bootcamp, dat duurde vijf weken. Ik heb me aangemeld. Mijn eerste klas met Brandi was het afgelopen vrijdag.

Ik kwam bij haar in de studio, en aangezien het de eerste keer dat ik had gezien, bracht ik de eerste paar minuten squeeing met haar in de studio liet ze me in het rond. Ze stelde me voor aan de andere dames van het nemen van de klas, die zaten op een bank omsnoering op hun hielen. Ik niet in het bezit van een paar van de stripper hakken, dus ik was van plan om deel te nemen in de klas, terwijl op blote voeten. Ik heb echter, het dragen van een paar van booty shorts, sinds Brandi me had verteld hoe de huid van mijn benen en dijen mij zal voorzien van extra grip bij het klimmen op de paal.

We hadden allemaal de positie staand naast een paal tegen een muur van spiegels. We begonnen met wat oefeningen om op te warmen onze schouders en armen, dan Brandi liep met ons door middel van de basis begrippen en beweegt betrokken bij de paal. Ze toonde ons waar houd je armen en hoe de positie van onze schouders zo bleven ze stevig in hun kassen. Ze had ons lopen rond de paal en legde uit dat ze zou zinnen als "de binnenkant van het been" en "outside arm" aan ons de opdracht te geven. Dan had ze ons doen een paar van de niet-moeilijke bewegingen, te beginnen met de "body wave," die bestaat uit glooiende uw lichaam in een opwaartse golf tegen de paal.

Als ik heb geprobeerd om het lichaam wave voor het eerst voelde ik me een ongemakkelijk gevoel dat ik al snel erkend als verlegenheid. "Ik voel me als ik alleen zou zijn met de pole voor deze," ik grapte in een zwak-ass poging tot het inperken van mijn onhandigheid. Ik probeerde het nog een paar keer, en elke keer als ik was gekwetst door de manier waarop mijn lichaam niet lijken te rollen zo veel als hij stotterde, waarvan ik wist dat het gebeuren was alleen omdat ik het gevoel in verlegenheid gebracht en zelfbewust. Brandi zei dat het goed was, dat iedereen voelt zich ongemakkelijk bij eerste, en gewoon blijven oefenen.

Vervolgens was de "moneymaker", waar we geplooid bij de taille en gebruikte verschillende technieken om – je – shake onze moneymakers. Het idee is niet zo veel te bewegen onze actuele kont als het is om onze kont schudden. Nogmaals, ik faalde jammerlijk. Het was tijdens mijn poging om mijn buit schudden dat enkele willekeurige griezelige man opende de deur, stak zijn hoofd en begon te lachen en leering bij ons. We begonnen te schreeuwen tegen hem om eruit te komen, en ik heb even overwogen lopen naar hem en fysiek te duwen hem uit de studio, maar gelukkig liet hij vóór die noodzakelijk werd. Serieus, bro, NIET COOL. (En hallo, wij zijn in Tampa – het is niet alsof er niet plaatsen waar de vrouwen zijn blij om dit te doen voor je iets verderop in de straat. Dat is natuurlijk op voorwaarde dat u niet een goedkoop stuk stront en zijn bereid om hen te geven wat geld.)

Daarna zijn we verhuisd naar spins, wat beweegt in die de danser haken één been en haar handen rond de paal, dan draait totdat ze glijdt naar de grond. Tenminste, dat is wat een spin zou moeten lijken. Ik, aan de andere kant, zag er ongeveer net zo sierlijk als een marionet, die door een dronken poppenspeler. Ik kon niet op mijn benen te gedragen. Het was alsof mijn benen geïnterpreteerd mijn pogingen om te glijden sierlijk tot de vloer struikelen en vallen, en zegen hun hart, ze waren als "meisje, we zijn hier om je te redden!" en schoot toen uit het niets, waardoor ik het land onhandig op mijn enkels. Meer dan eens, ik sloeg de binnenkant van mijn rechter knie zo hard tegen de paal dat ik nog steeds rond een bloesem van groenachtig paars op mijn been.

Het was gewoon een grote clusterfuck, nog meer clusterfuck-y door het feit dat elke andere vrouw in de klas was het uitvoeren van de spins heel mooi. En Brandi – goed, laten we gewoon zeggen dat het meisje zag eruit alsof ze werd geboren met haar benen gewikkeld rond een paal.

Het was op dit moment dat ik merkte dat mijn blote voeten waren niet doet mij een gunst toen ik probeerde te draaien, dus ik brak en huurde een paar witte vinyl zes-inch hakken van Brandi. Ik trok ze op, dan stond op en had het uitzicht vanuit mijn nieuwe NBA-klaar uitkijkpunt. Ik liep rond voor een beetje, heb mezelf comfortabel met mijn veranderd centrum van evenwicht en ging terug naar de spin. Ten slotte heb ik bijna met succes trok een herkie spin. Bijna dan. Soort van. Tenminste, dat is wat ik ben mezelf vertellen.

