Ik nam een self-defense klasse dit weekend

Een paar weekends geleden ging ik naar de SlutWalk Tampa Bay in het centrum van Tampa. Er zijn nogal een paar legitieme kritiek van SlutWalk die er zijn, veel van wat ik mee eens, maar ik ging omdat ik wilde om deel te nemen in wat is uitgegroeid tot een zeer zichtbare publieke actie tegen seksueel geweld, met name omdat het niet meer lijkt Terug te Nemen van de Nacht is een ding.

Op een gegeven moment zag ik een paar vrouwen lopen rond met het uitdelen van flyers en pakketten. Ik pakte hun papieren en was blij om te zien dat de vrouwen die lid zijn van de awesomely-met de naam Hot Ninja Verdedigers, een groep die leert anti-verkrachting en zelfverdediging technieken voor vrouwen.

Dit is hoe het Heet Ninja Verdedigers beschrijven zichzelf op Facebook:

Met behulp van de kracht van de vrouw-het vertrouwen en de praktische street-vechten kennis te inspireren vrouwen om de stap van beperkende self-overtuigingen waardoor ze terughoudend in rollen van gebrek aan macht, onderdanigheid en gebrek aan eigenwaarde. Dit programma bereidt hen om te reageren en zich inzetten voor de aanval terug in een gewelddadige situatie.

Pretty fucking awesome, toch?

Ik denk dat een heleboel over zelfverdediging, waarvan ik denk dat is vrij standaard voor de meeste vrouwen (en veel mannen) in onze samenleving. De meeste vrouwen hebben een lijst van dingen die we doen, bijna reflexmatig, om onszelf te beschermen. Ik weet dat mijn lijst bevat wandelen met toetsen uit te steken tussen mijn vingers, scannen onder mijn auto en op de achterbank voordat je in, parkeren in de buurt van straatlantaarns, enz. enz. (Ik niet meer controleren elke kamer in mijn huis als ik thuis kom alleen ‘ s nachts, dankzij onze nieuwe vastgesteld greyhound, wiens paard-achtige gestalte logenstraft zijn ware natuur, dat is de sullige sukkel-hond.)

Maar komt dit eigenlijk? Of zijn ze gewoon met gedrags-talismannen ik uitvoeren om te helpen me het gevoel dat ik controle over mijn persoonlijke veiligheid? Zijn er dingen die ik kan doen die niet alleen het genereren van een mirage van veiligheid, maar dat daadwerkelijk zal verbeteren mijn kansen moet mijn angsten uitkomen?

De belofte van legitieme zelfverdediging onderwijs is wat was misschien voor mij het meest aantrekkelijk over de klasse omschrijving op de flier, die bevat secties op zelfverdediging technieken en mes en pistool tactiek. Ik las dat en ik had zoiets van fuck yeah ik ben het nemen van deze klasse.

Dit is hoe ik stond in dat yoga studio met twee dozijn andere vrouwen op de zondagmiddag. De meesten van ons jong waren, met een paar vrouwen die keek alsof ze zouden zijn in hun late jaren ‘ 30. Sommige kwamen van SlutWalk, sommige van een nabijgelegen college, een aantal van de studio zelf. De meesten van ons hadden nog nooit een zelfverdediging cursus voor.

We begonnen met een hoofdstuk over vrouwelijke empowerment oefeningen, geleid door een vrouw met de naam Niki, die was als de Tony Robbins van ass-kicking. "U hebt het recht om jezelf te verdedigen," zei ze tegen ons. "U hebt het recht om te vechten!" Ik kreeg kippenvel toen ze dat zei.

Ze ging over een paar scenario ‘ s – een poging tot carjacking in een winkelcentrum parkeergelegenheid, een hardnekkige eerste date die je volgt thuis zonder uw medeweten, uw drankjes spiked in een bar en uitgelegd wat de beste cursus van actie. (For the record, "wat u kunt doen om weg te komen," "vertel hem om eruit te komen van daar en de politie bellen," en "zoek een persoon die u vertrouwt om je naar het ziekenhuis zo snel mogelijk.")

Vervolgens benadrukte zij het belang van het bewust zijn van onze omgeving, van te vertrouwen op onze intuïtie en niet bang om onbeleefd. Eindelijk sprak ze over persoonlijke kracht, dat is de aard van de houding die je project als je lopen en bewegen. Ik heb het al eerder genoemd op mijn blog, dat aanvallers op zoek naar potentiële slachtoffers die ze denk niet zal terug te vechten, en dus opdat je denkt dat ik gewoon shit, weet dat professionele self-defense instructeurs hetzelfde zeggen.