Het laatste deel van de les was een inleiding tot pool zit en beklimmingen. De pool zitten is een stap in die je knijp in je dijen samen zodat u zittend op de paal, terwijl in de lucht. We afgeveegd onze stokken met wat alcohol, dan Brandi liep met ons door elke stap in de aanloop naar de pool zitten. Ik volgde elke stap, dan heb mezelf in deze positie, drukte mijn dijen samen om de paal heen, en voila! Ik was pole-zitten! Ik kon het niet geloven. Ik had eigenlijk iets goed gedaan. Ik kwam terug naar beneden, dan weer in de pool zitten weer, gewoon om ervoor te zorgen het was geen toevalstreffer, en het was het niet. Ik kon eigenlijk doen. Ik kon zelfs til mijn benen gestrekt voor me.

De klim is vergelijkbaar in dat u uw armen en benen, houd jezelf in de lucht. Brandi toonde ons hoe we onze shin-up met de pool, dan is flex onze voeten, zodat de voorste band van onze schoenen was het vastgrijpen van de paal. Dan zetten we onze handen op de paal boven ons hoofd en trek onszelf. Door deze tijd, mijn handen waren bezweet en ik bleef doordraaien, dus Brandi had ik een aantal grip-steun op mijn handen. De grip-steun dient in principe hetzelfde doel als krijt voor de gymnasten en gewicht-lifters, en binnen een paar minuten, mijn handen waren droog en smakeloos. Ik heb mijn been in de juiste positie, pakte de pole, en trok me omhoog.

En holy shit, ik deed het. Ik trok mezelf recht op die paal, en ik bleef daar. Ik bleef er lang genoeg om mezelf zie in de spiegel, en ik moet zeggen, ik zag er fantastisch uit. Mijn armen zijn gebogen, mijn benen zag er sterk uit – ik zag er fantastisch uit. Het was het dichtst mijn hoge kont was ooit gaat krijgen om een acrobat.

Ik heb het een paar keer, elke keer verbazen over het gevoel te hebben trok mijn lichaam omhoog in de lucht. Ik zou hebben gehouden met het doen van de hele nacht lang had de klas niet tot een einde gekomen.

Ik heb veel nagedacht over de klasse sinds het eindigde. Ik dacht heel wat over hoe leuk het is, en hoe ik kijk uit naar mijn volgende les van deze week. Ik heb nagedacht over hoe ik fatsoenlijk op dingen die nodig brute kracht (paal zit, klimt) en hoe ik het zuigen op de dingen waarvoor gratie en elegantie (alles), en hoe de enige manier die ik niet beroerd in die dingen is om te oefenen.

Ik heb nagedacht over hoe het is mogelijk om te genieten van de dingen die je nooit zou hebben gedacht dat u in staat waren om van te genieten. Ik bedoel, ik ben een beetje een jongensachtig jock die niet echt vrouwelijkheid en sexiness dat alles goed. Ik ben een van de laatste vrouwen die je zou verwachten te zien in een paal klasse. Toch durfde ik buiten mijn comfort zone en vond mezelf ervaren iets heel opmerkelijk.

En ik heb het gevoel alsof er een deel van de paal-dans ding dat was opmerkelijk voor mij, en ik weet niet noodzakelijkerwijs het verkennen van het gebied van openbare sexiness (waarmee ik ben weliswaar zeer ongemakkelijk). Integendeel, het was tijdens het deel van de klasse waar we gericht op de beklimmingen die ik had een openbaring over mezelf. Ik wist dat ik iets te doen dat vereist een aanzienlijke hoeveelheid fysieke kracht, en dat het feit dat ik die dingen te doen, betekende dat ik sterk was.

Ik ben erg gewend om te denken van mezelf als een work-in-progress – als iemand die probeert sterk te worden – dat ik vaak uit het oog verliezen waar ik ben op dit moment in de tijd. Ik heb de slechte gewoonte om mezelf te vergelijken met andere mensen en het vinden van mezelf te vallen kort. Ik denk het niet over hoe snel ik kan, ik ben niet zo snel als andere lopers. Ik denk niet dat ik over mezelf zo sterk, dat ik niet kan deadlift zo veel als een aantal andere dame lifters kunnen. Het is moeilijk voor mij om zwanger te worden van mezelf, net zoals ik, niet in relatie tot andere mensen.

Maar als ik hing er op die paal hangt in de lucht met niets, maar mijn armen, benen en een riem is van vinyl, realiseerde ik me dat er geen "steeds" sterke ik al ben sterk. Ik kan sterker worden, maar ik ben al sterk.

Het was een tektonische verschuiving in de manier waarop ik dacht van mezelf, en het gebeurde niet in het gewicht kamer met krijt door de lucht vliegen. Het gebeurde op een paal met Lucite hakken vastgebonden aan mijn enkels en een paar van booty shorts. Als u had me gevraagd waar ik van die openbaring, hangt aan een paal zou waarschijnlijk verdomd in de buurt van de onderkant van de lijst van mogelijke bestemmingen voor deze te hebben plaatsgevonden. En toch is dat precies waar het is gebeurd.

P. S. Over de schoenen…ze zijn echt comfortabel. Ik zweer het.