Next up was een korte stretching sessie, met dank aan de eigenaar van de yoga studio, voordat we verhuisden in de zelfverdediging-techniek een deel van de klasse. Dit onderdeel werd onderwezen door Caroline, waarvan de booty shorts, verbroederd haar knopen en indrukwekkend gespierde benen genoemd in de gedachten van een go-go danseres, als de go-go danseres in staat was om uw hals te breken met haar dijen.

Met de hulp van één van de instructeurs, zij toonde ons hoe om te breken met de grip van een would-be aanvaller wie pakt de arm, hoe om te gaan met iemand die probeert te verstikken ons en hoe om eruit te komen van onder iemand die zich voorbereidt om te verkrachting ons.

We hadden koppelen met een ander lid van de klas naar de praktijk van deze bewegingen, en mijn partner was een lief meisje met een neus piercing met de naam Stef. Op het eerste, we voelden ons nogal lastig, grijpen elkaar in de armen en yanken of trekken aan elkaars polsen onder onze bezwete oksels. Op een gegeven moment moesten we dwars elkaar om te oefenen ontsnappen uit onder een aanvaller. Op dat moment, ik was bijna gesmolten van schaamte. Zodra de eerste verlegenheid ging weg, hoewel we onze taken serieus, het werken met elkaar om erachter te komen hoe het beste om te draaien ons lichaam, weg te duwen en vast te grijpen van de armen.

Onze laatste gedeelte werd verzorgd door April, een martial-arts instructeur die uitgebreid getraind in wapens. Denk dat van elke man actie film held die je ooit hebt gezien, en ze vervolgens combineren tot één persoon en die persoon een jonge vrouw, en je hebt April. Ze toonde ons hoe u te verdedigen tegen iemand probeert te steken ons in de maag met een mes, vervolgens hoe om te gaan met iemand die een mes tegen de keel. April was zeer overtuigd dat we weten dat deze situaties alleen gebeuren als onze eerste drie regels van de verdediging – het bewustzijn, de intuïtie en de escape – had gefaald. Dit was onze laatste lijn van verdediging, en dat het heel goed mogelijk dat wij, in haar woorden, "te kopen op de boerderij."

Stef en ik kregen een stukje bot mes-vormige metalen die dienden als onze mes, en we oefenden de bewegingen April ons liet zien. Het was een diep surrealistische, zie mezelf in de spiegel want ik hield van de nep-mes tot Stef ‘ s nek. Ik kan eerlijk zeggen, dat was nooit een positie die ik ooit had meegemaakt, en, behoudens de zombie apocalyps, ik hoop dat ik nooit de ervaring van het weer.

Ik ga niet te veel in detail over het beweegt zich in de post, want zij zijn de soorten van de manoeuvres die je moet zien een andere persoon uit te voeren, en dan moet je eigenlijk doen ze zelf echt begaan spier-geheugen. De waarheid wordt verteld, ik heb het gevoel dat ik zou hebben om een paar klassen, zoals deze vóór ik zou de soort van vertrouwen dat nodig is om te voelen alsof ik met succes kon trekken ze af. Ik ben eigenlijk gezien aanmelden voor mixed martial-arts lessen, niet omdat ik een bad-ass (hoewel dat zou een mooi neveneffect), maar omdat ik meer wil weten.

Dat gezegd hebbende, zelfs deze klasse liet me het gevoel alle sparky en energiek met de mogelijkheid, als ik een beetje extra munitie in mijn arsenaal. Gewoon weten dat ik de opties die ik heb manieren om terug te vechten…het voelt als een ware empowerment, niet die bullshit consumentisme gevent in de plaats van feitelijke macht. Ik zou het ten zeerste aan elke vrouw die heeft de mogelijkheid om een klasse te nemen als deze. Kans is groot dat we niet meer nodig voor het gebruik van deze soorten van vaardigheden, maar het kan nooit kwaad om voorbereid te zijn, toch?

De Hot Ninja Verdedigers bieden groeps-en privé lessen voor vrouwen, tieners en LGBT mensen rond de Tampa Bay area. Voor meer informatie over hun lessen, bezoek hun website op hotninjadefenders.com of kijk op hun Facebook pagina.